Prajitura cupola cu zmeura si crema
Este o prajitura care la prima vedere pare a fi foarte greu de facut dar nu e asa.
Prajitura cupola cu zmeura si crema contine foi clasice de rulada umplute cu gem la alegere si o crema pe baza de frisca, crema de branza si fructe de sezon, la alegere.
Merita sa faceti aceasta prajitura cupola cu zmeura si crema mai ales daca aveti de sarbatorit un eveniment in familie, cu siguranta v-a fi apreciata!!
Prajitura cupola cu zmeura si crema-Ingrediente
Foi de rulada- 2 buc
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
2 plicuri zahar vanilat
400 g gem de zmeura
Crema
300 ml smantana pentru frisca
2 galbenusuri
2 linguri cu lapte
140 gr branza pufoasa cu smantana Delaco
75 g zahar tos
3 linguri zahar pudra
esenta de vanilie (fiola 2 ml)
10 g gelatina granule
250 g zmeura congelata sau proaspata
Glazura
100 g ciocolata neagra
70 ml frisca lichida
Prajitura cupola cu zmeura si crema –Mod de preparare
Foi de rulada
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma, se adauga 4 linguri de zahar si se continua baterea pana ce cristalele de zahar se topesc. Separat galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar si esenta de vanilie pana cresc in volum si isi schimba culoarea.
Se amesteca usor cele doua compozitii cu ajutorul unei palete, se cerne faina deasupra compozitiei si se incorporeaza cu miscari usoare.
Se intinde doua foi in tava tapetata cu hartie de copt, si se coace in cuptorul preincalzit la 170 grade C, timp de 15-17 min, in functie de cat de groasa e foaia.
Dupa ce s-a copt, se scoate, se presara cu putin zahar pudra(ca sa nu se lipeasca), se aseaza deasupra ei o alta hartie de copt, si cu o miscare rapida intoarcem foaia.
Inlaturam hartia de la baza ei, o intoarcem din nou si o lasam cateva minute sa se racoreasca.Se intinde pe ea un strat uniform de gem, se ruleaza cat mai strans si se impacheteaza in hartie de copt sau folie de plastic.
Tapetam cu folie de plastic un bol cu fundul rotund, taiem rulada in felii potrivit de groase si imbracam bolul cu ele, apoi pregatim crema.
Crema de branza cu zmeura
Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apaa rece.
Galbenusurile amestecate cu zaharul tos si laptele se fierb pe baie de apa amestecand continuu pana ce compozitia capata consistenta si o culoare galbuie deschis.
Se da deoparte si se adauga gelatina hidratata si se amesteca energic pana ce toata gelatina se incorporeaza.
Cat timp compozitia se racoreste, batem frisca spuma iar crema de branza o mixam impreuna cu zaharul pudra si esenta de vanilie.
Peste compozitia de branza adaugam compozitia de galbenusuri cu gelatina, si omogenizam.
Adaugam si frisca batuta spuma si o incorporam cu miscari usoare.
La final adaugam zmeura care in prealabil am decongelat-o la temperatura camerei.
Asamblare
Turnam crema in bolul tapetat cu felii de rulada, asezam si deasupra un rand de felii si dam la rece pentru cateva ore.
Rasturnam cupola rezultata pe un platou, indepartam folia de plastic si turnam glazura de ciocolata.
Se da la rece dupa care se poate felia cu un cutit fierbinte.
[amd-yrecipe-recipe:9]
Pofta buna!!
Comentarii recente
Formatia Bucuresti
30/05/2016 at 19:39super gustoasa branzica, plus ca acum e la o promotie la care, la 4 banzici cumparate, primesti un animalut de plus gratuit 😀 sunt super haioase plusurile !
Loredana
01/06/2016 at 15:03Intradevar e gustoasa branzica de la Delaco 😉 …si pufoseniile tare dragalase 🙂
Gina Bradea
31/05/2016 at 20:59Arata minunat, felicitari!
E un tort tare simplu si bun, nu l-am mai facut de mult. Multumesc pentru ca mi-ati reamintit de el, o sa-l fac in perioada urmatoare si eu.
Aveti niste retete minunate fetelor, explicate frumos, simplu, pe intelesul tuturor! 🙂
Loredana
01/06/2016 at 15:02Multumim Gina pentru aprecieri :* . Intradevar e o prajitura usor de pregatit, in ciuda aparentelor .
Sa ai spor si pofta !!
liana
28/06/2016 at 12:07delicios
Loredana
28/06/2016 at 15:09Multumesc!!