Acest Tort Padurea Neagra, este tortul perfect pentru iubitorii de frisca. Blaturile insiropate cu sirop de visine, frisca multa si visine proaspete sau din borcan, conservate la rece, fac impreuna cel mai mai delicios tort.
Poti fi si tu Chef la tine în bucătărie, cu Creme Patisserie, de la Meggle! Oricine poate face acasa deserturi exceptionale cu Creme Patisserie.
Folosesc Creme Patisserie de la Meggle de cativa ani buni, de cand am descoperit-o prima oara pe raftul unui magazin de cartier. De atunci nu am mai schimbat produsul de care sunt foarte multumita. O folosesc la cremele ganache, la ornat, la tiramisu! Acum Meggle m-a surprins cu o multime de produse si in curand va pregateste o surpriza!!!!
Nu am decat cuvinte de lauda pentru ea. Se bate usor si are fermitate, nu se lasa ca alte produse din aceeasi categorie. Nu este nevoie sa adaugam intaritori ca frisca obtinuta sa ramana ferma.
Este produsul perfect pentru bucataria ta!
Aaaa… si sa nu uitam – varianta Creme Patisserie Decor este ideala de a fi folosita si in zilele de Post de peste an! Este un produs vegetal suta la suta, perfect pentru deserturi vegane.
Sa vedem acum de ce avem nevoie pentru acest tort.
Tort Padurea Neagra – Ingrediente
Pentru Blat avem nevoie de
6 oua
6 linguri zahar
3,5 linguri faina
3 linguri cacao
o forma de tort cu diametrul de 18 cm detasabil
Pentru crema si ornat
500 ml Creme Patisserie – Meggle
2 borcane cu visine conservate fara samburi ( borcane de 330ml)
Alte ingrediente
300 g Ciocolata neagra pentru ornat
hartie de copt
Tort Padurea Neagra – Preparare
Incepem intai cu blatul
Separam ouale. La gabenusuri adaugam zaharul si il mixam pana devine o spuma mai groasa. Albusurile se bat separat pana devine spuma tare. Se amesteca galbenusurile cu albusurile batute usor de sus in jos pana se omogenizeaza. Se amesteca faina cu lingurile de cacao si apoi treptat se adauga la compozitia de oua.
Se amesteca usor pana se incorporeaza.
In forma de tort detasabila captusita cu hartie de copt turnam compozitia de pandispan.
O coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius pentru 25-30 minute.
Se face proba cu scobitoarea si daca aceasta este curata se scoate forma din cuptor, se lasa la racit dupa care se taie in 3 foi.
Visinele se pun intr-o sita la scurs avand grija ca siropul scurs sa il pastram pentru a insiropa foile de pandispan.
Punem Crema Patisserie intr-un bol si cu ajutorul unui mixer se mixeaza pana se bate bine.
In forma detasabila vom incepe sa montam tortul. Punem pe un carton sau farfurie forma si asezam in ea prima foaie de pandispan. Siropul il diluam cu putina apa.
Foaia de pandispan se insiropeaza dupa plac cu sirop de visine diluat peste punem un rand de frisca, visine scurse, iar un rand de frisca si a doua foaie de pandispan.
A doua foaie se insiropeaza, se pune frisca, visine si iar frisca.
Se inchide cu ultima foaie de pandispan care vine insiropata. Se lasa la rece pentru cateva ore.
In acest timp pregatim ornamentele de ciocolata daca vreti ceva mai deosebit. Daca nu, puteti pur si simplu doar sa razuiti ciocolata si sa ornati marginile tortului cu frisca si ciocolata razuita. Deasupra puteti pune un rand de frisca, cateva aveline de frisca, ciocolata razuita intre aveline si pe fiecare avelina de frisca puneti cate o visina.
Eu am sa va prezint cum am facut eu ornamentele cu care am decorat tortul. Este foarte usor si oricine poate sa le pregateasca pentru a da un aer mai festiv tortuletului.
Tort Padurea Neagra ….
Avem nevoie de ciocolata neagra, poate fi si de menaj sau orice alta ciocolata de calitate. Se rupe bucati, se pune intr-un bol se adauga circa 50-70 ml lapte si se pune la incalzit in cuptorul cu microunde pentru circa 40 secunde.
Se scoate si se amesteca pana toata ciocolata este topita( daca nu s-a topit o mai punem inapoi pentru cateva secunde). Adaugam la ciocolata topita 1 lingurita de unt( cam cat o nuca) amestecam pana si acesta se topeste. Daca este foarte groasa ciocolata mai putem adauga putin lapte.
Se intinde o coala mai tare ( am folosit o fila de calendar care are tinuta mai tare) peste care am pus hartie de copt. Peste hartia de copt am turnat ciocolata topita, am intins-o cu o spatula cal la 3-4 mm grosime, am pus peste ciocolata intinsa o alta coala de hartie de copt si am inceput sa rulez toate colile incepand de la capatul mai scurt.
Tort Padurea Neagra festiv perfect pentru Craciun sau Revelion
La final am legat cu ata rola obtinuta ( era ideal daca aveam elastice subtiri, mi-ar fi fost mai usor, dar nu am avut) si l-am pus la rece pana s-a intarit.
Am scos tortul de la rece l-am ornat pe margini cu frisca si deasupra in strat uniform. Deasupra tortului am facut cateva aveline peste care am pus visine si printre ele am pus ciocolata rupta bucatele de la ornamente.
Am desfacut rola de carton cu ciocolata rulata si intarita si s-a rupt fasii. Am luat fasiile de ciocolata si le-am pus pe marginile ornate cu frisca ale tortului.
Sper ca ideea de ornare sa va fie pe plac si sa o incercati si voi daca pregatiti acest Tort Padurea Neagra.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!