Ingrediente aluat:
750 g faina,
150 g untura(sau 350 g unt sau margarina),
200 g zahar praf,
6 galbenusuri de ou,
350-400 ml vin alb dulce,
1 praf de copt,
Ingrediente umplutura mere:
1.6 kg mere,
4 linguri miere de albine,
2 maini gris,
2 lingurite scortisoara,
Ingrediente umplutura mac:
400 g mac macinat,
200 g zahar praf,
100 g stafide,
200 ml vin alb dulce,
3 albusuri ou + 3 linguri zahar praf,
Ingrediente umplutura nuca:
400 g nuca macinata,
200 g zahar praf,
100 g stafide,
200 ml vin alb dulce,
3 albusuri ou + 3 linguri zahar praf,
Preparare aluat:
Punem intr-un vas faina, zaharul, praful de copt , untura si galbenusurile de ou si le amestecam adaugand treptat cate putin vin pana obtinem un aluat omogen si elastic. Impachetam aluatul in folie de plastic si il punem la rece pana pregatim umpluturile.
Umplutura cu nuca:
Amestecam nuca macinata cu 200 g zahar praf si adaugam 100 g stafide. Cei 200 ml vin alb dulce il punem la fiert dupa care il turnam peste amestecul de mai sus. Amestecam pana se omogenizeaza. Albusurile de la cele 3 oua impreuna cu 3 linguri zahar praf il spumam si apoi il adaugam la compozitia de nuca amestecand usor pana se omogenizeaza.
Umplutura mac:
Amestecam macul macinat cu 200 g zahar praf si adaugam 100 g stafide. Cei 200 ml vin alb dulce il punem la fiert dupa care il turnam peste amestecul de mai sus. Amestecam pana se omogenizeaza. Albusurile de la cele 3 oua impreuna cu 3 linguri zahar praf il spumam si apoi il adaugam la compozitia de mac amestecand usor pana se omogenizeaza.
Umplutura mere:
Merele se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se storc bine de zeama se adauga la ele 4 linguri miere de albine, 2 lingurite scortisoara si 2 maini cu gris. Amestecam si lasam deoparte.
Ansamblare pentru copt:
Scoatem aluatul de la rece si il impartim in 4 parti egale. Intindem din fiecare parte cate o foaie de marimea tavii in care urmeaza sa coacem prajitura. Asezam prima foaie in tava si peste ea asezam umplutura de nuca. Peste aceasta umplutura asezam a doua foaie intinsa si peste turnam umplutura de mac. Umplutura de mac o acoperim cu a treia foaie si peste aceasta punem umplutura de mere. Acoperim umplutura de mere cu ultima foaie intinsa si cu o furculita vom gauri ici colo foaie de deasupra, apoi o vom unge deasupra cu ou si dam tava la cuptorul preincalzit pentru circa 60-65 minute la foc redus pana devine frumos aurie.
Lasam prajitura sa raceasca in tava, o presaram cu zahar praf si o portionam.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Ramona Alina
29/12/2011 at 12:23Ce bunãtate!!!mmm…
Mitinita
29/12/2011 at 22:24Ce deliciu in trepte!
Un An Nou Fericit va doresc la amandoua!Pup
Brindusa
29/12/2011 at 22:27Lory si Liana, sa aveti un An Nou cu dragoste si sanatate. La multi ani!
sarah
30/12/2011 at 17:37dragelor va doresc din toata inima un an nou fericit,sa fiti sanatoase si ocolite de toate relele.sa ne revedem cu bine in 2012!la multi ani!
Rocsy Ciobanu
07/04/2012 at 20:35Waw waw ce combinatie!!
dana
18/11/2012 at 18:31e o prajitura tare interesanta si cred ca si delicioasa 🙂 o voi incerca si eu cu siguranta ,felicitari pt ceea ce faci 🙂
Aura Veronica Ionescu
08/06/2013 at 10:35E o prajitura delicioasa am incercat-o si eu si mi-a iesit.
rodica
26/02/2015 at 16:38vinul se poate inlocui cu altceva?
Loredana
26/02/2015 at 16:43Cred ca poti folosi un suc de mere proaspat stors sau din comert .
simona
07/04/2015 at 19:01cu vin rosu merge?
popscu i
07/04/2015 at 19:38arata foarte bine cred ca este si foarte buna dar este putin cam scumpa pentru buzunare mai mici
Liana Liana
08/04/2015 at 23:59Este putin cam scumpa dar odata putem sa ne permitem si asa ceva 🙂