ingrediente
un pachet piscoturi(400gr)
doua cutii mascarpone(500gr)
5 galbenusuri oua rata(sau 7 de gaina)
250 gr zahar
o esenta vanilie(fiola)
600 ml frisca
doua cani cafea(eu am folosit decofeinizata)
100ml lichior
Preparam doua cani de cafea iar dupa ce s-a racit o indulcim cu zahar dupa gust si o aromatizam cu lichior.
Galbenusurile se bat bine cu zahar tinandu-se pe foc pana incepe sa se spumeze(amestecati continuu).Dupa ce s-au racit se adauga mascarponele si omogenizam foarte bine.
Crema astfel obtinuta se amesteca cu frisca batuta in care am adaugat si esenta de vanilie.
Trecem scurt fiecare piscot prin cafea si le asezam pe o tava formand un postament.Peste el turnam 1/2 din crema obtinuta ,asezam si cel de-al doilea rand de piscoturi insiropate dupa care completam cu restul de crema.Facem un decor cu un pieptene special, cernem cacao deasupra si o tinem la frigider cam 8 ore(eu am facut-o seara asa ca toata noaptea a stat la rece)
Se portioneaza dupa preferintele fiecaruia.
Se aseamana cu tiramisu …dar fiindca nu am avut toate ingredientele nu mi-am permis sa-i dau aceasta denumire .
Comentarii recente
alison
31/08/2009 at 22:14e minunata!cu ce-ai facut „valurile”?
Miha
31/08/2009 at 23:59Tiramisu sau nu,arata senzational!
Lory
01/09/2009 at 00:23,,Valurile” le-am facut cu un ,,piaptane” special pentru cofetarie are doua tipuri de zimti…l-am luat la set cu doua spatule
Lory
01/09/2009 at 00:24Miha multumesc
pupice!
Iulia's Gourmandine
01/09/2009 at 17:24Foarte bine arataaa!! Puppp!
Bucataria-Paradis
02/09/2009 at 07:47Frumos Tiramisu,iar valurile sint superbe…multumesc de idee.O zi frumoasa,ca vai de dieta mea.
raluka
09/12/2011 at 16:26Splendid Tiramisu!!!!!