Reteta blat de tort cu cacao
M-am hotarat sa scriu separat reteta blatului de tort cu cacao pentru a fi la indemana celor ce cauta o reteta usoara de blat de tort.
Aceasta reteta este o reteta clasica fara aditivi de crestere (gen praf de copt) .
Eu o folosesc cu succes de foarte multi ani si de fiecare data mi-a iesit fara nici o problema .
Blatul de cacao obtinut e pufos si elastic, poate fi folosit atat la torturi cat si la prajituri .
Se comporta foarte bine la insiropat si nu este sfaramicios.
Reteta blat de tort cu cacao-Ingrediente
8 oua
8 lg zahar
5 lg faina
4 lg cacao neagra
esenta de rom
Reteta blat de tort cu cacao-Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de rom pana ce acestea isi schimba culoarea intr-un galben pai si cresc in volum.
Se unesc cele doua compozitii(albus si galbenus) prin miscari usoare de jos in sus ,se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se amesteca lejer pana se incorporeaza bine.
Se toarna compozitia intr-o tava rotunda de tort, detasabila(26 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la treapta 3 pentru cuptoarele pe gaz sau la 180 grade timp de 25-30 min la cuptoarele electrice.
In ambele cazuri cuptorul trebuie sa fie preincalzit.
O metoda de verificare a blatului daca este copt este testul cu scobitoarea (daca iese curata atunci e gata ) sau testul cu mana: apasati usor cu podul palmei pe suprafata blatului, daca revine usor la forma initiala atunci e gata.
Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se taie in 3 foi.
Nu este nevoie sa folositi praf de copt.
Pofta buna!!
Comentarii recente
Elena Daniela
02/09/2014 at 22:02Fetelor, va rog mult sa imi spuneti si mie cantitatile in grame (na, lingura e mai mica sau mai mare, dar când e vorba de grame nu mai sunt deloc dubii). Va multumesc frumos!