Ingrediente perisoare:
100 g granule soia,
50 ml ulei,
1 ceapa mica,
5 linguri faina,
1/4 legatura patrunjel verde,
sare, piper,
Alte ingrediente:
2 morcovi de marime mijlocie,
1 radacina patrunjel,
1/4 radacina telina,
1 ceapa mica,
1 lingura mare bors(folosesc borsul de la plic),
1 lingura frunze leustean verde tocat(sau uscat daca verde nu aveti),
2 linguri ulei,
Preparare:
Curatam morcovii, patrunjelul si ceapa. Granulele de soia le punem la fiert in apa cu sare. Morcovii, patrunjelul si telina curata le taiem cubulete. Ceapa o dam pe razatoarea fina si impartim cantitatea rezultata in doua.Intr-o oala punem uleiul la incins si calim pe el legumele taiate impreuna cu ceapa. Stingem totul cu circa 2.5 l apa rece si lasam la fiert la foc mic impreuna cu 1 lingurita de sare. Soia fiarta si scursa de apa o amestecam cu jumatatea de ceapa razuita ce a ramas, cu 50 ml ulei, 5 linguri faina si condimentam cu sare si piper dupa gust. La acest amestec adaugam si patrunjelul verde tocat fin. Amestecam totul si formam perisoare din aceasta compozitie. Cand legumele din oala sunt fierte, adaugam si perisoarele formate in ciorba clocotinda. Lasam sa dea totul din nou in clocot, adaugam lingura cu bors(sau mai mult daca vreti ca ciorba sa fie mai acra) si lasam sa fiarba inca circa 3 minute la foc mic .Oprim focul sub oala si deasupra presaram leustean verde tocat fin.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Beth
24/02/2012 at 10:45un bouillions à mon goût sont aspect et délicieux!
milica
24/02/2012 at 15:02O reteta grozava de post,multumesc pt.idee,saptamana viitoare o execut.Pupici,o zi cat mai frumoasa sa ai precum retetele tale!!!
Anonymous
01/03/2012 at 14:36IERI AM GATIT-O SI A IESIT DELICIOASA!!!!!!!MULTUMIM DE IDEI!!!!DACA MA AJUTA D-ZEU TIN POSTUL!
IOANA
Leila
02/03/2012 at 23:25Ioana , sunt incantata ca retetele noastre iti sunt pe plac ! :*
Maria Dorina
15/09/2012 at 00:52Dragele noastre bucatarese vesele sunteti nemaipomenite eu va multumesc pt tot ce faceti sunteti extraordinare,am facut multe din retetele voastre in special dulciuri la sotul meu ii plac foarte mult tot ce fac dintre retetele voastre.Am o singura intrebare daca nu am soia unde locuiesc eu nu este pot sa fac numai cu orez ?
adina
20/04/2013 at 14:55Adyna.fff. buna multumim pt retetele vostre exceelent ciorba de perisoare cu soia.
Stef
27/02/2015 at 19:32Dar perisorele nu se sparg neavind oul care sa le lege?
Delia
30/12/2016 at 17:44Super buna! Chiar am terminat-o de facut. Am Mai adaugat ardei rosu, dovlecel si inainte sa pun zeama de varza am pus rosii in supa. In perisoare am mai adaugat usturoi si ceapa verde. Multumesc mult pentru reteta!!!
Corina
19/03/2018 at 20:49Ciorba cu perisoare din soia – ceva grozav! Multumesc!
Aurel
18/03/2024 at 15:20Cam slabe perisoarele doar din soia si ingroșala. As fi pus si telina rasa si dinstuita cu ceapa si morcovi si ciuperci in compozitia de aluat a perisoarelor
Loredana
20/03/2024 at 10:09Buna idee, multumesc!!