Prajitura cu branza si capsuni
Blat 4 oua 4 lg zahar 3 lg faina 1 lg cacao 1 pac praf de copt crema 700 gr branza de vaci 300 ml frisca 6 lg miere de albine 3 lg zahar pudra(daca o doriti mai dulce) 1 lamaie 1 plic gelatina esenta vanilie sirop 150 gr zahar 250 ml apa lamaie decor […]
Tort Barbie
Acest tort l-am facut pentru fetita prietenei mele La multi ani !!! Bianca blat 10 oua 10 lg zahar 10 lg faina razatura de lamaie crema 1 l frisca 500 gr mascarpone 7 galbenusuri 2 plic gelatina(20gr) 300 gr zahar esenta de vanilie 500 gr zmeura sirop 600 ml apa 300 gr zahar razatura de […]
Prajitura Primavara
Blat 4 oua 4 lg zahar 4 lg faina esenta vanilie razatura de lamaie Crema 2 galbenusuri 200 gr zahar 1/2 plic gelatina(5gr) 250 ml frisca 300 gr capsuni esenta vanilie Sirop 200 gr zahar 250 ml apa razatura de lamaie Blat – separam albusurile de gablenus; – albusurile se bat spuma cu 3 lg […]
Tort Lory
Tort Lory Blat 7 oua 7 lg zahar 5 lg faina 2 lg cacao esenta vanilie Crema 4 oua 400 gr zahar 500 gr unt 82% grasime 100 gr cacao 4 lg apa rece 2 fiole esenta rom Sirop 300gr zahar 400ml apa esenta rom Glazura 300 gr ciocolata amaruie 200ml frisca lichida 50gr unt […]
Cremes Clasic
Ingrediente crema: 4 linguri mari de faina 4 cani de lapte(1L) 5 plicuri de zahar vanilat 1 cana de zahar 6 oua Avem nevoie ptr.foi : Prima compozitie (1): 200 gr faina 3 galbenusuri smantana(1-2 linguri) putina sare A doua compozitie (2): 150 gr margarina 150 gr faina Compozitia 1 se imparte in doua bucati […]
Prajitura Capsunica
Prajitura Capsunica, desert fara coacere. Prajituri rapide fara coacere. Prajituri cu capsuni. Prajituri cu frisca. Cele mai bune prajituri de casa. Prajitura Capsunica-Ingrediente piscoturi de sampanie frisca- 500ml oua 3 buc zahar 300 g gelatina 10 g crema de branza 500 g esenta vanilie capsuni 500 g Sirop zahar 300 g 300ml apa Prajitura Capsunica-Preparare Ouale […]
Chec cu Vin Rosu
Ingrediente : 4 oua 100 ml vin rosu 250 gr margarina 250 gr zahar 250 gr faina 2 linguri cacao 1 plic praf de copt 1 lingurita coaja rasa de lamaie 1 ciocolata Preparare: Frecam ouale cu margarina moale,apoi adaugam zaharul si continuam sa frecam in continuare pana cand compozitia devine spumoasa. Adaugam cele 2 […]
Chec din Albusuri
Carina , sa o pui pe mami la treaba !!!! Reteta e preluata de la Anca Popovici (Pupi) de pe Retete Culinare , cu mici modificari in functie de materia prima existenta la momentul prepararii . Ingrediente : 14 albuse ou 10 linguri zahar 14 linguri faina 1 plic praf de copt 100 gr visine […]
Prajitura vanilata
Foi 8 oua 8 lg zahar 7 lg faina 2 lg cacao 1/2 plic zahar vanilat Bourbon Crema 500ml frisca 5 galbenusuri 250gr zahar 1plic gelatina 1+1/2 plic zahar vanilat bourbon Sirop 200gr zahar 250 ml apa 2 plicuri ciocolata calda 50 ml whisky(sau ce doriti…eu asta am avut in casa)) Decor cacao Mod […]
Prajitura cu Mere
Aceasta prajitura o dedic Cumnatei mele dragi din Bistrita care sunt sigura ca o va prepara cu mare drag cumnatelului meu si strumfitei mele de nepotica . Ingrediente aluat: 700 gr faina 200 gr untura 5 linguri smantana( sau cat cere aluatul poate sa fie cu 1 lingura 2 in plus sau minus ,depinde si […]
Savarine
Acum mai bine de 10 ani am postat in site aceasta reteta de savarine, de atunci parca a trecut o viata de om. La acel moment nu stiam foarte multe, cum si in ce fel sa asezi in pagina o reteta, nici tema blogului nu ne permitea multe lucruri asa ca pur si simplu am […]
Salam de Biscuiti Umplut- Turos Keksztekercs
Ingrediente : 500 gr biscuiti 200 gr margaina (unt) 2 linguri dulceata piersici 2 linguri cacao 2 albusuri 150 gr zahar Pentru crema : 300 gr branza dulce ( scoaca) 100 gr zahar praf 1 plic zahar vanilat coaja rasa de la o jumatate lamaie 2 galbenusuri 2 linguri margarina (sau unt)(acesta este optional) Preparare: […]
Tort „Asteroid”- Grillazstorta
Ingrediente: 300 gr zahar 150 gr nuca 3 galbenusuri oua 300 ml frisca 3 linguri smantana (grasime 20%) 1 plic gelatina alba, fin maruntita (Dr. Oetker, 10 g ) 150 gr rama moale 150 gr zahar praf 2 linguri Rom piscoturi frisca pentru ornat Preparare: Caramelizam 300 gr zahar, apoi adaugam cele 150 gr nuca […]
Tarta cu mere
Pentru blat aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:5 oua5 lg zahar5 lg fainaun pliculet zahar vanilat pentru umplutura am folosit : 10 mere400gr zahar200gr untesenta de vanilie100ml apa zaharul se pune la topit intr-o cratita iar cand capata o culoare maro deschis adaugam apa si untul si tinem pe foc pana ce se dizolva tot zaharul.Peste […]