Somon pe pat de spanac
Ingrdiente 5 buc file de somon 400 gr spanac congelat 300 ml lapte 50 gr unt sare piper Sos 300 ml smantana menta uscata kotanyi ierburi provance kotanyi un praf de usturoi sare si piper Mod de preparare Intai preparam sosul ca aromele folosite sa se intrepatrunda.Amestecam smantana cu sare,piper,menta ,ierburile provance si praful de […]
Aripioare la cuptor
Ingrediente : 1 kg aripioare pui , 500 gr cartofi , maghiran ,boia dulce , sare, piper, delikat , 2 linguri untura , sau ulei 150 ml , 250 ml supa de carne , 100 ml vin alb sec sau demisec , Preparare : Aripioarele le condimentam cu sare , piper ,boia dulce si maghiran […]
Salata de curcan
Ingrediente un piept de curcan 7 cartofi potriviti 6 morcovi un borcan castraveti in otet(6-7 buc) 3 gogosari in otet 6 oua 200ml ulei mustar sare piper Decor 2 gogosari in otet maioneza Mod de preparare Pieptul de curcan se pune la fiert ,se spumeaza dupa care se adauga morcovii si cartofii intregi.Adugam sare dupa […]
Ciorba de pui cu varza creata
Ingrediente : 500 gr tacamuri pui , 3 morcovi, 1 patrunjel radacina, 1/2 radacina telina 1 ceapa mica, 1 mana mazare,fasole verde,gulie taiata cubulete, 1 capatana mijlocie de varza creata , 2 linguri bors Magic cu legume, 2-3 linguri ulei 1 lingura unt, leustean, sare Preparare : Carnita de pui o portionam si o punem […]
Tort crema de zahar ars cu piersici
Ingrediente folosite ptr blat : 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 1/2 pachet praf de copt, Ingrediente petru crema : 8 oua intregi 1 l lapte 3 plic zahar vanilat 8 linguri zahar 200-300 gr piersici Mai avem nevoie de 8 linguri zahar pentru zaharul ars cu care tapetam o cratita. Mod de […]
Tort de branza cu visine
Ingrediente pentru blat : 500 gr biscuiti simpli, 1 lingura rama , 2 linguri dulceata de caise (sau orice alta dulceata ), Ingrediente pentru crema : 100 ml apa, 4 pachete gelatina de la DR Oetker, 1 kg branza dulce, 100 ml zeama de lamaie, 10 linguri zahar, 2-3 plicuri zahar vanilat, 400 ml frisca, […]
Ciorba din costita de porc
INGREDIENTE 6 buc costita de porc proaspata; 2 cepe; 1 ardei gras rosu; 2 morcovi; 1 buc telina (mica); 3 cartofi potriviti; 3 rosii; 1 lg pasta de tomate; 1 legatura patrunjel; 1 legatura marar; leustean; cimbru; 500 ml bors de putina; sare; MOD DE PREPARARE Bucatile de costita se spala bine si se pun […]
Varza murata cu costite de mistret- Toros Kaposzta
Acest preparat, Varza murata cu costite de mistret- Toros Kaposzta, se pregateste la taierea porcului din carne proaspata si Varza murata pusa la butoi din toamna. La noi in familie nu se poate sa nu pregatesti acest fel la Pomana Porcului. Daca nu ai facut Toros inseamna ca nu ai taiat porc, degeaba ai jumari, […]
Rulada aperitiv din branza dulce
Rulada aperitiv din branza dulce Ingrediente : 500 gr branza dulce , 400 gr amestec legume , 200 gr sunca afumata, 4 plicuri gelatina Dr. Oetker, sare, piper alb ,dupa gust, 4 -5 linguri smantana, 8 oua 1 lingura unt, 2 linguri ulei, Preparare : Plicurile de gelatina le punem la inmuiat in aproximativ 50 […]
Coronita de legume in aspic
Ingrediente : 500 gr amestec legume congelate, 700 ml supa de legume , carne, oase, 4 plicuri gelatina Dr.Oetker oua fierte, Preparare : Amestecul de legume il fierbem in apa cu sare . Fierbem ouale si le curatam. Pregatim supa de legume ( putem folosi la fel de bine cuburile de supa si de ce […]
Cordon Bleu clasic
Ingrediente : 1 buc cotlet de porc (vita) sau piept de pui, curcan, felii subtiri de sunca presata, bastonase de cascaval, sare,piper dupa gust, oua,faina,pesmet ulei ptr. prajit Pregatire : Taiem cotletul in felii mai grosute , le batem subtiri ( intre pungi astfel nu stropim in jur si nici carnea nu se rupe […]
Muffins aperitiv
Ingrediente 2 oua 150 gr amestec mexican de legume congelate 10 ciupercute 2 lg smantana 100 ml lapte 100 gr salam 100 gr cascaval 200 gr faina 50 ml ulei de masline sare piper 1/2 plic praf de copt Mod de preparare Se bat bine ouale cu sarea se adauga smantana , laptele si faina […]
Tort cu crema ganache
Tort cu crema ganache Ingrediente Blat 12 oua 12 lg zahar 9 lg faina 3 lg cacao esenta de vanilie Crema 700 ml frisca 700 gr ciocolata alba 2 fiole esenta de vanilie Sirop 400 gr zahar 500 ml apa esenta de vanilie fasii de coaja de lamaie Glazura 200 gr ciocolata neagra 100 gr […]
Rulouri de pui cu legume
Rulouri de pui cu legume Ingrediente un piept de pui 150 gr amestec mexican o buc pastrama afumata 3 -4 ciuperci 100 gr cascaval 2 oua faina pesmet cu verdeata sare piper Rulouri de pui cu legume-Mod de preparare Pieptul de pui se feliaza in bucati potrivite. Le batem cu ciocanul de snitele, le condimentam […]
Prajitura Carpati
Ingrediente Foi 6 oua 6 lg zahar 6 lg faina esenta de vanilie Crema 2 oua 200 gr zahar 250 gr margarina sau unt 82%grasime 50 gr cacao 2 lg apa 1 fiola esenta rom Glazura 200 gr ciocolata 70 ml frisca 20 gr unt nuca de cocos Mod de preparare Foi Se separa albusurile […]