Pulpe de pui cu morcovi si ciuperci
Ingrediente 3 pulpe de pui 500 gr ciuperci 6-7 morcovi 2 cepe 250 ml vin alb piper mozaic din rasnita Kotanyi o leg patrunjel boia dulce 2 lg ulei de masline 4 catei de usturoi sare Mod de preparare Cupercile morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie cubulete. Pulpele se spala si […]
Terina de ardei si pasta de branza
Ingrediente 8 ardei capia rosii 300 gr branza de vaci 250 gr telemea de capra 100 gr unt o legatura de marar piper macinat sare 2 pliculete de gelatina Mod de preparare Ardeii se coc si se curata de coaja si seminte. Din branza de vaci ,untsi telemea se face o pasta fina cu ajutorul […]
Bilute glazurate
Bilute glazurate Ingrediente un blat cam din 3 oua sau o jumatate de chec un pumn de nuci un pumn de stafide 150 gr ciocolata 50 gr nuca de cocos 2 lg miere 2 lg cacao 50 gr unt 50 ml frisca (daca mai este nevoie) visine din visinata Preparare Aceste bilute se fac din […]
Prajitura cu zmeura
Blat 200 gr biscuiti 150 gr ciocolata 50 gr stafide 2 lg miere 2 lg zahar brun 100 gr unt 2 lgt de pudra de roscove Crema 600 gr branza dulce de vaci 300 gr smantana 4 lg miere de albine 4 lg zahar brun coaja si zeama de la o lamaie o esenta vanilie(fiola) […]
Tort Elegance
Ingrediente- Tort Elegance Blat 7 oua 7 lg zahar 5 lg faina 2 lg cacao razatura de lamaie Crema 4 oua 400 gr zahar 4 lg apa 100 gr cacao 500 gr unt 82%grasime sau margarina rama 2 fiole esenta rom Sirop 300 gr zahar 500 ml apa 1 esenta rom fasii de coaja de […]
Cordon Bleu Exotic
Cordon Bleu Exotic, da este exotic datorita ingredientelor folosite la preparare. Ce il face mai deosebit de Cordon Bleu clasic ? Ananasul! Este o combinatie neobisnuita, dar care odata in viata trebuie incercata. Crusta crocanta ce infasoara felia de carne in combinatie cu cascavalul topit, ananasul usor dulceag si fasia de ardei iute care da […]
Indiene cu frisca
Coji 3 oua 3 lg zahar 3 lg faina Razatura de portocale Crema 250 ml frisca 3 galbenusuri 100 gr zahar ½ plic gelatina(5 gr) esenta vanilie razatura portocale Sirop 100gr zahar 150 ml apa esenta vanilie(fiola) coaja de portocale Glazura 100 gr ciocolata neagra 50 ml frisca 20 gr unt Preparare coji Se separa […]
Ciorba de curca
Ingrediente 6 buc carne de curca 2 buc ceapa un morcov un castronel zarzavat pentru ciorba sau 3 rosii,2 ardei grasi cimbru o leg leustean o leg patrunjel sare 1 l bors de putina taitei de casa dintr-un ou Curca dupa ce am taiat-o am oparit-o si am curatat-o de pene.Pasarea astfel pregatita o trecem […]
Ciorba de vacuta
Ciorba de vacuta. Cum se prepara ciorba din carne de vita. Ciorba de vacuta cu legume. Cea mai buca ciorba de vacuta. Costite de vita pentru ciorba. Ciorba de vacuta acrita cu bors de putina. Ciorba de vacuta-Ingrediente 6 portii costita de vitel 2 morcovi 3 cepe verzi o buc telina 2 ardei grasi 5 […]
Piept de pui umplut si garnitura de cartofi noi
Tocmai ce au aparut in piete cartofii noi, asa ca e timpul sa pregatim ceva bun din ei.Astazi am ales sa ii folosec ca si garnitura pentru aceasta reteta- Piept de pui umplut si garnitura de cartofi noi, o reteta simpla dar foarte gustoasa ce merita a fi incercata!!Cartofii noi imi place sa ii mananc […]
Prajitura Excelent
Foi 8 oua 8 lg zahar 8 lg faina Esenta de vanilie Crema 2 oua 200 gr zahar 2 lg apa 250g margarina rama 50 gr cacao 1 esenta rom Glazura 200 gr ciocolata 100 ml frisca 50 gr unt. Fistic maruntit Preparare foi Albusurile se bat spuma cu zaharul si se amesteca usor cu […]
Piept de pui cu susan
Ingrediente un piept de pui 2 oua o lg smantana 100 gr susan piper alb boia dulce praf de usturoi o lgt de ghimbir proaspat razuit 1 lg ulei de masline sare Garnitura cartofi prajiti Sos 300 ml smantana 12%grasime 2 lg condimente pentru produse lactate Fit-up praf de usturoi piper alb sare Mod de […]
Prajitura cu crema de lapte
Ingrediente Crema de lapte 2 l lapte de vaca 800 gr zahar o lingurita rasa bicarbonat de sodiu un varf de cutit de sare Blat 6 oua 250 gr zahar 125 ml lapte 300 gr faina un pachetel praf de copt un varf de cutit de sare esenta de vanilie Sirop 350 ml lapte 250 […]
Prajitura cu crema de portocale
Ingrediente Blat 3 oua 3 lg zahar 2 lg faina o lg cacao razatura de portocale Crema 300 ml frisca 100 gr zahar pudra o portocala esenta vanilie Sirop 200 ml apa 100 gr zahar coaja de portocala Mod de preparare Albusurile se bat spuma cu zaharul,adaugam galbenusurile omogenizate cu razatura de portocale dupa care […]
Tarte cu migdale
Ingrediente tarte 250 gr margarina rama (sau unt) 200 gr zahar pudra 4 lg de smantana 4 galbenusuri 500 gr faina razatura de lamaie un praf de sare Ingrediente umplutura 4 albusuri 150 gr zahar 150 gr migdale macinate o lg de faina esenta de vanilie gem de caise Mod de preparare Margarina se mixeaza […]