Rulada de ciocolata
Reteta Rulada de ciocolata, Ingrediente Foaie 4 oua 4 lg zahar 4 lg faina esenta vanilie Crema un ou 100 gr zahar o lg apa 125 g unt 82% grasime sau margarina esenta rom 2 lg cacao Glazura 75 gr ciocolata 50 ml frisca o nuca de unt Preparare foaie Se separa albusurile de galbenusuri. […]
Lichior de Oua-Tojaslikor
Lichior de Oua-Tojaslikor, un lichior cremos cu gust fin.Oaspetii vor fi incantati de aceasta bautura si cu siguranta vor cere si reteta.Acest Lichior de Oua-Tojaslikor, poate fi transformat si intr-un cadou ce se poate oferi cu drag de sarbatori sau alte ocazii daca se impacheteaza frumos. Ingrediente Lichior de Oua-Tojaslikor: 6 galbenusuri de ou 500 […]
Rulouri cu sos pesto cu ciuperci
Ingrediente Ingrediente rulouri un piept pui 6 felii sunculita taraneasca 200gr cascaval 6 frunze salata verde 6 ciuperci potrivite un castravete murat gogosari murati sare piper Garnitura cartofi 500 gr patrunjel verde un plic Sos pesto cu ciuperci de la Kotanyi 4 linguri smantana 6 ciuperci potrivite Mod de preparare: Pieptul de pui se feliaza […]
Ciolan cu Bere
Ingrediente : 1-2 ciolan crud de porc(partea mai carnoasa) 8-10 buc. ceapa 3-4 catei usturoi cca. 1.5 l supa de carne sare,piper macinat 5-6 linguri untura 1 bere blonda (0.5 l) Preparare: Ciolanul curatat se sareaza si pipereaza din abundenta si se prajeste pe toate partile in untura. Se scot separat ciolanele si se pun […]
Pachetele in foi de varza
Ingrediente : 300 gr carne tocata porc Felii muschi afumat 500 ml supa carne ( sau preparam supa din 2 cuburi de supa concentrata ) 1 ceapa 1 capatana mare de varza 2 linguri ulei 3 linguri untura maghiran , piper , sare ,ardei iute (e optional ) 150 ml bulion Preparare : Muschiuletul […]
Beigli cu Nuca-Dios Bejgli
Da ! Este Beigli cu Nuca-Dios Bejgli cum ii zicem noi in familie caci pe jumatate sunt si maghiara. Prietenii romani le spune Baigli si sunt foarte incantati de aceste sucituri mici de cozonac. Le mai spun Cozonac unguresc cu multa umplutura. Imi place sa pregatesc acesti Beigli datorita faptului ca au multa umplutura. Preferatii […]
Muschiulet Afumat
Muschiulet Afumat de porc, de iepure se poate prepara oricand in perioada rece acasa. Este mult mai bun decat ceea ce gasim in magazine si este cu adevarat o delicatese. Cat de bun este feliat subtire cu ceapa, sau pus pe painea unsa cu unt sau alaturi de o branza framantata in toiul iernii !!! […]
Fursecuri cu jeleu si dulceata
Ingrediente : 600 gr faina 200 gr margarina Rama 200 gr zahar pudra 3-4 plicuri zahar vanilat 3 oua 2 linguri smantana 1 borcan dulceata caise 1 praf de copt cocos rosu 2 pachete jeleuri Silvana Preparare : Intr-un vas frecam spuma 200 gr margarina Rama , 200 gr zahar pudra, 3 galbenusuri de ou […]
Beigli cu mac II-Makos Bejgli II
Beigli cu mac II-Makos Bejgli II, o alta reteta pentru acest cozonac unguresc delicios de aceasta data cu aluatul tinut la rece. Speram sa va fie pe plac si sa incercati reteta noastra. Va invitam sa vedeti si reteta Video de la Beigli cu nuca prezentata mai jos. Clic pe titlul din imagine pentru reteta! […]
Piscoturi de sampanie
ingrediente oua 6 buc zahar 60 gr faina 120 gr zahar pudra 1. se bat albusurile spuma; 2. se adauga zaharul treptat 3. se amesteca usor cu galbenusurile omogenizate 4. se adauga faina cernuta omogenizand cu o lopatica 5. se toarna cu duiul bastonase de 7-8 cm pe hartie de copt 6. se cerne deasupra […]
Prajitura fina
ingrediente un pachet piscoturi(400gr) doua cutii mascarpone(500gr) 5 galbenusuri oua rata(sau 7 de gaina) 250 gr zahar o esenta vanilie(fiola) 600 ml frisca doua cani cafea(eu am folosit decofeinizata) 100ml lichior Preparam doua cani de cafea iar dupa ce s-a racit o indulcim cu zahar dupa gust si o aromatizam cu lichior. Galbenusurile se bat […]
Gratare Marinate
Ingrediente : 1 kg ceafa porc 5-6 catei usturoi 200 ml ulei 3 linguri sare 1 lingura delikat 2 lingurite piper macinat ¼lingurita rozmarin (optional) Preparare : Punem intr-un vas circa 200 ml ulei , adaugam sarea , piperul ,delikatul , usturoiul pasat (sau dat prin razatoarea fina )si ¼ lingurita rozmarin . Amestecam […]
Frigarui la Gratar
Ingrediente : 5-6 pulpe pui partea superioara 400 gr piept de porc (poate sa fie si ceafa sau pulpa porc) 2 ardei grasi (rosii, galbeni , verzi , de care dispuneti) 5-6 bucati ceapa slanina afumata sare. piper macinat, delikat (optional) ulei tepuse de lemn pentru carne Preparare : Pulpele de pui trebuie sa fie […]
Cozonac Cu Mac si Ghimbir
Cozonac Cu Mac si Ghimbir Cozonacul Cu Mac si Ghimbir este un cozonac foarte bun cu miez pufos, umplutura aromata. Reteta am gasit-o intr-o revista, Secretele Bucatariei la care aveam abonament si am notat-o in caietul cu retete. Pe atunci nu aveam blogul si toate retetele care imi placeau din reviste le notam sarguincios. L-am […]
Rulada de Carne cu Crusta de Cascaval
O Rulada de Carne mai deosebita decat rulada clasica cu usturoi si umplutura de oua fierte. Crusta de cascaval ii da savoare acestei rulade suculente care se poate pune la loc de cinste pe masa cand ne vin musafirii. Rulada de Carne cu Crusta de Cascaval este perfecta pentru zilele de Sarbatori. Asa ca […]