Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu crema caramel si ciocolata amaruie

prajitura-cu-crema-caramel-si-ciocolata

Prajitura cu crema caramel si ciocolata amaruie- o prajitura cu doua straturi de crema- o crema de ciocolata si o crema caramel, cu un decor simplu din aveline de crema, ciocolata rasa si un praf de cacao. Blatul este de vanilie, usor insiropat cat sa dea textura prajiturii. Prajitura se prezinta in formatul prajiturilor de cofetarie. Recomand sa o incercati, este delicioasa!!


Prajitura cu crema caramel si ciocolata amaruie- Ingrediente

Ingrediente- Blat
7 oua potrivite
300 gr zahar
300 gr faina
4 lg ulei
4 lg apa fierbinte
zahar vanilat bourbon
1 lgt praf de copt
Crema caramel:
crema de lapte (jumatate din cantitate)
300 ml frisca

Crema de ciocolata amaruie
300 gr ciocolata amaruie
300 ml frisca
Sirop de vanilie
300 ml apa
200 gr zahar


Prajitura cu crema caramel si ciocolata amaruie- Mod de preparare

Blat:
Se separa ablusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat alternand cu apa fierbinte.
Cand spuma de albus este gata, se adauga galbenusurile si uleiul, treptat amestecand usor pana se incorporeaza bine.
Se cerne deasupra faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza bine.
Se toarna compozitia intr-o tava cu dimensiunile de 30/40 cm tapetata cu hartie de copt, se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 30-40 min in functie de cuptorul fiecaruia. Se scoate din tava si se raceste pe un gratar.

Cum se prepara crema caramel pentru
Prajitura cu crema caramel si ciocolata amaruie

Preparare crema de lapte
Laptele se pune la fiert intr-o cratita cu fundul gros sau un ceaunel.
Cand acesta s-a incalzit bine se adauga zaharul, bicarbonatul si praful de sare.
Se fierbe la foc mic amestecand constant in el. Este gata atunci cand a scazut cam la jumatate si are culoarea caramelului. Se lasa sa se raceasca dupa care poate fi folosita. Se pastreaza foarte bine cam 10 zile intr-un borcan inchis ermetic la frigider. Pentru a obtine crema caramel, amestecam crema de lapte cu frisca batuta pana se obtine o crema omogena.

Crema de ciocolata amaruie pentru  prajitura cu crema caramel si ciocolata amaruie
Ciocolata si frisca se pun intr-o craticioara pe baie de apa pana ciocolata se topeste fara a da in fiert se amesteca bine si se da la rece pentru 4-5 ore. Se scoate si se mixeaza bine cu mixerul la viteza mare pana obtinem o crema pufoasa si fina.
Sirop
Se fierbe zaharul cu apa si dupa ce s-a racit se aromatizeaza cu esenta de vanilie.

Cum se monteaza prajitura cu crema caramel si ciocolata amaruie !!

Blatul racit se taie pe din doua formand doua foi egale.
Se insiropeaza prima foaie, se aseaza crema de ciocolata (oprim putina ptr.decor), se aseaza a doua foaie se insiropeaza si se intindem crema caramel intr-un strat generos.
Se facem un model deasupra cu piaptanul de cofetarie si se portioneaza prajitura in bucati egale.
Se decoreaza fiecare portie cu aveline din cele doua creme, ciocolata razuita si un praf de cacao.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele ,  unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Comentarii recente

  • Anonymous

    20/08/2011 at 09:37

    Si cu zarzarele ce-ati facut ?

  • Petronela

    20/08/2011 at 10:02

    Arata extreordinar de bine iar gustul nu poate fi decat delicios!!!!
    Dar unde ai folosit zarzarele?
    Un weekend placut !!!

  • naty, galati

    20/08/2011 at 19:07

    mamaaaaaaaaaa cum arata prajitura asta/…bestiala

  • Lory

    21/08/2011 at 18:48

    Anonim se pare ca din greseala am trecut si zarzarele 🙁 Hai sa va explic: blatul folosit la aceasta prajitura e de la prajitura pufoasa cu zarzare bineinteles fara zarzare de care m-am indragostit 😀 https://www.bucatareselevesele.ro/2011/07/prajitura-pufoasa-cu-zarzare.html si fiindca nu am mai vrut sa scriu de doua ori acelasi lucru am copiat de acolo ingredientele si textul.Din descriere am scos zarzarele dar de la ingrediente mi-a scapat .
    Ma scuzati si ma bucur ca ati fost atente 🙂 Multumesc mult !!

  • Lory

    21/08/2011 at 18:50

    Petronela a fost delicioasa .Am explicat mai sus ce e cu zarzarele 🙂 ma scuzati de neintelegerea creeata.
    Pupici :*
    Lory

  • Lory

    21/08/2011 at 18:51

    Naty multumesc mult :*

  • Miha

    22/08/2011 at 11:14

    O saptamana buna iti doresc! Si cu spor!

  • niko

    22/08/2011 at 16:00

    Bestiala prajitura,am terminat-o acum de facut din cauza ca nu am reusit crema de lapte din prima(adica ieri)iar acum este la rece.Sper sa mai ramina ceva din ea pina vin copii acasa diseara

  • Lory

    22/08/2011 at 17:27

    Miha o saptamana placuta si tie :*:*

  • Lory

    22/08/2011 at 17:29

    Niko crema de lapte e un pic mai dificila …am patit si eu de cateva ori sa nu-mi iasa desi am folosit aceleasi cantitati si acelasi procedeu de fiecare data 🙁 .Ma bucur mult ca ai incecat-o si esti incantata de rezultat 🙂
    Pupici :*

  • Anonymous

    23/08/2011 at 12:50

    crema de lapte nu spune cit lapte si cit zahar

  • Lory

    23/08/2011 at 19:48

    Anonim crema de lapte spune cat lapte si zahar am folosit 🙂 e un link pe ea ce duce la reteta .Eu am folosit jumatate din cantitatea ce e scrisa acolo .

  • Anonymous

    06/10/2012 at 20:58

    buna lory ,arata foarte bine prajitura ,dar crema de lapte mi-a iesit moale ,¿nu trebuie sa se ingroase ca atunci cind o amesteci cu frisca batuta sa fie tare? ,

    • Lory

      06/10/2012 at 22:19

      E posibil ca, crema de lapte sa-ti fi iesit mai subtire ..atunci asta ar fi fost cauza .Dar daca mai patesti asa …te sfatuiesc ca in amestecul de frisca si crema de lapte sa adaugi 1/2 pachet de gelatina dizolvata in apa calda (cam 50 ml)…lasi amestecul la rece cam 20 min dupa care intinzi crema peste prajitura .

  • Iluca Adriana

    24/12/2012 at 14:46

    Buna,tocmai am terminat de facut prajitura,dar crema de lapte mi-a iesit foarte moale,am pus si gelatina un plic,si tot moale este,desi la gust este formidabila,am folosit instructiunile intocmai,oare ce as putea face pe data viitoare sa nu mai fie asa moale?nu pot face formele pe ea din cauza asta,in rest delicioasa,Multumim pt.postari,am mai incercat si alte retete si mi-au iesit ff bune.

  • Maria

    10/12/2015 at 12:22

    Fiți amabilă și spuneti-mi cit lapte,zahăr și bicarbonat trebuie la cremă de lapte?Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram