Prajitura Boema de post, reteta culinara.Cum se prepara boema de post. Cea mai bun reteta de boema de post. Prajitura de post.
Boema de post-Ingrediente
Blat
75 ml ulei
200 g zahar
250 ml apa minerala
2 lg cacao
2 lg gem prune
100 g nuci macinate
O lg rasa de bicarbonat
2 cani faina
Crema
200g ciocolata de post
200 ml frisca vegetala
esenta de romGlazura
2 plicuri de glazura de ciocolata(Dr.Oetker)
Sirop
250g zahar
400ml apa
3lg cacao
50g margarina
esenta de rom
Décor
300ml frisca
ciocolata
Prajitura Boema de post-Mod de preparare
Blat
Se face din ingredientele de mai sus o compozitie care se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.Compozitia acestui blat este la fel ca la prajitura negresa de post.
Crema
Ciocolata si frisca lichida se pun intr-un vas pe foc pana ce ciocolata s-a topit fara a da in fiertSe amesteca si se da la frigider pentru doua ore.Dupa ce sa racit bine se spumeaza cu mixerul si se adauga esenta de rom.
Glazura
Se face conform instructiunilor de pe plic
Siropul
Toate ingredientele se fierb circa 20 min apoi se lasa la racit.
Prajitura Boema de post-Asamblare
Blatul se taie in bucati patrate, se insiropeaza apoi se glaseaza fiecare in parte cu glazura.
Se da la rece pentru 30 min pana se intareste glazura.
Dupa ce s-a intarit glazura, trasam pe fiecare bucata un cerc generos de crema iar deasupra cu ajutorul unui pos cu sprit se decoreaza cu frisca.
Optional se rade sau se face gratar de ciocolata.
Pofta Buna!!
Comentarii recente
Anonymous
19/09/2012 at 22:44am facuto acum a iesit super,eu am facut fara crema asa simpla cu zahar praf cu vanilie deasupra,,va multumesc !
Lory
20/09/2012 at 21:34Cu multa placere!!
Alina Vicu
29/11/2013 at 12:45Am facut aceasta prajiturica zi si a iesit extrem de buna. Va multumesc pentru retetea!
LianaFilipas
30/11/2013 at 20:24Cu placere ! 🙂