Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete de Craciun

Am pregatit aceasta categorie cu retete pentru Craciun si Revelion. Aici veti gasi retete de prajituri pentru Craciun, mancaruri pentru Craciun , retete traditionale pentru Craciun , aperitive pentru Craciun.

Piftie de porc cu ficatei de pui

Piftie de porc cu ficat de pui si legume

Cine nu a facut in viata lui piftie ? Nu cred sa fie cineva ! Azi va prezentam piftia clasica dar in varianta moderna. In ultimii ani preferam ca in locul carnitei pe care facem gustoasa piftie, racitura, sa punem ficatei de pui si legume. Consumam si piftia clasica dar pe aceasta o preferam mai […]

cremsnit cu crema de vanilie si frisca

Cremsnit cu crema de vanilie si frisca

Cremsnit cu crema de vanilie si frisca Prajitura cremsnit cu crema de vanilie si frisca face parte dintre prajiturile copilariei mele  pe langa boema, amandina, savarina , profiterolul. Numai cand ma gandesc la ele imi revin in minte zilele cand abia asteptam sa merg la cofetarie unde savuram cu mare placere una dintre aceste prajituri. Azi, […]

Rulada din piept de gasca

Mai zilele trecute am fost cadorisita cu o gasca vie :)…nu prea imi place mie sa fac treaba asta(jumulit) dar nu am avut ce face .Asa ca m-am inhamat cu rabdare si am grijito cum m-am priceput mai bine . Din ea am pregatit aceasta rulada din piept de gasca, o ciorba de gasca dar […]

Fursecuri cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata

Li se mai spun chocolate crinkles, biscuiti cu ciocolata…E o prajiturica incercata de foarte multa lume asa ca nu o sa dau link ca sa nu supar pe cineva 🙂Eu le-am zis fursecuri cu ciocolata si sunt delicioase !!Desi pusesem ochii demult pe ele abia la sarbatori le-am incercat…sincer imi pare rau ca am facut-o […]

Gasca brezata cu ardei

Gasca brezata cu ardei

Aceasta reteta culinara poate fi adaptata si pentru rata nu doar pentru gasca. Bucatile de carne se fragesc pe perioada cat se brezeaza in amestecul de vin folosit. Cel mai potrivit vin pentru a breza carnea de gasca am considerat a fi un Caloian Sauvignon Blanc, de la Crama Oprisor, dar am si servit acelasi […]

Prajitura cu branza marmorata - Boci Szelet

Prajitura cu branza marmorata- Boci Szelet

Azi va prezentam o reteta de prajitura de casa buna si foarte usor de preparat. Eu o cunosc sub numele de Boci Szelet (boci=vitel , szelet=felie) asa ca negasind un nume adecvat am numit prajitura simplu, Prajitura marmorata cu branza. Dupa ce am terminat de copt prajitura si dupa ce am degustat-o am ajuns la […]

Prajitura cu gem de prune si nuca

Prajitura cu gem de prune si nuca

Prajitura cu gem de prune si nuci isi asteapta demult randul  sa apara pe blog .Poate fi facuta asa cum am facut-o eu in tava dreptunghiulara si portionata dupa cum doriti sau o puteti face in forma de tarta .Gemul folosit poate fi dupa preferinta fiecaruia .Data viitoare am s-o incerc cu o dulceata de […]

Pui cu ardei si maghiran

Reteta de pui cu ardei si maghiran este numai buna de pregatit pentru o cina in familie. Pe langa asta v-as mai recomanda si un pui la cuptor sau cocos in vin-coq au vin .  La o asa bunatate de mancare neaparat merge si un pahar cu vin …si cel mai potrivit vin e un Caloian […]

Cozonac cu scortisoara si nuca

Cozonac cu scortisoara si nuca

Acest cozonac are un gust unic . Cozonac cu scortisoara si nuca, unii il prepara cu scortisoara, zahar si stafide , altii il prepara doar cu zahar si scortisoara, altii, cum am procedat si eu l-am preparat cu scortisoara, zahar si nuca. Indiferent de varianta umpluturii pe care o alegeti acest cozonac fraged va ramane […]

Cozonac bicolor cu rahat

Cozonac bicolor cu rahat

Ingredientele enumerate la acest Cozonac bicolor cu rahat va sunt suficiente pentru 2 sucituri de cozonac. Este foarte aspectuoasa si arata foarte bine pe masa la orice ocazie. Cozonacul umplut cu rahat este unul din cozonacii preferati de noi. Sper ca aceasta reteta sa fie si pe placul vostru. O sugestie as face daca imi […]

Escalop de vitel cu garnitura de cartofi si spanac

Nu pregatesc  des mancaruri cu  carne de vitel, vita fiindca ai mei nu o prea iubesc. Dar fiindca am primit o bucata de carne de vitel atat de frageda am hotarat sa fac escalop de vitel , si nu am gresit . A avut mare succes reteta de escalop de vitel . Langa el am […]

Chec cu iaurt si ciocolata

Chec cu iaurt si ciocolata

Cum nu pot sta o clipa linistita mi-am gasit de lucru stand si rasfoind o carticica cu diverse retete culinare. Mi-a cazut cu tronc acest chec cu iaurt. Reteta originala a chechului era coapta in forma de chec sau cozonac si pudrata cu zahar. Am vrut sa fac ceva mai deosebit pentru Revelion si iata […]

Peste umplut la cuptor

Peste umplut la cuptor

La cumpana dintre Ani din meniul de Revelion, nu se poate sa nu servim peste chiar daca luam doar o imbucatura. La noi este nelipsit pestele in noaptea dintre Ani deoarece se spune in popor ca trebuie sa mananci peste ca sa progresezi in anul ce vine. Asa cum pestele inoata si aluneca lin prin […]

Rulada aperitiv cu legume

Rulada aperitiv cu legume

Va prezentam si azi o rulada aperitiv festiva usor de preparat ce ar sta foarte bine pe masa de Revelion sau Craciun impresionand atat prin aspect cat si prin gust musafirii sau familia. Rulada este usor de preparat ingredientele se gasesc la indemana oricui si este de efect. Suntem sigure ca rulada va fi pe […]

Prajitura cu foi si crema de cacao cu rom

De sarbatori la mare cautare sunt retetele de prajituri cu foi si crema . Pentru ca ai mei  iubesc prajiturile cu foi si crema am inventat o noua reteta de prajitura cu foi si crema de cacao  pornind de la reteta de Prajitura Delicia. Prajitura cu foi si crema de cacao si rom a avut […]

Urmareste-ne si pe Instagram