Nu demult am prezentat o alta reteta cu Varza de Bruxelles cu nucsoara si unt. Iata si o alta ciorba , tot cu varza , dar varza este creata Ciorba cu varza creata si pui care este pe placul familiei mele si sper sa fie si pe placul vostru. Mai am cateva retete cu aceste verze mici si vor urma in scurt timp. Pana atunci va las aceste doua variante sa le incercati. Mai jos va dau ingredientele necesare pentru circa 2.5 l ciorba.
Ingrediente Ciorba cu varza de Bruxelles :
500 g varza de Bruxelles
250 g morcovi
100 g radacina patrunjel
50 g telina curatata
6 catei usturoi
1 ceapa mica
500 g smantana (eu am folosit iaurt dietetic)
2 galbenusuri ou
1 lingura unt
1 lingura ulei
2.5 l apa
100 ml otet (eu am pus otet de pe ardei iuti ca ciorba sa fie mai picanta)
sare dupa gust
Preparare Ciorba cu varza de Bruxelles :
Se curata legumele si se spala. Morcovul, patrunjelul si telina se taie cubulete sau felii subtiri. Se incinge untul si uleiul intr-o oala si se trag legumele taiate impreuna cu 3 catei de usturoi pisati. Se stinge totul cu 2.5 l apa. Se pune sare si se adauga ceapa razuita pe razatoarea fina.
Se lasa la fiert pana legumele sunt fierte. In acest timp pregatim varza de Bruxelles. Indepartam frunzele exterioare, taiem la baza cotorul si apoi crestam baza fiecarei verze. Le spalam si le punem in oala la fiert. Cand sunt si ele fierte adaugam otetul si mai potrivim ciorba de sare.
Doua galbenusuri de ou se amesteca cu 500 g smantana (sau iaurt), pisam restul de usturoi la acest amestec si putin cate putin adaugam din zeama fierbinte pana aducem aceasta maia la o temperatura apropiata a ciorbei. Dupa ce am facut acest lucru turnam maiaua in ciorba si lasam sa dea un clocot. Oprim focul sub oala si o tragem deoparte.
De acum ciorba cu varza de Bruxelles se poate servi asa cum este sau cu un surplus de otet si smantana dupa gustul fiecaruia. Pofta Buna !
Comentarii recente
Ingerul Tau Selena Mendes
28/10/2014 at 19:33Foarte gustoasa, usor de preparat
Marian
11/01/2017 at 14:58Mi-a lăsat gura apa sau cum ar zice omul. Ma duc să iau ce ingrediente mai am nevoie și mă pun pe treaba.
Doina
26/09/2017 at 04:53Rezultatul e f bun si demonstrează ca smântâna, ouăle si o acritura pot face minuni din orice…vezi burta sau varza de Bruxelles…
Liana Liana
15/10/2017 at 20:02Pe buna dreptate. Toate fac casa buna ! 🙂