Ciorba radauteana
Ciorba radauteana. Cum se prepara ciorba radauteana. Ciorba pregatita in casa. Reteta buna de ciorba cu specific romanesc. Ciorba radauteana- Ingrediente doua bucati piept de pui 3 morcovi 3 cepe 1/2 telina un ardei gras 250 ml smantana 4 galbenusuri o capatana usturoi otet sare Ciorba radauteana-Mod de preparare Pieptul de pui se taie pe din […]
Supa Ardeleneasca cu Usturoi
Ingrediente : 5 catei usturoi 400 gr carne curcan (dar poate fi de porc sau si pui ) 1/2 lamaie otet ,sare 1 morcov 1 patrunjel 300 gr smantana 2 oua 3-4 linguri untura (sau ulei ) cascaval ,optional Preparare : Intai taiem carnea fasii mai subtiri. Morcovul , patrunjelul dupa ce l-am curatat si […]
Galuste de gris
Dupa noi Galustele de Gris sunt cele mai bune pentru Supa de Gaina, sau Supa dulce cum o mai cunosc unii. Le preferam in locul taieteilor si duminica, cand toti ne reunim la masa in familie asteptam cu nerabdare aceasta Supa de Gaina sau Pui cu Galuste de Gris. Asa prepara si mama, si bunica […]
Bogracs
Ingrediente : 1 kg carne vita (eu am folosit carne de caprior ) 1 kg carne porc (piept , coada ) 6 bucati ceapa 6 bucati rosii 2 ardei iuti ( fiecare pune ardei iute dupa gust , dar la fel de bine se poate si omite daca nu va place sa fie foarte condimentat) […]
Minestrone a la Milanese
Ingrediente: 100 g costita afumata 2 1inguri supa unt sau margarina 1 ceapa 1 morcov 4 fire de ceapa verde 1 dovlecel mic 50 ml vin alb 200 g mazare 200 g fasole alba 1 l supa limpede de carne (supa se pate face si din 2 cubulete Knorr) 200 g rosii decojite 1 lingurita […]
Supa ” Gulyas Pastoresc ” – Gulyasleves Pasztor Modra
Ingrediente : 1 lingura untura 300 gr pulpa porc 150 gr muschi afumat 150 gr carnat afumat 2 buc ceapa rosie 2 buc rosie 1/4 telina ( 1 telina mai mica) 3-4 catei usturoi 2 morcovi de marime medie 1 patrunjel radacina 1 ardei gras rosu ardei iute ( adaugati la supa fiecare dupa cat […]
Ciorba de burta
Ciorba de burta Ingrediente 1,5kg burta de vita 1kg oase cu maduva de porc o telina mare 2 ardei grasi 2 morcovi un pastarnac un patrunjel doua cepe 10 catei usturoi(pentru pus la fiert) 50 ml otet pentru la fiert sare pentru dres ciorba 3 galbenusuri 300 g smantana Otet Usturoi pisat Mod de preparare […]
Supa de varza ca prin Ardeal- Lucskos Kaposztaleves
Ingrediente : 300 gr carne afumata ( poate sa fie chiar si carnati afumati sau slanina afumata) 1 kg varza dulce 1 ceapa rosie 100 ml ulei 1 lingura rasa faina 1 lingurita boia 300 ml smantana 1 lingura otet ( eu am pus circa 250 ml bulion la 3 l supa) sare dupa gust […]
Supa Cosasului- Kaszasleves
Ingrediente: 400 gr afumatura ( costite, ciolan, carnati , ce aveti la indemana ) 1 lingura faina 2 linguri ulei 1 lingurita boia 1 lingura hrean cu otet(de la borcan) 4 cartofi medii 2 galbenusuri ou 400 gr smantana 1 lingura zeama de lamaie sare dupa gust Preparare : Carnea afumata ,( in cazul meu […]
Supa cu Varza Creata- Kelkaposztaleves
Ingrediente : 1 morcov 1 patrunjel radacina 1 capatana varza creata(circa 800 gr pana la 1 kg ) 3-4 catei usturoi 1 lingurita maghiran 1/2 lingurita chimen macinat sare dupa gust 3 cartofi de marime medie 100 ml ulei 1 lingura rasa faina 1 lingurita boia dulce 2-3 crenvusti 200 ml lapte dulce Preparare : […]
Ciorba Radauteana
Ingrediente Ciorba Radauteana 600 gr carne curcan (piept pui) 2 morcovi 1 ceapa razuita 1 radacina de patrunjel 1/2 telina mica 400 g smantana 3 galbenusuri ou 4-5 catei usturoi pisati 1 legatura patrunjel, sare, otet sau lamaie pentru acrit( fiecare adauga dupa gust otet in functie de cat de acra doreste sa fie ciorba) […]
Ciorba cu Gogosar Murat
Suna ciudat poate pentru unii aceasta Ciorba cu Gogosar Murat, dar nu trebuie sa judecati imediat gresit acest fel caci este o ciorba de post chiar foarte buna si aromata. Asa am zis si eu la inceput cand am auzit ingredientul din care se prepara, dar mai apoi cand am preparat-o mi-am schimbat radical parerea […]
Supa cu Chimen si Zdrente- Komenymagleves
Ingrediente : 2 linguri ulei 2 linguri rase faina 1 lingurita chimen macinat 1 lingura rasa boia dulce 3 oua 300 ml smantana sare dupa gust Preparare : Intr-o oala de circa 2.5 l punem 2 linguri ulei la incins in care punem la prajit 2 linguri rase de faina si 1 lingurita chimen macinat. […]
Supa cu ciuperci dreasa- Tejfolos Gomba Leves
Ingrediente : 500 gr ciuperci champignon(proaspete) 2 morcovi 1 radacina patrunjel 4-5 catei usturoi 1 lingura unt 400 ml smantana 2 galbenusuri ou sare, delikat ,1/2 lingurita piper alb 1 legatura mica patrunjel verde Preparare : Curatam ciupecile , le spalam apoi le taiem felii. Morcovii si patrunjelul curatat si spalat ii taiem cubulete. Pe […]
Supa de Rosii- Paradicsom Leves
Ingrediente: 1 cana mica de cafea cu orez 600 ml bulion 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 ceapa sare 2 1/2 linguri zahar 50 ml ulei 3 l apa Preparare: Se pune uleiul la incis si orezul se prajeste , se adauga ceapa si legumele si se calesc un pic . Totul se stinge cu […]