
Aperitive cu crema de branza si castraveti
Daca doriti sa faceti aperitive pentru o masa festiva incercati aceste aperitive cu crema de branza si castraveti. Se fac extrem de usor si sunt pe placul tuturor. Pot fi consumate atat de cei mari cat si de cei mici. Forma lor de barcuta fac sa fie apreciate de copii asa ca le recomand sa […]

Sarmale cu Varza Dulce
Sarmale cu Varza Dulce Stiati ca in partile noastre la Sarmale li se mai spun boaste ori galuste…. Sunt pregatite cu carne tocata, cu scrobi, cu pasat dar in cele din urma rezultatul final sunt niste sarmale ca la mama acasa. Printre sarmale avem obiceiul bun, de a pune si cateva bucati de afumatura si […]

Cascaval Afumat cu Dulceata
Cascaval Afumat cu Dulceata Da sunt sigura ca o sa para un fel ciudat prezentat acest Cascaval Afumat cu Dulceata, dar trebuie sa ma credeti pe cuvant este o combinatie pe cat de ciudata pe atat de buna. Dupa parerea mea merge servit alaturi un vin alb demisec sau un vin rose demisec alaturi de […]

Tort cu crema de mascarpone si caise
Daca doriti sa va impresionati familia sau musafirii cu un tort pregatit in casa, incercati aceasta reteta de Tort cu crema de mascarpone si caise. Se face extrem de usor si nu necesita un decor care sa va puna in dificultate . Ii puteti decora asa cum am ales eu sa il fac sau dupa imaginatia […]

Tort cu Branza si Dulceata
Un Tort cu Branza si Dulceata am pregatit sa am ceva dulce in casa. Nici cu acesta nu m-am omorat prea tare deoarece l-am preparat la rece fara sa pornesc cuptorul. Ahhhh ce imi plac mie aceste prajituri fara coacere ce se prepara la rece. Una peste alta Tortuletul meu a avut mare trecere desi […]

Pulpe de pui cu cartofi noi si carnati
Fiindca am primit cam vre-o 2 kg de cartofi noi cat nuca de mari, nu puteam sa nu fac din ei si reteta de Pulpe de pui cu cartofi noi si carnati. Nici nu va imaginati cat de buna este aceasta combinatie!! Cartofii imprumuta gustul de afumat al carnatilor si in combinatie cu condimentele folosite, […]

Supa de Ciuperci cu Cascaval
Supa de Ciuperci cu Cascaval Am mai prezentat Supa de Ciuperci, dar in alte forme, Supa Crema de Ciuperci , Supa de Ciuperci cu galuscute… Acum va prezentam aceasta Supa de Ciuperci servita cu cascaval afumat. Supa de Ciuperci fierbinte presarata din abundenta cu cascaval afumat ras de la Delaco ,cu patrunjel si crutoane usor […]

Gulyas cu Vin
Gulyas cu Vin Acest Gulyas este unul mai special si o sa vedeti imediat si de ce. Vinul folosit pentru a fierbe Gulyasul ii confera un gust aparte… iar chimenul si ardeiul iute ii evidentiaza gustul. Am folosit la prepararea lui este un Caloian –Feteasca Neagra de la Crama Oprisor. Puteti prepara acest Gulyas si […]

Aperitiv cu Miez de Lapte
Aperitiv cu Miez de Lapte Iata cum am promis mai zilele trecute am revenit si cu o idee de a servi Salata de Conopida . Am folosit Miezul de Lapte care este una din branzeturile mele preferate in a realiza acest aperitiv sau gustare, cum vreti voi sa o numiti…. Pe langa rosii, castraveti, ardei […]

Panna Cotta
Panna Cotta Trebuie sa fiu si eu in trend cu restul lumii asa ca m-am apucat sa prepar Panna Cotta…. De ce s-o fi numind Panna Cotta … ? Sincer eu i-as spune simplu desert de cocos cu zmeura … , dar daca asa e trendul … nu te poti pune! Hai sa vedem ce […]

Costite de Porc la Tigaie
Costite de Porc la Tigaie Alaturi de aceste Costite de Porc la Tigaie va recomand sa serviti un vin care nu poate ramane nevorbit, Caloian –Feteasca Neagra, nu se trece cu vederea si ramane multa vreme in amintire. Desi se bea usor, nu este un vin facil, rotunjimea sa prietenoasa, dominata de prune uscate, cirese […]

Tarte cu visine
Tarte cu visine Profitam din plin de fructele de sezon. Si cum visinile fac deliciul oricaror prajituri, am facut si aceste tarte cu visine care sunt absolut delicioase !! Visinile dulci acrisoare in combinatie cu aluatul fraged de ti se topeste in gura fac ca aceste tarte simple sa devina un desert de mare finete […]

Friptura de Caprioara in Bere
Friptura de Caprioara in Bere este o friptura ce se poate prepara atat cu carne de vanat cat si cu carne de vita. Eu am ales varianta cu vanat avand in vedere ca asteptam musafiri de seama si voiam sa ii impresionez, sper ca am reusit gatind aceasta Friptura de Caprioara in Bere. Alaturi am […]

Prajitura cu crema de mascarpone si zmeura
Prajitura cu crema de mascarpone si zmeura Prajitura cu crema de mascarpone si zmeura e o alta prajitura din seria prajiturilor cu fructe de sezon si fara coacere . Fiindca caldurile si-au facut prezenta iar cuptorul este din ce in ce mai greu de folosit, incerc sa ma orientez catre deserturi cat mai usor de […]

Supa de Gaina cu Razalai
Supa de Gaina cu Razalai Supa de Gaina la mine mereu se gatea la foc mic si fierbea ore intregi caci bunica ,si mama si toate „muierile” (femeile)mai in varsta sustineau sus si tare ca nu iti iese supa limpede de o fierbi la foc mare. Trebuie sa fiarba la foc mic daca vrei sa […]