Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete de Craciun

Am pregatit aceasta categorie cu retete pentru Craciun si Revelion. Aici veti gasi retete de prajituri pentru Craciun, mancaruri pentru Craciun , retete traditionale pentru Craciun , aperitive pentru Craciun.

cornulete fragede cu untura

Cornulete fragede cu untura

De obicei pregatesc cornulete doar la sarbatorile de iarna, nu stiu sa va spun de ce, poate ca atunci am la indemana untura de porc sau doar ca eu asociez aceste prajiturele cu aceste sarbatori. Cert e ca le fac de fiecare data, sunt nelipsite si noua ne plac foarte mult. Aceasta noua reteta o […]

Baigli cu nuca si mac la tava

Baigli cu nuca si mac la tava

Acest Baigli cu nuca si mac la tava este varianta mai simpla de realizat al cozonacului unguresc Baigli, Bejgli care este rulat asemeni cozonacului. Singura problema si neajuns la unii cand prepara varianta clasica, tip sucitura este ca cozonacul crapa pe laterale sau deasupra din cauza ca este prea strans facuta rularea sau nu a […]

Fursecuri cu ciocolata la Air Fryer 

Fursecuri cu ciocolata la Air Fryer 

Mai sunt cateva zile si toti cu mic cu mare ne vom bucura de venirea lui Mos Craciun!! Si cum il putem intampina altfel daca nu cu fursecuri si lapte cald asa cum e datina. Asa ca dragilor, daca aveati de gand sa pregatiti fursecuri si nu aveati o reteta rapida va recomand aceste Fursecuri […]

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

Ce as putea sa va spun despre aceste Cornulete fragede cu nuca? Multe! Mama le pregatea deseori si erau foarte apreciate. Combinatia de nuca, vanilie era si este una dementiala. Mai pot sa va spun ca se pregatesc foarte usor si rapid si ies foarte multe dintr-o portie. Alte retete cu cornulete gasiti si in […]

Pulpa de rata la sous vide

Pulpa de rata la sous vide

Nu pot sa zic decat ca aceasta Pulpa de rata la sous vide a fost delicioasa si cu siguranta de Craciun va fi din nou pe masa noastra. Carnea a fost frageda de ti se topea in gura, iar Merlot-ul din gama Maiastru de la Crama Oprisor a fost perfect langa acest preparat. Vin rubiniu […]

Muschiulet de porc fraged la cuptor

Muschiulet de porc fraged la cuptor

Acest Muschiulet de porc fraged la cuptor, se pregateste foarte rapid si carnea este una frageda si suculenta la final. In doar maxim 20 de minute aveti parte de cea mai savuroasa friptura pe masa. Si normal, langa aceasta friptura merge de minune un vin bun din gama Maiastru Cabernet Sauvignon de la Crama Oprisor […]

Prajitura cu mac si crema de vanilie

Prajitura cu mac si crema de vanilie

Prajitura cu mac si crema de vanilie este o prajitura foarte buna si delicata. Foile fine si pufoase cu mac in combinatie cu crema de vanilie este un adevarat deliciu. Mama, Dumnezeu sa o ierte o avea in caietul ei cu denumirea de Makos Kremes. Nu am mai facut-o de ceva vreme acum in prag […]

Haios cu untura - Haios fals

Haios cu untura – Haios fals

In caietul mamei aveam scrisa si aceasta reteta de Haios cu untura – Haios fals, dar avand osanza in fiecare an nu m-am gandit sa le incerc pana acum cand foarte multi dintre voi ati intrebat daca haiosele se pot prepara si cu untura. Da, se pot pregati, desi cu siguranta nu vor avea acelasi […]

Cosulete cu bezea si nuca

Cosulete cu bezea si nuca

De foarte multa vreme am avut in plan sa fac aceste Cosulete cu bezea si nuca, acum a venit si randul lor. Pe vremuri erau foarte la moda aceste cosulete si la fiecare nunta sau botez se gaseau pe mese, dar si la Craciun mama mereu le pregatea si tare bune mai erau. Alte prajiturele […]

Prajitura Rulada Sah in Foi de Napolitane

Prajitura Rulada Sah in Foi de Napolitane

Am mancat din aceasta Prajitura Rulada Sah in Foi de Napolitane la vecina mea. Primise 2 rulade de la sora ei, de pe langa Marghita. Mereu spunea cat sunt de bune ruladele facute de sora ei. Chiar asa, a fost foarte buna. Combinatia de piscot, cu foi de napolitane si crema este una foarte buna. […]

Prajitura cu nuca cu foi fragede

Prajitura cu nuca cu foi fragede

Aceasta Prajitura cu nuca cu foi fragede era una din prajiturile preferate de tatal meu. Mama o avea in caietul cu retete cu denumirea de Erzsebet kocka, iar matusa mea o cunoaste cu denumirea de Dios Racsos. Nu denumirea conteaza in cele din urma ci produsul finit. Am hotarat ca de Florii sa pregatesc aceasta […]

chisca moldoveneasca-reteta traaditionala

Chișcă moldovenească- rețetă tradițională

Am intrat in luna sarbatorilor de iarna asa ca ne pregatim incet sa le sarbatorim asa cum se cuvine. Nu mai e niciun secret ca preparatele din carne de porc pregatite in casa sunt cele mai savurate si asteptate preparate de pe masa de Craciun!! Printre preferate sunt carnatii, sunca, kaizerul, costitele da nu in […]

Piept de rata cu sos de portocale

Piept de rata cu sos de portocale

Cel mai simplu si bun preparat din piept de rata a fost acest Piept de rata cu sos de portocale, pe care l-am gatit pana acum. Pieptul de rata a fost foarte fraged datorita procesului de marinare pe care l-am facut cu ajutorului aparatului de vidat HEINNER HAV-EDC120SS Piept de rata cu sos de portocale […]

Oua de prepelita umplute cu crema de branza

Oua de prepelita umplute cu crema de branza

Aperitivele sunt cele mai importante preparate pentru masa de revelion. Se fac in multe variante, in portii mici cat sa fie de o imbucatura. Pe langa zecile de aperitive pe care le avem in site, astazi va propun aceste oua de prepelita umplute cu crema de branza pufoasa cu ceapa verde, un produs nou de […]

Biscuiti crapaciosi cu lamaie

Biscuiti crapaciosi cu lamaie

In prag de sarbatori pregatim in fiecare an acesti Biscuiti crapaciosi cu lamaie, dar si Crapaciosii cu ciocolata. Cu acesti biscuiti ii asteptam in fiecare an pe Mos Craciun. In acest an ajutor de nadejde la prepararea lor am avut un Mixer de mana FRAM FHM-400CR, de 400 W, cu 6 viteze+Turbo super puternic de […]

Urmareste-ne si pe Instagram