Prajitura cu vin si ciocolata
Ingrediente 250 gr margarina 250 gr zahar tos fin un plic zahar vanilat 4 oua 250 gr faina un plic praf de copt 125 ml vin rosu dulce 100 gr ciocolata amaruie Glazura 200 gr zahar pudra 3-4 lg vin rosu Decor migdale maruntite Mod de preparare Mixam margarina cu zaharul pana ce […]
Vinete umplute cu legume
Daca va plac vinetele si le-ati pregatit pana acum doar intr-un singur mod, adica salata, atunci e timpul sa incercati si aceasta reteta de vinete umplute cu legume!! Se face foarte usor, nu contine carne si e foarte gustoasa… e un alt mod de a pregati vinetele Vinete umplute cu legume-Ingrediente Vinete umplute -Mod de […]
Bastonase de carne in manta de bere
Ingrediente : 500 gr carne porc 2 linguri zahar 2 linguri miere albine 1 1/2 lingurita sare 3 linguri sos de soia 1 lingurita sos Worcestershire 1 lingurita piper 2 oua 6-7 linguri faina 200 ml bere sare ulei pentru prajit Preparare: Intr-un vas punem toate ingredientele pentru asa zisul bait in care vom tine […]
Clatite umplute cu carne si ciuperci
Ingrediente ptr clatite 20 clatite: 10 linguri mari de faina 2 oua 1/2 lingurita sare 20 gr drojdie 50 ml ulei apa minerala Ingrediente umplutura : 400 gr carne tocata 1 ardei gras pasta de ardei (boia dulce) 2buc ceapa 1 cutie ciuperci felii (sau 300 gr ciuperci proaspete) sare, piper dupa gust ulei 300 […]
Supa crema de ciuperci
Ingrediente 400 gr ciuperci brune un morcov 2 cepe o buc telina 2 cartofi 1 l supa de legume(sau apa) 50 gr unt(margarina daca o pregatiti in post) 2 lg ulei de masline crutoane de paine sare piper un praf de usturoi Mod de preparare Ceapa tocata marunt se pune la calit in unt apoi […]
Stiuca umpluta
Stiuca umpluta – reteta culinara Ingrediente doua stiuci 500 gr ciuperci proaspete 3 felii de paine 200 ml lapte 4 cepe verzi o legatura marar doua galbenusuri praf de usturoi 4 lg ulei masline 100 gr unt piper sare Mod de preparare Stiucile curatate de solzi si intestine se spala bine dupa care cu […]
Brassoi Apropecsenye
Ingrediente : 600 gr carne porc (cotlet , pulpa), 3-4 linguri ulei, 1 ceapa, 3-4 catei usturoi, sare,piper macinat,boia , maghiran, 1 cana supa de carne, 600 gr cartofi, ulei ptr. prajit cartofii, Preparare : Carnea se taie cubulete mai marunte . Ceapa se taie solzisori, usturoiul se taie si el felii si se calesc […]
Tort cu Ciocolata si Visine
Ingrediente blat : 8 oua , 8 linguri faina, 8 linguri zahar, 1/2 plic praf de copt, 1 praf de sare Ingrediente crema: 500 ml frisca Megle, 500 g ciocolata menaj, Ingrediente glazura ciocolata: 300 g ciocolata menaj, 100-150 ml lapte, unt cat o nuca , Alte ingrediente : 500 g visine fara samburi (proaspete, […]
Frigarui Rulate
Ingrediente: 400 gr pulpa porc (sau ceafa) felii de slanina afumata piper ,sare 4-5 catei usturoi 1 lingurita boia dulce (sau iute) ulei frigarui de lemn Preparare : Carnea o taiem felii si intre pungi o batem cu ciocanul de batut carnea ca sa o subtiem ca pentru snitele . Slanina afumata o taiem felii […]
Bors cu perisoare de pui
Bors cu perisoare de pui. Reteta bors cu perisoare.Ciorba de perisoare. Bors de putina.Bors de casa. Cel mai bun bors cu perisoare. Bors cu perisoare- reteta veche.Perisoare din carne de pui Bors cu perisoare de pui- Ingrediente Perisoare 500 g piept de pui o cepa un morcov mic o lingura orez un ou patrunjel verde […]
Tort Aniversar
Tort aniversar Uite ca au trecut 3 ani de blog!! Cand am inceput nu credeam ca vom ajunge pana aici. Va multumim mult pentru cuvintele frumoase pe care ni le-ati adresat!!! Ne bucuram sa va stim alaturi de noi :* In toti acesti 3 ani am trait multe impliniri si satisfactii alaturi de voi, ne-am […]
Melcisori cu nuca de cocos-Kokuszcsiga
Ingrediente aluat: 500 g biscuti petit beurre, 150 g margarina, 150 g zahar praf, 50 g nuca cocos, 4 linguri cacao, 100 ml cafea 100 ml rom 5-6 linguri dulceata de caise sau piersici Ingrediente umplutura : 4 linguri faina, 200 ml lapte, 2 plicuri zahar vanilat, 150 g margarina (cub), 200 g zahar praf, […]
Varza murata cu piept de porc afumat si carnati
Ingrediente: 500 gr piept de porc afumat , 1 fir carnat afumat (de casa ), 1 kg varza murata , 2 bucati ceapa alba , 50 ml ulei ptr sare,piper macinat,cimbru maruntit, boia dulce , Preparare : Ceapa curatata si spalata o taiem marunt. Pieptul de porc afumat il taiem bucati potrivite la fel si […]
Salata de Icre
Ingrediente: 200 g icre crap curatate de pielita , sare , cca.300 ml ulei , 1 ceapa mica , 150 ml apa minerala , gris , zeama de la o lamaie , Punem la fiert cca.300 ml apa cu un praf de sare si cand da in clocot adaugam gris , atata cat sa obtinem […]
Ciorba pe oase de porc mistret- Ciorba Vanatorului
Ingrediente pentru 4 l ciorba: 1 kg oase mistret (oasele detasate de la ceafa cu putina carnita ) 2 morcovi , 200 gr mazare verde , 200 gr pastai fasole verde , verdeturi (leustean , telina , ,eu am folosit un amestec de verdeturi pentru ciorbe ) , 3-4 rosii decojite si taiate cubulete, 1 […]