Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Sarah Bernhardt

 Prajitura Szarah Bernath

Prajitura Sarah Bernhardt

Ingrediente:
5 oua,
700 gr zahar,
50 gr cacao,
2 linguri zahar,
250 gr unt sau margarina Rama (cub),

 

Prajitura Sarah Bernhardt

Preparare
Cele 5 albusuri se bat spuma tare cu 350 gr zahar pudra.
Tapetam tava cu hartie de copt si cu o lingurita punem spuma cam de marimea unei nuci(eu le-am „turnat”  cu spritul de ornat).
Se pune la copt in cuptorul preincalzit, la foc mic pana bezelele se usca(eventual lasam usa de la cuptor intredeschisa dupa ce au prins o crusta deasupra pentru a nu se arde)

Crema :
Se pune la fiert 250 gr zahar cu foarte putina apa (cca 30 ml)  si se adauga la acesta 50 gr cacao.
Asa fierbinte se adauga in fir subtire la cele 5 galbenusuri spumate cu 2 linguri de zahar in prealabil continuand sa mixam compozitia.
Se amesteca bine si se lasa la racit. Spumam 250 gr unt  si o adaugam la compozitia de mai sus (dupa ce s-a racit )amestecand pana se omogenizeaza crema.
Se unge partea interioara a bezelei si se lipesc doua cate doua, se dau cu crema si pe exterior apoi se tavalesc prin nuca macinata.
Va recomand ca inainte sa macinati nuca sa o prajiti putin in tigaie, astfel gustul acestei prajituri va fi una deosebita.

Nota : In loc de nuci se pot folosi alune prajite si macinate pentru un plus de rafinament.

Comentarii recente

  • Apa.Faina.Sare.

    14/04/2012 at 12:14

    asta e o prajitura pe care o facea matusa mea si pe care nu am mai mancat-o de copil! nu stiam cum se numeste si nimeni din familie nu stia reteta.
    sper ca reteta voastra sa ma ajute sa reconstitui gustul amintirilor!
    merci, codruta

  • elisa

    14/04/2012 at 13:35

    foarte buna si usor de preparat! cum mai am timp trec chiar acum la preparat!

  • Anonymous

    06/10/2012 at 22:58

    eu am aceasta reteta sub denumirea de tobite iar singura deosebire consta in lipirea lor
    se lasa partea neteda spre exterior si nu se fac prea tuguiate

  • Weizer

    14/04/2025 at 22:52

    Numele corect este cel de Sarah Bernhardt, aceasta a fost o renumita actrița franceza, probabil ați preluat rețeta de pe greu site din Ungaria, de apare numele scris in maghiara…

    • Loredana

      15/04/2025 at 07:24

      Cred ca atunci cand a scris reteta colega mea era pe mod de maghiara :))) …fiindca ii jumatate unguroaica si din cand in cand originea isi spune cuvantul :)))
      Ps. de vede mesajul o sa imi dea o mustruluiala in maghiara :))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram