Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete de Craciun

Am pregatit aceasta categorie cu retete pentru Craciun si Revelion. Aici veti gasi retete de prajituri pentru Craciun, mancaruri pentru Craciun , retete traditionale pentru Craciun , aperitive pentru Craciun.

Carnaciori in aluat de foietaj

Carnaciori in aluat de foietaj INGREDIENTE: 1 pachet aluat de foietaj, carnaciori, seminte de in, de susan,chimen, ou pentru a unge aluatul, 1 praf de sare, PREPARARE: Aluatul de foietaj cumparat il lasam la dezghetat in frigider. Presaram masa de lucru cu faina si intindem aluatul dezghetat. Il taiem fasii apoi infasuram carnaciorii . Ungem […]

Piept de gasca la cuptor

Piept de gasca la cuptor , o reteta  usor de pregatit dar totodata o reteta rafinata si apreciata. Aceasta reteta de piept de gasca la cuptor se poate face din piept de gasca domestica dar si salbatica. V-as recomanda cateva retete cu carne de gasca : rulada din piept de gasca , gasca umpluta cu […]

Rata umpluta

Rata umpluta

Ingrediente: o rata de pregatit la cuptor, 1 kg cartofi, 2 cepe, 1-2 mere, cimbru, ulei de masline, ierburi provance, piper, fulgi de ardei iute, sare Mod de preparare: Spalati cartofii.Puneti-i intr-o oala si acoperiti-i cu apa,adaugati sare si lasati-i sa fiarba cam 20 min.Scurgeti-i ,lasati-i sa se racoreasca, apoi curatati-i.Condimentati-i cu sare,cimbru si ierburi […]

Copanele umplute

Ingrediente: copanele pui, amestec mexican de legume congelate, cascava ras, carnaciori afumati, 1 lg ulei masline, sare, piper, condimente pentru carne, Metoda de preparare: Se dezoseaza copanelele si se umplu cu legumele fierte la aburi, amestecate cu casaval ras, carnaciori, sare si piper. Se condimenteaza cu condimente se ung cu putin ulei de masline si […]

Frigarui de mititei cu legume

Ingrediente: 500 gr compozitie de mici, ardei iute (dupa gust), cimbru verde, boia dulce, praf de usturoi, ardei gras rosu, ardei gras galben, ceapa, rosii cherry, sare, Mod de preparare: Peste compozitia de mici am adaugat ardei iute taiat marunt ,cimbru tocat ,un praf de usturoi si unul de boia dulce. Ardeiul gras si ceapa […]

Supa de pui cu taitei de casa

Supa de pui cu taitei de casa, reteta culinara. Cea mai buna supa cu taitei de casa, reteta supa de casa. Supa de legume cu taitei. Taitei cu ou. INGREDIENTE-SUPA DE PUI CU TAITEI DE CASA 6 aripioare de pui un morcov un pastarnac mai mic o bucatica de telina o ceapa taitei de casa […]

Tort Sticla Sampanie cu crema de vanilie

Un tortulet mai altfel decat torturile clasice . Nu necesita coacere . INGREDIENTE: 1.6 kg biscuiti Petit Beurre, 125 g margarina sau unt, 10lg zahar praf, 50 g nuca cocos, 8 linguri cacao, dulceata de caise,sau piersici, 100 ml rom, 150 g stafide, 500 ml lapte, INGREDIENTE CREMA : 3 plicuri budinca de vanilie, 750 […]

Supa Gulyas- Gulyas Leves

Supa Gulyas- Gulyas Leves

INGREDIENTE: 1 lingura untura,(75 ml ulei), 500 g picioare de porc,cozi, pulpa de porc, 2 buc.de ceapa, 4 buc.de rosii, 1/4 telina ( 1 telina mai mica) 2 morcovi de marime medie, 1 patrunjel radacina, 1 ardei gras rosu, ardei iute (optional), 4-5 cartofide marime medie, sare , piper macinat, 1 lingura de boia dulce […]

Friptura de Pui cu Maghiran

INGREDIENTE: 1 buc pui ( putem folosi doar pulpe sau aripioare), sare, delikat, piper, 6-7 catei usturoi, 1 lingura maghiran, 100 ml vin alb de preferat sec, 150 ml ulei, PREPARARE: Puiul il portionam , condimentam cu sare si piper si prajim bucatile pe 150 ml ulei intr-un vas. Stingem totul cu 100 ml vin […]

Ciorba greceasca

Ciorba greceasca

INGREDIENTE: Ciorba greceasca 400 g carne pui ( putem folosi. aripi, spate, gaturi,maruntaie de la pui sau alta pasare ), 300 g smantana, 2 galbenuse ou, 1 morcov mai mare, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 1 lamaie, sare, patrunjel verde, 40 g orez, 50 g unt , 1 lingura ulei, (din cantitatile descrise mai sus am […]

Prajitura cu branza si pere

INGREDIENTE ALUAT: 150 g unt sau margarina ( eu am folosit 100 g untura), 150 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 varf de cutit cu sare, 400 g faina, 2 galbenusuri ou, smantana cat cuprinde aluatul, 1/2 plic praf de copt, INGREDIENTE UMPLUTURA: 4 oua, 125 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic […]

Prajitura cu Mere cu aluat fraged

Prajitura cu Mere

INGREDIENTE ALUAT: 700 g faina, 200 g untura, 5 linguri smantana( sau cat cere aluatul poate sa fie cu 1 lingura 2 in plus sau minus ,depinde si de faina folosita), 3 galbenusuri ou, 1/2 plic praf de copt, 5 linguri zahar, 2 prafuri sare, 2-3 plicuri zahar vanilat, coaja razuita de lamaie, INGREDIENTE UMPLUTURA: […]

Supa de Fazan

INGREDIENTE : 1 buc fazan, 6 buc. morcovi, 4 buc. patrunjel radacina, 1 telina de marime mijlocie, 1 ceapa, 2 – 3 catei usturoi, 1 lingura piper boabe, 1-2 buc. ienibahar, sare dupa gust PREPARARE : Punem fazanul (curatat si transat ) in circa 7 l apa rece cu 1 lingura mare de sare la […]

Toba de Mistret-Disznosajt

Toba de Mistret-Disznosajt

Toba de Mistret-Disznosajt normal se pregateste in stomacul de porc, dar cum nu avem la indemana intotdeauna la indemana improvizam si de aceasta data. Pentru a ii da o forma frumoasa punem toba la inchegat ca in cele descrise mai jos. Se poate pregati din porc mistret sau porc.Este deosebit preparat din mistret, dar si […]

Ciorba de burta

Ciorba de burta- ardeleneasca

INGREDIENTE : Ciorba de burta- ardeleneasca 1 kg burta prefiarta si feliata 500 g oase de porc sau vita, cu carnita pe ele, 6 l apa, 4 morcovi, 2 radacini patrunjel, 1 ceapa razuita fin, 2 linguri unt ,1 lingura ulei, 2 capatani de usturoi, sare, 3 foi dafin, 100 ml otet, piper boabe, zeama de […]

Urmareste-ne si pe Instagram