Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Sarah Bernhardt

 Prajitura Szarah Bernath

Prajitura Sarah Bernhardt

Ingrediente:
5 oua,
700 gr zahar,
50 gr cacao,
2 linguri zahar,
250 gr unt sau margarina Rama (cub),

 

Prajitura Sarah Bernhardt

Preparare
Cele 5 albusuri se bat spuma tare cu 350 gr zahar pudra.
Tapetam tava cu hartie de copt si cu o lingurita punem spuma cam de marimea unei nuci(eu le-am „turnat”  cu spritul de ornat).
Se pune la copt in cuptorul preincalzit, la foc mic pana bezelele se usca(eventual lasam usa de la cuptor intredeschisa dupa ce au prins o crusta deasupra pentru a nu se arde)

Crema :
Se pune la fiert 250 gr zahar cu foarte putina apa (cca 30 ml)  si se adauga la acesta 50 gr cacao.
Asa fierbinte se adauga in fir subtire la cele 5 galbenusuri spumate cu 2 linguri de zahar in prealabil continuand sa mixam compozitia.
Se amesteca bine si se lasa la racit. Spumam 250 gr unt  si o adaugam la compozitia de mai sus (dupa ce s-a racit )amestecand pana se omogenizeaza crema.
Se unge partea interioara a bezelei si se lipesc doua cate doua, se dau cu crema si pe exterior apoi se tavalesc prin nuca macinata.
Va recomand ca inainte sa macinati nuca sa o prajiti putin in tigaie, astfel gustul acestei prajituri va fi una deosebita.

Nota : In loc de nuci se pot folosi alune prajite si macinate pentru un plus de rafinament.

Comentarii recente

  • Apa.Faina.Sare.

    14/04/2012 at 12:14

    asta e o prajitura pe care o facea matusa mea si pe care nu am mai mancat-o de copil! nu stiam cum se numeste si nimeni din familie nu stia reteta.
    sper ca reteta voastra sa ma ajute sa reconstitui gustul amintirilor!
    merci, codruta

  • elisa

    14/04/2012 at 13:35

    foarte buna si usor de preparat! cum mai am timp trec chiar acum la preparat!

  • Anonymous

    06/10/2012 at 22:58

    eu am aceasta reteta sub denumirea de tobite iar singura deosebire consta in lipirea lor
    se lasa partea neteda spre exterior si nu se fac prea tuguiate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram