Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu Branza Dulce






INGREDIENTE ALUAT:
150 g unt sau margarina ( eu am folosit 100 g untura),
150 g zahar,
1 plic zahar vanilat,
1 varf de cutit cu sare,
400 g faina,
2 galbenusuri ou,
smantana cat cuprinde aluatul,
1/2 plic praf de copt,

INGREDIENTE UMPLUTURA:
4 oua,
125 g zahar,
2 plicuri zahar vanilat,
1 plic Pudding cu gust de vanilie Dr.Oetker,
750 g branza dulce,
200 g smantana,

PREPARARE :
Pentru aluat amestecam untul sau margarina (untura ) cu faina .Adaugam zaharul,zaharul vanilat , sarea si praful de copt. Adaugam galbenusurile de ou si amestecam . Adaugam smantana sa obtinem un aluat omogen , elastic. Se imparte aluatul in doua jumatati .O parte il intindem in tava avand grija ca pe margini sa lasam aluatul un pic mai inalt ,cealalta parte o punem deoparte.

Pentru umplutura de branza , galbenusurile celor 4 oua se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul.Se adauga praful de pudinga ,branza dulce si smantana mixand sa se omogenizeze.Albusurile se bat bine cu un praf de sare si se incorporeaza la crema de branza . Compozitia obtinuta se intinde pe blatul asezat deja in tava si acoperim totul cu cealalta jumatate de aluat ramas (pe care , normal , il vom intinde la marimea tavii ) .Intepam cu o furculita aluatul de deasupra ici colo ,si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mare pentru aproximativ 5 minute dupa care reducem focul la minim. Lasam la cuptor pana aluatul deasupra se rumeneste frumos (primeste o culoare usor rozalie ) .
Se lasa prajitura sa raceasca in tava apoi se pudreaza cu zahar praf si se poate portiona.

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram