Bors cu perisoare de pui. Reteta bors cu perisoare.Ciorba de perisoare. Bors de putina.Bors de casa. Cel mai bun bors cu perisoare. Bors cu perisoare- reteta veche.Perisoare din carne de pui
Bors cu perisoare de pui- Ingrediente
Perisoare
500 g piept de pui
o cepa
un morcov mic
o lingura orez
un ou
patrunjel verde
sare
Zeama
o ceapa
un morcov
un ardei gras rosu
o buc pastarnac
o buc telina
o mana de fasole verde
100 gr mazare verde
2-3 rosii
2 lg orez
1 ou
3 lg smantana groasa
patrunjel
marar
leustean
500 ml bors de putina
sare
Bors cu perisoare de pui-Mod de preparare
Pieptul de pui se toaca impreuna cu ceapa, se adauga morcovul ras fin, patrunjelul tocat, oul si orezul.
Se condimenteaza cu sare si se fac perisoare mici.
Intre timp se pune la fiert in apa rece, osul de la pieptul de pui.
Dupa ce a dat in clocot, se micsoreaza flacara si se aduna cu o paleta spuma formata.
Se adauga ceapa tocata, morcovul, telina si pastarnacul taiate cubulete mici si se fierbe cam 25 min.
Se adauga rosiile si ardeiul gras cuburi, mazarea, fasolea pastai, patrunjelul tocat, mararul si o parte din leustean. Se potriveste gustul de sare si se adauga borsul care in prealabil a fost incalzit.
Se da intr-un clocot dupa care se adauga perisoarele si orezul. Se fierbe la foc foarte mic pana ce perisoarele urca la suprafata(semn ca sunt fierte).Se drege borsul cu un galbenus batut cu smantana
Se serveste presarat cu leustean proaspat.
Pofta buna!!
Comentarii recente
Adela Zilahi
20/03/2011 at 10:45imi plac perisoarele foarte mult si intodeauna combin in mai multe variante, chiar am pregatit si eu peisoare cu varza murata este foarta buna! am sa incerc si varianta asta… duminica placuta sa aveti!
Lory
20/03/2011 at 14:48Cu varza murata chiar ca nu am mancat :)dar nu are de ce sa nu fie bune Merci de idee poate le incerc:)
Pupici
Lory
felis
20/03/2011 at 17:50Delicios arata!!
pansy
20/03/2011 at 19:10ador acesta ciorba !
Lia
21/03/2011 at 00:13Mama ce pofta mi-ati facut !
Si ce blid frumos !
Va pup harnicelor .
Iulia
21/03/2011 at 10:09Moooama da ce bine mai arata! Borsul cu perisoare e preferatul meu! Mi-ai facut o pofta….offf…
ana
21/10/2014 at 14:45Mazare la ciorba??? Marar la bors??? Toata reteta e combinatie stranie…cred ca e un…ghiveci!
LoredanaCarp
21/10/2014 at 16:10Da, de ce nu!! Nu e o combinatie stranie , inainte de a incerca ar fi bine sa nu emiti astfel de pareri Te asigur ca nu e un ghiveci asa cum spui .
ana
29/10/2014 at 20:04La cati tineri am intalnit ce combina cu incredere, branza cu salata beauf, nu m-ar mira sa vad in continuare nenumarate „retete” de felul acesta.
ana
29/10/2014 at 20:07Si apropo de „sa nu emiti astfel de pareri” ….
Probabil nu realizezi ca esti pe un site public si ca „astfel de pareri” nu tin cont de dorinta nimanui!