
Pui la cuptor
Sunt sigura ca multi dintre voi ati pregatit macar o data pui la cuptor, se poate face in diferite variante, dupa gustul fiecaruia . De aceasta data eu am ales sa-l pregatesc intreg cu legume alaturi , si desi e o reteta simpla a avut mare succes. La noi in casa se consuma mai mult […]

Tort cu ciocolata si nuca
Bucataresele Vesele participa la Campania organizata de Dr. Oetker: “Iarna asta, Mosul sta mai mult! “. Tot ce trebuie sa faci este sa prajituresti cu produsele Dr. Oetker,ceea ce am facut si noi. Am incercat sa va aducem in atentie dulciuri preparate in casa decorate in spiritul sarbatorilor de iarna. Acest Tort cu ciocolata si […]

Bomboane caramel
Cum am desfacut o cutie cu frisca de 1 l si nu am avut la ce sa-l folosesc in intregime am hotarat sa fac ceva cu aceasta. Iata mai jos bomboanele caramel rezultate. Din pacate au fost prea putine , a doua zi abia am avut ce sa impachetez ca sa va prezint bomboanele. Am […]

Cosulete de foietaj cu dulceata
Cel mai simplu desert posibil de preparat. Aceste cosulete cu dulceata sunt foarte bune cand ai chef de ceva dulce sau esti in criza de timp. Asa am patit si eu mai zilele trecute cand ai mei voiau ceva dulce si eu numai nu aveam chef de facut prajituri. Da, se mai intampla ca si […]

Prajitura cu cafea
Prajitura cu cafea face parte dintr-o serie de prajituri pe baza de frisca, piscoturi si mascarpone facute in diferite combinatii. Dintre acestea as enumera doar cateva: prajitura cu capsuni si stracciatella tiramisu, prajitura cu capsuni, prajitura cu mascarpone si pasta de pere, prajitura fina, prajituri ce vi le recomand sa le incercati . Ingrediente 300 gr piscoturi […]

Tort Dobos
Bucataresele Vesele participa la Campania organizata de Dr. Oetker: „Iarna asta, Mosul sta mai mult! „. Tot ce trebuie sa faci este sa prajituresti, ce am facut si noi incercand sa va aducem in atentie dulciuri traditionale, preparate in casa ce ne aduc aminte de vremurile copilariei. Acest Tort Dobos este una din retetele cu […]

Cotlet umplut cu cartofi
Cotlet umplut cu cartofi, face parte din seria de cotlet de porc umplut, cotlet umplut cu sunca si ananas, rulouri cu orez si sunca, cotlet de porc cu ananas, si alte preparate de acest fel pregatite de Bucataresele Vesele, ce le veti gasi in sectiunea de Fripturi si garnituri , daca aveti putina rabdare sa […]

Cotlet de porc umplut cu sunca si ananas
Mereu mi-a placut sa incerc ceva nou. Asa s-a intamplat si de aceasta data la prepararea acestor cotlete umplute cu sunca si ananas. Nu m-am multumit doar sa le umplu cu sunca, ananas, a trebuit sa incerc si combinatia de sos de soia cu miere, ghimbir, curry, vin rosu sec, caci foarte mult imi place […]

Volovan cu ciuperci si piept de pui
Astazi va prezint un aperitiv cu un nume mai aparte si anume volovan sau vol-au-vent cum il stiu multi dintre voi. Este un preparat pe baza de aluat foietaj, originar din Franta, in traducere libera inseamna „zbor-in-vant”, denumirea fiind data de faptul ca, cosuletele obtinute sunt foarte usoare. Eu am ales sa le umplu cu […]

Creier de vita pane
E ceva timp de cand nu am mai pregatit creier de vita pane , dar zilele trecute am gasit un creier de vitel care arata asa de bine incat nu am rezistat sa nu-l cumpar 🙂 si bine am facut !! A fost savurat cu mare placere mai ales ca pe langa el am servit si […]

Prajitura Boema
Prajitura Boema face parte din seria prajiturilor clasice, o reteta veche dar noua totodata pentru unii dintre noi.Merge foarte bine insotita de un pahar cu vin Sfanta Ana din Crama Oprisor.Un vin puternic, tandru si dulce ,o combinatie intre Cabernet Sauvignon-ul – robust dar matasos si un strop de Zinfandel- fructos si intens. Prajitura Boema- […]

Amandine cu fondant si crema de ciocolata
Amandine cu fondant si crema de ciocolata „Povestea colectiei Cupola Sanctis-Crama Oprisor incepe cu trei vinuri in editie limitata Sfantul Gheorghe, Sfantul Dumitru si Sfanta Ana.Azi am ales sa asociez amandinele cu un vin din aceasta colectie si anume Sfanta Ana.Este un vin fructos cu arome de fructe de padure rosii si negre, de la […]

Pulpe de pui in folie
In una din zile eram in criza de timp trebuia sa plec la job si mancare inca nimic. M-am uitat sa vad ce am prin frigider pe langa pulpe si am inceput .Am luat la rand slanina, dupa ea au aparut ardeii, ceapa , usturoiul, daca aveam la acel moment si rosii puneam deasupra si […]

Tort Caucazian
Dupa o supa buna, ca la mama acasa, urmeaza sa va prezint un tort pe cat de simplu de realizat, pe atat de gustos.Sper sa va incante aceasta idee si sa purcedeti sa il preparati cat mai curand … Tortul a fost servit impreuna cu prieteni dragi noua, alaturi de un vin aromat ,demidulce, Sfanta […]

Supa cu carnati picanti- Supa Talharului
Aceasta Supa cu carnati picanti se numeste pe la noi Supa Talharului (Betyarleves)… De unde ii vine denumirea idee nu am, dar va pot spune ca este o supa consistenta si foarte aromata …. Carnati, ciuperci,slanina, smantana, salvie,cimbrisor,….inghiti in sec de pofta doar la auzul ingredientelor enumerate….Zic sa o incercati, cu siguranta nu veti regreta […]