Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Supe si ciorbe

Pot fi servite unele ca fel principal, dar pot fi servite si intre mese spre deliciul familiei sau al musafirilor.
Supe creme, supe de legume, supe si ciorbe diverse, supe si ciorbe ardelenesti.

Supa de conopida cu galuscute

Ingrediente – Supa de conopida cu galuscute 1 buc conopida, circa 400 g, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 legatura patrunjel verde, 3 oua, 1 lingura unt, 3 linguri ulei, 1 lamaie, 450 g smantana , sare dupa gust, INGREDIENTE GALUSCUTE FAINA: 2 oua, 5 linguri faina, 1 lingurita unt(Rama), sare, apa, PREPARARE: Conopida o desfacem […]

Ciorba de gasca cu legume

Ciorba de gasca cu legume

Ciorba de gasca cu legume.Cum se prepara ciorba din carne de gasca. Ciorba acrita cu bors de putina. Cea mai buna ciorba din carne de gasca crescuta la tara. Ciorba de gasca cu legume-INGREDIENTE 4 buc carne de gasca, 2 cepe rosii, un ardei gras, un ardei capia, un morcov, 2 rosii, 150 gr fasole […]

Supa asiatica de vita

Supa asiatica de vita, reteta asiatica. Reteta supa de vita. Supa asiatica. Cea mai buna supa asiatica. Supa asiatica cu taitei.  Supa asiatica de vita-INGREDIENTE 2 buc rasol de vita, o ceapa, o buc telina, 3 catei usturoi, 3 morcovi, o lingura rasa de ghimbir praf, o lingura de sos de soia, fidea din orez, […]

Supa crema de linte verde

Invitatia din partea Diva Hear de a participa la concursul „Diverse retete pentru diverse diete”mi s-a parut foarte tentanta mai ales ca tema mi se potriveste manusa .Fiindca de un an incoace tot intr-o dieta sunt.Lista de Diete de la A la Z este foarte generoasa asa ca am ales Dieta vegetariana fara sa stau […]

Supa crema de ciuperci

Ingrediente 400 gr ciuperci brune un morcov 2 cepe o buc telina 2 cartofi 1 l supa de legume(sau apa) 50 gr unt(margarina daca o pregatiti in post) 2 lg ulei de masline crutoane de paine sare piper un praf de usturoi Mod de preparare Ceapa tocata marunt se pune la calit in unt apoi […]

Ciorba din carne de miel

Ciorba din carne de miel

Ciorba din carne de miel  Cum se prepara Ciorba din carne de miel.Reteta Ciorba din carne de miel.Ciorba din carne de miel dreasa cu smantana.Ciorba de miel acrita cu macris.Ciorba de miel ca in Ardeal.Cea mai buna Ciorba de miel pregatita de Paste. Ciorba de miel dupa reteta bunicii. Ingrediente Ciorba din carne de miel: 800 g […]

Supa de salata verde

Supa de Salata Verde

Ingrediente : 2 capatani salata verde, 250 -300 gr piept de porc afumat (sau slaninuta afumata ), 450 gr smantana dulce 20%, 200 ml iaurt , 2 oua , 4-5 catei usturoi, sare dupa gust, Preparare : Spalam salata si o taiem fideluta. Pieptul de porc o taiem cubulete . Galbenusurile de ou se amesteca […]

bors cu perisoare de pui

Bors cu perisoare de pui

Bors cu perisoare de pui. Reteta bors cu perisoare.Ciorba de perisoare. Bors de putina.Bors de casa. Cel mai bun bors cu perisoare. Bors cu perisoare- reteta veche.Perisoare din carne de pui Bors cu perisoare de pui- Ingrediente Perisoare 500 g piept de pui o cepa un morcov mic o lingura orez un ou patrunjel verde […]

Ciorba pe oase de porc mistret- Ciorba Vanatorului

Ingrediente pentru 4 l ciorba: 1 kg oase mistret (oasele detasate de la ceafa cu putina carnita ) 2 morcovi , 200 gr mazare verde , 200 gr pastai fasole verde , verdeturi (leustean , telina , ,eu am folosit un amestec de verdeturi pentru ciorbe ) , 3-4 rosii decojite si taiate cubulete, 1 […]

Ciorba de pui cu varza creata

Ingrediente : 500 gr tacamuri pui , 3 morcovi, 1 patrunjel radacina, 1/2 radacina telina 1 ceapa mica, 1 mana mazare,fasole verde,gulie taiata cubulete, 1 capatana mijlocie de varza creata , 2 linguri bors Magic cu legume, 2-3 linguri ulei 1 lingura unt, leustean, sare Preparare : Carnita de pui o portionam si o punem […]

Ciorba din costita de porc

INGREDIENTE 6 buc costita de porc proaspata; 2 cepe; 1 ardei gras rosu; 2 morcovi; 1 buc telina (mica); 3 cartofi potriviti; 3 rosii; 1 lg pasta de tomate; 1 legatura patrunjel; 1 legatura marar; leustean; cimbru; 500 ml bors de putina; sare; MOD DE PREPARARE Bucatile de costita se spala bine si se pun […]

Gulyas cu fasole uscata- Bab Gulyas

Gulyas cu fasole uscata- Bab Gulyas

Gulyas cu fasole uscata- Bab Gulyas, o supa specifica bucatariei unguresti. Mama o pregatea des si eu la fel o pregatesc familiei mele. Gulyas cu fasole uscata- Bab Gulyas – Ingrediente300 g carne de porc (poate sa fie si de vita),200 g costita porc afumata (piept de porc sau ciolan afumat ),2 morcovi,1 patrunjel,2 buc […]

Ciorba de curca

Ingrediente 6 buc carne de curca 2 buc ceapa un morcov un castronel zarzavat pentru ciorba sau 3 rosii,2 ardei grasi cimbru o leg leustean o leg patrunjel sare 1 l bors de putina taitei de casa dintr-un ou Curca dupa ce am taiat-o am oparit-o si am curatat-o de pene.Pasarea astfel pregatita o trecem […]

ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta. Cum se prepara ciorba din carne de vita. Ciorba de vacuta cu legume. Cea mai buca ciorba de vacuta. Costite de vita pentru ciorba. Ciorba de vacuta acrita cu bors de putina.  Ciorba de vacuta-Ingrediente 6 portii costita de vitel 2 morcovi 3 cepe verzi o buc telina 2 ardei grasi 5 […]

crema de legume

Crema de legume

Crema de legume.Crema din legume cu crutoane. Cum pregatim crema din legume. Crema din legume si piept de pui. Crema din legume gustoasa si sanatoasa Crema de legume-Ingrediente piept de pui 3 buc morcov 3 buc ceapa potrivita 1/2 telina un ardei gras 3 cartofi cativa catei de usturoi piper alb sare crutoane de paine […]

Urmareste-ne si pe Instagram