Prajitura cu mure si zarzare
Ingrediente blat 5 oua 5 lg zahar 5 lg faina 2 plic zahar vanilat Sirop zeama de la un compot de zarzare Crema 750 gr branza de vaci 7 lg miere de albine 1 lamaie 1 plic gelatina(10gr) 300 ml frisca esenta de vanilie Decor mure zarzare din compot 250 ml sirop de visine 1 […]
Tort ,,teren fotbal”
Blat 10 oua 10 lg zahar 10 lg faina Crema 500gr ciocolata amaruie 500 ml frisca esenta de rom Sirop 250 gr zahar 350 ml apa esenta de rom Decor 500ml frisca Din ingredientele de mai sus se face un blat obisnuit care se coace intr-o tava dreptunghiulara.Dupa ce s-a racit se taie in 3 […]
Tort „Sabrina”
Ingrediente Blaturi : Blat mare : 14 oua, 14 linguri faina,14 linguri zahar ,1 plic praf de copt Blat mijlociu : 8 oua,8 linguri faina,8linguri zahar, 1/2 plic praf de copt Blat mic : 6 oua , 6 linguri faina, 6 linguri zahar ,1/2 plic praf de copt Conform ingredienteleor de mai sus coacem 3 […]
Prajitura Somloi- Somloi Galuska
Blatul : 8 oua 200 gr faina 200 gr zahar 50 gr nuci macinate 1 lingura cacao 100 ml esenta rom 1 plic praf de copt Crema : 4 galbenusuri 100 gr zahar 2 budingi vanilie 1 l lapte 1 lingura cacao 100 gr nuca 100 gr stafide 1 plic zahar vanilat Preparare Blat : […]
Nostalgia Timpului Trecut „Suhaida”
Ingrediente crema : 600 ml frisca Megle sau Hulala 400 gr ciocolata menaj 1 plic intaritor frisca 1 sticluta esenta de rom Cosuletele de ciocolata : 450 gr ciocolata menaj 4 linguri apa 20 gr rama (unt) Preparare crema : Punem 500 ml frisca la foc si adaugam la el cei 400 gr de ciocolata […]
Prajitura cu zarzare
Pentru ca zarzarele din productie propie sunt pe terminate m-am gandit sa fac o prajitura care in final a ajuns sa fie de doua feluri….o parte cu crema iar cealalta simpla…dupa preferintele fiecaruia Am avut nevoie de urmatoarele ingrediente: blat 6 oua, 12 lg zahar, 6 lg faina(cu varf) 1 pac praf de copt zarzare […]
Tort Mozaic
Blat: 6 oua , 6lg zahar, 6lg faina Crema1: 300gr finetti, Crema2: 300ml frisca, 3 lg dulceata de visine, Sirop: sirop de visine 500ml, Decor 200ml frisca ciocolata alba Mod de preparare se prepara un blat obisnuit din ingredientele de mai sus care se taie in 3 foi dupa ce s-a racit .Prima foaie se […]
Cassata Alla Siciliana
Ingrediente blat pentru o portie: 4 oua 1/2 ceasca zahar (ceasca fiind de 250 ml) 3/4 ceasca faina 1/2 plic praf de copt 330 ml Brandy pentru insiropat Ingrediente crema : 1/2 ceasca zahar 4 lingurite apa 400 gr ricotta (eu am folosit urda) 400 ml frisca (din care 200 ml o spumam) 1/2 ceasca […]
Tort „Larisa”
Ingrediente ptr blat : 19 oua 19 linguri faina 19 linguri zahar 1 praf de copt Ingrediente crema : 1 l frisca Megle (sau hulala) 700 gr ciocolata menaj 100 gr fistic 150 gr alune de pamant Alte ingrediente : dulceata de visine , cafea , esenta de rom , 250 ml frisca pentru ornat […]
Rulada Visinica
foaie de rulada: 4 oua ,4 lg zahar,4 lg faina 1 lg cacao crema: un plic de budinca de vanilie,300ml lapte 150gr zahar,100gr margarina dulceata de visine glazura: 100gr ciocolata ,1 lingurita miere,50 gr margarina Mod de preparare Din ingredientele de mai sus se face o foaie de rulada pe care o punem la copt […]
Tort Rose
Acest tort este asemanator cu cel de aici – Tort Moca doar ca am facut cateva modificari: 1.cantitatile folosite sunt o data si jumatate (tortul rezultat are 4 kg) 2.in interior pe langa crema am pus si cate un strat de dulceata de visine 3.glazura e din ciocolata simpla(de 400gr am avut nevoie)
Prajitura Mozaic
Prajitura Mozaic este una din cele mai bune prajituri de casa. Nuca prajita, visinele acrisoare, rahatul turcesc, crema fina cu gust de migdale toate reunite in aceasta prajitura fac sa fie cea mai buna si cel mai des ceruta de familie in preajma sarbatorilor. Alte prajituri de casa care sunt in top 10 cele mai […]
Tort ,,Capsunica”
blat 5 oua 5 lg zahar 5 lg faina esenta de vanlie Crema 300gr urda 300ml smantana 300gr zahar 2 oua un pumn de capsuni 2 pl gelatina decor capsuni jeleu blatul obtinut din ingredientele de mai sus se acopera cu crema obtinuta astfel:ouale si zaharul se fierb la baie de apa dupa ce s-au […]
Tort de ciocolata
blat: -13 oua -13 lg zahar -13 lg faina -2 lg cacaoa crema: -4 oua -400g zahar 4 lg de apa -100g cacao -2 pachete margarina rama -2 esente rom ( fiola) sirop: -35og zahar – 600g apa -1 esenta rom -lamaie 3 lg de cacao decor: 300g ciocolata 3 lg smantana 50gr margarina ornamente […]
Tort,, Alba ca zapada”
si acesta e tot un tort diplomat facut pentru o fetita care implineste anii de 1 Iunie reteta o puteti gasi aici – Tort Elena