Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu branza si ciocolata

Prajitura-cu-branza-si-ciocolata1

Prajitura cu branza si ciocolata sau cheesecake cu ciocolata, este o prajitura fina ce satisface si cele mai pretentioase gusturi.

Din categoria prajituri cu branza v-as mai recomanda prajitura cu branza si pere , prajitura cu cirese si crema de branza dar si o placinta cu branza si visine 

Va recomand sa serviti alaturi un pahar cu  Riesling dulce, Franz Reh Late Harvest de la Crama Oprisor.

Crema

1kg crema de branza

250 gr zahar
1/2 baton vanilie
100 gr iaurt gras sau smantana
4 oua
100 gr ciocolata neagra
scortisoara
Blat
250 gr biscuiti cu cacao
100 gr unt
scortisoara

Prajitura-cu-branza-si-ciocolata
Mod de preparare
Maruntim biscuitii in robot sau cu sucitorul. Adaugam untul topit si scortisoara si  amestecam bine pana biscuitii absorb tot untul.
Tapetam fundul unei tavi(26cm) cu pereti detasabili cu hartie de copt si punem umplutura de biscuiti  apasand usor pana pe margine se face o mica bordura.Dam tava la rece pana pregatim umplutura.
Branza se freaca 2-3 min cu zaharul, semintele de la batonul de vanilie (sau zahar vanilat) Se adauga iaurtul sau smantana.
Adaugam apoi cate un ou pe rand pana le incorporam pe toate.
Turnam1/2  din amestec in tava, peste blatul  de biscuiti. Uniformizam compozitia cu o spatula sau lovim incet tava de masa ..astfel incat crema sa se aseze.
Topim ciocolata pe baie de apa sau la microunde.

Adaugam restul de crema la ciocolata topita , putin cate putin pana ce o incorporam pe toata.Omogenizam si parfumam cu scortisoara macinata. Turnam deasupra stratul de crema cu ciocolata , uniformizam si dam tava la cuptor la 150C. Dedesubt asezam un vas cu apa ca sa faca aburi. Coacem prajitura timp de 1 ora. Stingem focul si lasam sa se raceasca in cuptor.

Dam la rece  si il feliem cu ajutorul unui cutit fierbinte.

Prajitura-cu-branza-si-ciocolata2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram