Savarine
PT. ALUAT
faina 250 g
drojdie 15 g
lapte 200 ml
oua 2 buc
zahar 20 g (o lingura)
ulei 30ml
sare 5 g
coaja rasa lamaie
PT. SIROP:
zahar 280 g
esenta rom
apa 400 ml
DECOR:
frisca 200ml
vanilie
jeleu sau gem de care va place
Pentru uns formele
unt
faina
Savarine
Preparare:
-Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga peste ouale batute cu sare, coaja de lamaie, laptele cald si uleiul.
-Se amesteca si se adauga faina mixand pana la omogenizare-aluatul rezultat are o consistenta curgatoare.
-Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
-Se ung formele de savarina cu unt si se tapeteaza cu faina.
-Se pune aluatul in forme si se lasa sa creasca.
-Se coc in cuptorul preincalzit timp de 20-23 min la 180 grade C.
-Se lasa sa se raceasca.
-Se insiropeaza in sirop caldut care in prealabil a fost fiert si aromatizat .
-Pentru aspect se aseaza cu baza ca fata.
-Se unge dasupra cu jeleu sau gem.
-Se taie un capacel subtire.
-Se ridica capacelul si se orneaza cu frisca.
Se obtin 10 buc
Comentarii recente
Amalia
18/10/2009 at 17:16Buna harnicutelor :). Am incercat reteta voastard e savarine si au iesit super ! Va multumesc mult , pupici din Cluj !
Oana
10/12/2011 at 02:09o reteta simpla si de la aspect cred ca sunt si f f bune
Anonymous
17/02/2012 at 17:47am incercat si eu insa consider ca au mult prea mult ulei
Anonymous
13/03/2012 at 08:46sa va spun un secret ((omul cit traieste tot invata.. si tot … moare….)simbata am facut si eu savarine.. o tura le`am copt in forme de silicon si altele in formele clasice cele simple ca si ale voastre.. ei bine… cele coapte in formele clasice din metal au fost mai pufoase . s`au insiropat fff bine.. au fost deosebita.. cele coapte in forme de silicon au fost altfel.. au avut coaja mai mata.. nu le`am putut insiropa cum trebuie…nu au fost asa de pufoase ca si celelalte…asa ca renunt la „” silicoane”” … rodica din cluj
Lory
04/05/2012 at 21:30Rodica ma bucur ca reteta mea ti-a fost de ajutor .Multumesc pentru pot .E bine de stiut …eu oricum le fac in formele mele de tabla fiindca imi place cum iese modelul
Pupici
Lory
Oli Rusu
07/08/2013 at 16:41♥ 🙂
Anonymous
03/05/2012 at 14:07Salut!!! cum sunt noua in bucatarie.. am o intrebare… cum fac sa dispara mirosul de la drojdie.. se simte chiar si la gust… multumesc!! mulltumesc!!! si felicitari pentru blog!!
Lory
04/05/2012 at 21:34Savarinele facute de mine nu au nici miros dar nici gust de drojdie 🙂 Nu stiu de ce ale tale au …poate e de vina drojdia ce o folosesti….sincer nu am idee 🙁
Multumim!!
Anonymous
31/07/2012 at 20:16Foarte gustoase savarinele!!!
Puteti sa-mi spuneti unde as putea gasi formele, de cumparat?
Multumesc.
Lory
02/08/2012 at 10:16Formele le gasesti la raioanele cu articole pentru bucatarie 🙂
geo
09/11/2012 at 21:45dupe ce se face aluatul cat se lasa la dospit pana se pune in forme????multumesc astept raspuns
LoredanaCarp
10/11/2012 at 09:28Geo nu stiu sa-ti zic in cate minute creste , dar cand vezi ca si-a dublat volumul, iei aluatul cu lingura unsa cu putin ulei casa nu se lipeasca si pui in formele de savarina (sa ocupe cam 3/4 din forma.Le lasi sa mai creasca putin si in forma dupa care le dai la cuptor .
geo
10/11/2012 at 16:38MULTUMESC FRUMOS!!!!
geo
10/11/2012 at 16:38MULTUMESC FRUMOS!!!!
laura
03/03/2013 at 21:5230 de minute
doar atat trebuie lasate sa creasca
laura
03/03/2013 at 21:53deloc…il pui in forme sa creasca 30 de minute
laura
03/03/2013 at 21:52eu am pastrat formele de carton de la pachetele din kaufland,dar nu aveam reteta va multumesc mult…
🙂
Dana
09/01/2016 at 22:04Cite ies din compositiva de maí sus??
Loredana
14/01/2016 at 14:2110 buc