Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Bors cu perisoare de pui

bors cu perisoare de puiBors cu perisoare de pui. Reteta bors cu perisoare.Ciorba de perisoare. Bors de putina.Bors de casa. Cel mai bun bors cu perisoare. Bors cu perisoare- reteta veche.Perisoare din carne de pui

Bors cu perisoare de pui- Ingrediente

Perisoare
500 g piept de pui
o cepa
un morcov mic
o lingura orez
un ou
patrunjel verde
sare
Zeama
o ceapa
un morcov
un ardei gras rosu
o buc pastarnac
o buc telina
o mana de fasole verde
100 gr mazare verde
2-3 rosii
2 lg orez
1 ou
3 lg smantana groasa
patrunjel
marar
leustean
500 ml bors de putina
sarebors cu perisoare de pui

Bors cu perisoare de pui-Mod de preparare

Pieptul de pui se toaca impreuna cu ceapa, se adauga morcovul ras fin, patrunjelul tocat, oul si orezul.
Se condimenteaza cu sare si se fac perisoare mici.
Intre timp se pune la fiert in apa rece, osul de la pieptul de pui.
Dupa ce a dat in clocot, se micsoreaza flacara si se aduna cu o paleta spuma formata.
Se adauga ceapa tocata, morcovul, telina si pastarnacul taiate cubulete mici si se fierbe cam 25 min.
Se adauga rosiile si ardeiul gras cuburi, mazarea, fasolea pastai, patrunjelul tocat, mararul si o parte din leustean. Se potriveste gustul de sare si se adauga borsul care in prealabil a fost incalzit.
Se da intr-un clocot dupa care se adauga perisoarele si orezul. Se fierbe la foc foarte mic pana ce perisoarele urca la suprafata(semn ca sunt fierte).Se drege borsul cu un galbenus batut cu smantana
Se serveste presarat cu leustean proaspat.
Pofta buna!!

Comentarii recente

  • Adela Zilahi

    20/03/2011 at 10:45

    imi plac perisoarele foarte mult si intodeauna combin in mai multe variante, chiar am pregatit si eu peisoare cu varza murata este foarta buna! am sa incerc si varianta asta… duminica placuta sa aveti!

  • Lory

    20/03/2011 at 14:48

    Cu varza murata chiar ca nu am mancat :)dar nu are de ce sa nu fie bune Merci de idee poate le incerc:)
    Pupici
    Lory

  • pansy

    20/03/2011 at 19:10

    ador acesta ciorba !

  • Lia

    21/03/2011 at 00:13

    Mama ce pofta mi-ati facut !
    Si ce blid frumos !
    Va pup harnicelor .

  • Iulia

    21/03/2011 at 10:09

    Moooama da ce bine mai arata! Borsul cu perisoare e preferatul meu! Mi-ai facut o pofta….offf…

  • ana

    21/10/2014 at 14:45

    Mazare la ciorba??? Marar la bors??? Toata reteta e combinatie stranie…cred ca e un…ghiveci!

    • LoredanaCarp

      21/10/2014 at 16:10

      Da, de ce nu!! Nu e o combinatie stranie , inainte de a incerca ar fi bine sa nu emiti astfel de pareri Te asigur ca nu e un ghiveci asa cum spui .

    • ana

      29/10/2014 at 20:04

      La cati tineri am intalnit ce combina cu incredere, branza cu salata beauf, nu m-ar mira sa vad in continuare nenumarate „retete” de felul acesta.

    • ana

      29/10/2014 at 20:07

      Si apropo de „sa nu emiti astfel de pareri” ….
      Probabil nu realizezi ca esti pe un site public si ca „astfel de pareri” nu tin cont de dorinta nimanui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram