Prajitura Sarah Bernhardt
Ingrediente:
5 oua,
700 gr zahar,
50 gr cacao,
2 linguri zahar,
250 gr unt sau margarina Rama (cub),
Prajitura Sarah Bernhardt
Preparare
Cele 5 albusuri se bat spuma tare cu 350 gr zahar pudra.
Tapetam tava cu hartie de copt si cu o lingurita punem spuma cam de marimea unei nuci(eu le-am „turnat” cu spritul de ornat).
Se pune la copt in cuptorul preincalzit, la foc mic pana bezelele se usca(eventual lasam usa de la cuptor intredeschisa dupa ce au prins o crusta deasupra pentru a nu se arde)
Crema :
Se pune la fiert 250 gr zahar cu foarte putina apa (cca 30 ml) si se adauga la acesta 50 gr cacao.
Asa fierbinte se adauga in fir subtire la cele 5 galbenusuri spumate cu 2 linguri de zahar in prealabil continuand sa mixam compozitia.
Se amesteca bine si se lasa la racit. Spumam 250 gr unt si o adaugam la compozitia de mai sus (dupa ce s-a racit )amestecand pana se omogenizeaza crema.
Se unge partea interioara a bezelei si se lipesc doua cate doua, se dau cu crema si pe exterior apoi se tavalesc prin nuca macinata.
Va recomand ca inainte sa macinati nuca sa o prajiti putin in tigaie, astfel gustul acestei prajituri va fi una deosebita.
Nota : In loc de nuci se pot folosi alune prajite si macinate pentru un plus de rafinament.
Comentarii recente
Apa.Faina.Sare.
14/04/2012 at 12:14asta e o prajitura pe care o facea matusa mea si pe care nu am mai mancat-o de copil! nu stiam cum se numeste si nimeni din familie nu stia reteta.
sper ca reteta voastra sa ma ajute sa reconstitui gustul amintirilor!
merci, codruta
elisa
14/04/2012 at 13:35foarte buna si usor de preparat! cum mai am timp trec chiar acum la preparat!
Anonymous
06/10/2012 at 22:58eu am aceasta reteta sub denumirea de tobite iar singura deosebire consta in lipirea lor
se lasa partea neteda spre exterior si nu se fac prea tuguiate