Supa crema de ciuperci dreasa cu crutoane
Ingrediente: 800 g ciuperci champignon, 50 g unt, 50 ml ulei, 1 ceapa, 200 ml smantana de gatit, 2 galbenusuri de ou, sare, piper alb dupa gust, 1/4 legatura patrunjel verde, 1 ardei mic iute(optional), crutoane, Preparare: 500 g ciuperci le spalam si le taiem felii. Punem la incins 50 ml ulei impreuna cu 50 […]
Saramura de peste
Saramura de peste Pentru asta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: Peste proaspat intreg daca pestele nu este prea mare sau bucati generoase daca aveti bafta sa fiti in posesia unui crap marisor:))…eu am folosit vre-o 8 bucati de stiuca si novac…asta am avut la indemana 3-4 rosii marisoare si bine coapte 2 ardei capia sau […]
Piept de pui marinat in iaurt
M-am indragostit de acest Piept de pui marinat in iaurt de cum l-am gustat pentru intaia oara. Intai am fost cam sceptica la citirea retetei, dar la final cand am gustat , pot sa zic pe buna dreptate ca am fost in al noualea cer … Ingrediente: 2 bucati piept de pui, 200 ml kefir, […]
Prajitura cu ciocolata si zmeura
Prajitura cu ciocolata si zmeura.Reteta prajitura cu ciocolata si zmeura.Prajitura cu foi si crema de ciocolata cu zmeura. Prajitura cu ciocolata si zmeura-Ingrediente Foi 9 oua 9 lg zahar 7 lg faina 2 lg cacao esenta de rom Crema I 200 gr ciocolata cu lapte 200 ml frisca lichida Crema II 200 gr ciocolata alba […]
Ciorba ardeleneasca de porc
O ciorba specifica Ardealului . Va lasam pe voi sa descoperiti restul de ingrediente folosite si asteptam pareri daca a fost pe placul vostru sau nu Ciorba Ardeleneasca de porc ! Va invitam sa rasfoiti si alte Retete cu Supe si Ciorbe ! Ingrediente pentru 6 l ciorba: 800 g costite porc, 6 bucati morcovi(aproximativ […]
Prajitura cu cirese si crema de branza
Prajitura cu cirese si crema de branza Blat 6 oua 250 gr zahar 125 ml lapte 300 gr faina un pachetel praf de copt un varf de cutit de sare esenta de vanilie 2 linguri cu cacao 200 gr cirese fara samburi Sirop 200 ml lapte 150 ml frisca lichida 100 gr zahar pudra Crema […]
Rulada de carne
Rulada de carne (cantitati pentru doua rulade ) Ingrediente 12 fasii de bacon (15-20 cm lungime/ 4-5 cm latime) 500 gr pulpa de porc 2 cepe rosii 2 oua 3 catei usturoi marar patrunjel sare piper boia dulce cimbru 4 bucati carnati proaspeti subtiri fasii de ardei capia copt 150 gr cascaval 50 ml ulei […]
Friptura deosebita din pulpe de pui
Ingrediente : 6 pulpe pui, 4 bucati ceapa de marime mijlocie, 4 cuburi de supa (pui, vita ,..), 3 catei usturoi, 100 ml ulei, 150 ml apa, 50 ml vin alb demisec, Preparare : Asezam intr-o cratita (sau o tava de marime potrivita) pulpele de pui .Printre ele asezam asezam ceapa curatata si spalata. Cuburile […]
Bulete de cartofi si cascaval
Bulete de cartofi si cascaval, reteta culinara. Cum pregatim buletele de cartofi. Reteta rapida bulete de cartofi. Cele mai bune bulete din cartofi si cascaval. Aperitive rapide din cartofi si cascaval. Bulete. Bulete de cartofi si cascaval-Ingrediente 500 gr cartofi 2 oua 100 gr cascaval 1/2 leg marar piper sare boia dulce nucsoara 1/2 lingurita […]
Crema de Avocado cu Alune
Ingrediente: 2 bucati avocado, 1 ceapa mica alba, 3 catei usturoi, 2 linguri ulei masline, 2 linguri smantana, 3-4 linguri iaurt, 4 linguri alune prajite, 1/2 lamaie, piper verde sau alb macinat, sare dupa gust, 1 lingurita marar verde, Preparare: Scoatem cu o lingurita miezul de la avocado si il stropim cu zeama de lamaie. […]
Rulada de carne in bacon
Rulada de carne in bacon este o rulada ce se preteaza la ocazii speciale mai ales de sarbatori, de Craciun, Revelion, Paste. Este foarte buna la gust, dar si la aspect. Cu siguranta veti impresiona musafirii sau familia cu aceasta Rulada de carne in bacon. Ingrediente Rulada de carne in bacon: 16 felii de bacon […]
Prajitura Sarah Bernhardt
Prajitura Sarah Bernhardt Ingrediente: 5 oua, 700 gr zahar, 50 gr cacao, 2 linguri zahar, 250 gr unt sau margarina Rama (cub), Prajitura Sarah Bernhardt Preparare Cele 5 albusuri se bat spuma tare cu 350 gr zahar pudra. Tapetam tava cu hartie de copt si cu o lingurita punem spuma cam de marimea […]
Beigli cu Nuca
Cel mai bun si iubit cozonac ce se prepara an de an la noi este acest cozonac unguresc, Beigli cu Nuca. Este acel cozonac subtirel cu multa umplutura de nuca sau mac. Beigli cu Nuca, sau cum il cunosc mai multi cu numele de Baigli este un cozonac unguresc ce se prepara mai ales in […]
Cotlet in manta de cartofi
Ingrediente: 12 felii de cotlet, sare, piper, 3-4 cartofi mijlocii, 1/2 lingurita chimen macinat, 2 oua, 250 ml smantana, 1 lingura patrunjel verde tocat, 5-6 linguri faina, ulei pentru prajit, Preparare: Feliile de cotlet le batem ca pentru snitele. Le condimentam cu sare si piper. Intr-un vas cartofii curatati si spalati ii razuim pe razatoarea […]
Cordon Bleu cu ardei copti si cascaval
Cordon Bleu cu ardei copti si cascaval Un Cordon Bleu ce iese din tiparele clasice va prezentam azi . Speram ca aceasta combinatie de ardei copt si cascaval sa fie pe placul vostru. Cordon Bleu cu ardei copti si cascaval Ingrediente : 1 buc cotlet de porc (vita) sau piept de pui, curcan, ardei […]