Pulpe de pui cu cartofi noi si carnati
Fiindca am primit cam vre-o 2 kg de cartofi noi cat nuca de mari, nu puteam sa nu fac din ei si reteta de Pulpe de pui cu cartofi noi si carnati. Nici nu va imaginati cat de buna este aceasta combinatie!! Cartofii imprumuta gustul de afumat al carnatilor si in combinatie cu condimentele folosite, […]
Supa de Ciuperci cu Cascaval
Supa de Ciuperci cu Cascaval Am mai prezentat Supa de Ciuperci, dar in alte forme, Supa Crema de Ciuperci , Supa de Ciuperci cu galuscute… Acum va prezentam aceasta Supa de Ciuperci servita cu cascaval afumat. Supa de Ciuperci fierbinte presarata din abundenta cu cascaval afumat ras de la Delaco ,cu patrunjel si crutoane usor […]
Gulyas cu Vin
Gulyas cu Vin Acest Gulyas este unul mai special si o sa vedeti imediat si de ce. Vinul folosit pentru a fierbe Gulyasul ii confera un gust aparte… iar chimenul si ardeiul iute ii evidentiaza gustul. Am folosit la prepararea lui este un Caloian –Feteasca Neagra de la Crama Oprisor. Puteti prepara acest Gulyas si […]
Aperitiv cu Miez de Lapte
Aperitiv cu Miez de Lapte Iata cum am promis mai zilele trecute am revenit si cu o idee de a servi Salata de Conopida . Am folosit Miezul de Lapte care este una din branzeturile mele preferate in a realiza acest aperitiv sau gustare, cum vreti voi sa o numiti…. Pe langa rosii, castraveti, ardei […]
Panna Cotta
Panna Cotta Trebuie sa fiu si eu in trend cu restul lumii asa ca m-am apucat sa prepar Panna Cotta…. De ce s-o fi numind Panna Cotta … ? Sincer eu i-as spune simplu desert de cocos cu zmeura … , dar daca asa e trendul … nu te poti pune! Hai sa vedem ce […]
Costite de Porc la Tigaie
Costite de Porc la Tigaie Alaturi de aceste Costite de Porc la Tigaie va recomand sa serviti un vin care nu poate ramane nevorbit, Caloian –Feteasca Neagra, nu se trece cu vederea si ramane multa vreme in amintire. Desi se bea usor, nu este un vin facil, rotunjimea sa prietenoasa, dominata de prune uscate, cirese […]
Tarte cu visine
Tarte cu visine Profitam din plin de fructele de sezon. Si cum visinile fac deliciul oricaror prajituri, am facut si aceste tarte cu visine care sunt absolut delicioase !! Visinile dulci acrisoare in combinatie cu aluatul fraged de ti se topeste in gura fac ca aceste tarte simple sa devina un desert de mare finete […]
Friptura de Caprioara in Bere
Friptura de Caprioara in Bere este o friptura ce se poate prepara atat cu carne de vanat cat si cu carne de vita. Eu am ales varianta cu vanat avand in vedere ca asteptam musafiri de seama si voiam sa ii impresionez, sper ca am reusit gatind aceasta Friptura de Caprioara in Bere. Alaturi am […]
Prajitura cu crema de mascarpone si zmeura
Prajitura cu crema de mascarpone si zmeura Prajitura cu crema de mascarpone si zmeura e o alta prajitura din seria prajiturilor cu fructe de sezon si fara coacere . Fiindca caldurile si-au facut prezenta iar cuptorul este din ce in ce mai greu de folosit, incerc sa ma orientez catre deserturi cat mai usor de […]
Supa de Gaina cu Razalai
Supa de Gaina cu Razalai Supa de Gaina la mine mereu se gatea la foc mic si fierbea ore intregi caci bunica ,si mama si toate „muierile” (femeile)mai in varsta sustineau sus si tare ca nu iti iese supa limpede de o fierbi la foc mare. Trebuie sa fiarba la foc mic daca vrei sa […]
Chiftele Umplute
Chiftele Umplute sunt o varianta a ruladei de carne, dar in forma individuala. Aceste chiftele se prepara repede si nici timpul de coacere nu este atat de mare ca si la o rulada clasica. Chiftelele Umplute se pot servi calde cu garnitura de piure de cartofi sau reci cu un sos de rosii picant asezonat […]
Prajitura cu iaurt, mascarpone si capsuni
Prajitura cu iaurt, mascarpone si capsuni Capsunile sunt preferatele mele !!. Imi plac atat de mult incat atunci cand e sezonul lor fac tot felul de bunatati cu ele. Zilele trecute am pregatit aceasta prajitura cu iaurt, mascarpone si capsuni, o combinatie reusita. Am facut o portie mare sa fie pentru toata lumea :)…si chiar […]
Prajitura cu crema de vanilie si nuca caramelizata
Azi va aduc in atentie prajitura cu crema de vanilie si nuca caramelizate. E o prajitura usor de pregatit si cu ingrediente la indemana oricui. La inceputul lunii am primit in dar de la Solaris un cos cu multe bunatati printre care se afla si batoane de vanilie. Multumesc mult!! Au picat foarte bine fiindca […]
Prajitura Fanta la Pahar
Prajitura Fanta la Pahar este o varianta rapida al clasicei prajituri Fanta. O recomand sa o incercati mai ales pe timp de vara caci reteta nu necesita coacere, se prepara rapid este delicioasa si in aceasta varianta prezentata. Prajitura Fanta la Pahar este un desert rapid. Poate va intereseaza si o alta varianta tot rapida […]
Saramura de Pui
Saramura de Pui este un fel simplu de macare preparata din carne de pui sau chiar si din pui intreg taiat cu grija pe mijloc pe muchia pieptului… De aceasta data va prezentam Saramura de Pui facuta din pulpe pe langa care am pus si cativa cartofi taranesti rumeniti cu ceapa si alaturi servim neaparat […]