In zilele astea toride de vara nu prea iti arde sa stai in fata aragazului si sa gatesti mancaruri ce necesita tratament termic indelungat.
Salatele in diferite combinatii sunt altarnativa perfecta pentru a pregati un pranz sau o cina gustoasa si satioasa.
Vara aceasta este vara salatelor, nu este zi in care sa nu pregatesc o salata. Uneori o fac doar din legume, alteori adaug si paste asa cum e aceasta salata de paste orzo cu naut iar alteori pun in salata si carnita de pui, rata sau orice altceva se preteaza.
Un ajutor nesperat sunt si conservele Sun Food de naut, fasole sau linte – le folosesc mai mereu in salate fiindca cu ajutorul lor pot realiza salate satioase cu gusturi si texturi aparte.
Aici puteti descoperi o intreaga categorie de salate una mai gustoasa ca alta!!
Salata de paste orzo cu naut- Ingrediente
- o cutie naut- Sun Food
- 200 g paste orzo
- 3 castraveti mici
- 150-200 g rosii cherry colorate
- 100 g masline kalamata intregi sau feialte
- 70 g branza feta
Dressing - zeama de la o lamaie
- cateva frunze de menta tocate
- 1/2 ceapa rosie sau salota
- o lingura mustar Dijon
- o lingurita de miere
- 3-4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Cum pregatim dressingul pentru salata ?
Intr-un castron incapator se pune uleiul de masline, zeama de lamaie, ceapa tocata fin, frunzele de menta tocate, mierea, sare si piper. Cu ajutorul unui tel se amesteca sosul pana ce se omogenizeaza si capata un pic de consistenta.
Cum pregatim salata de paste orzo cu naut
Pastele orzo se fierb in apa cu sare ca orice alte paste, conform instructiunilor de pe ambalaj sau pana ce pastele sunt aldente… undeva la 10 min. Se scurg de apa in care au fiert, se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs.
De obicei pastele nu se clatesc cu apa dar fiindca le folosim intr-o salata rece atunci este nevoie deoarece riscam sa se lipeasca.
Rosiile si castravetii se spala si se taie in felii potrivite, nautul se scurge de zeama si se clateste sub jet de apa rece.
Asamblare salata
Peste dressingul din castron se pun pastele orzo, boabele de naut, rosiile cherry, castravetii felii si maslinele. Se amesteca usor apoi se adauga branza feta maruntita sau taiata in cubulete mici.
Se tine la frigider minim 30 min daca o doriti sa fie mai rece sau se poate servi imediat.
Este o salata gustoasa, satioasa ce se pregateste usor.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!