Prajitura Sarah Bernhardt
Prajitura Sarah Bernhardt Ingrediente: 5 oua, 700 gr zahar, 50 gr cacao, 2 linguri zahar, 250 gr unt sau margarina Rama (cub), Prajitura Sarah Bernhardt Preparare Cele 5 albusuri se bat spuma tare cu 350 gr zahar pudra. Tapetam tava cu hartie de copt si cu o lingurita punem spuma cam de marimea […]
Tort de mere si crema de zahar ars
Tort de mere si crema de zahar ars Blat 4 oua 4 lg zahar 4 lg faina esenta vanilie coaja de portocala Crema 800ml lapte 6 oua 100gr zahar zahar vanilat 4 mere 250gr zahar ptr. topit frisca Tort de mere si crema de zahar ars Mod de preparare Intr-o cratita cu peretii inalti […]
Tort diplomat cu fructe
Cu aceasta reteta participam la „Dulce Romanie” – Provocarea lunii Martie 2012 Blat 10 oua, 10 lg zahar, 10 lg faina, esenta de vanilie, Crema 10 galbenusuri, 350 gr zahar, 700 ml frisca, o cutie ananas, (sau alte fructe din compot) 2 pliculete gelatina, 2 esente vanilie la fiola, Sirop 300 gr zahar, 500 ml […]
Prajitura cu mere si migdale
Prajitura cu mere si migdale Ingrediente aluat 650 g faina 200 g untura 5 linguri smantana 3 galbenusuri ou un plic praf de copt 5 linguri zahar 2 prafuri sare 2-3 plicuri zahar vanilat coaja razuita de portocale Ingrediente umplutura 2kg mere 10 linguri zahar ( sau dupa gust ) scortisoara dupa gust 4 lg […]
Rulada cu crema de ciocolata si caramel
Ingrediente Foaie 4 oua 3 lg zahar 4 lg faina 3 lg zahar caramel esenta de rom Crema de ciocolata 150 gr ciocolata amaruie 150 ml frisca lichida esenta rom Crema caramel 150 ml frisca 3 lg dulce de leche Decor 50 gr ciocolata amaruie cirese confiate Mod de preparare Crema se prepara prima astfel […]
Cornulete cu magiun si migdale
Cornulete cu magiun si migdale.Cum se pregatesc cornuletele fragede cu magiun si migdale. Cele mai bune cornulete cu magiun si migdale. Cornulete fragede umplute cu magiun de prune si fulgi de migdale. Aluat fraged pentru cornulete. Cornulete cu magiun si migdale-Ingrediente Aluat 700 g faina 200 g untura 5 linguri smantana ( poate sa fie […]
Chec cu martipan si lamaie
Cu aceasta reteta participam la Provocarea lunii Ianuarie „Dulce Romanie” Ingrediente 150 gr baton martipan glasat in ciocolata 4 oua 150 gr zahar 200 gr unt moale 200 gr faina coaja rasa de la doua lamai 100 gr coaja de lamaie confiata 2 linguri cu mac o lingura esenta vanilie o lingura praf de copt […]
Tort cu crema de vanilie si ciocolata
Ingrediente blat: 6 oua, 4 linguri de faina, 2 linguri cacao, 6 linguri zahar, 1/2 plic praf de copt, Ingrediente crema: 5 galbenusuri de ou, 5 linguri faina, 500 ml lapte, 4 plicuri zahar vanilat, 200 g zahar(mai mult sau mai putin in functie de gustul fiecaruia), 400 ml frisca Megle, Ingrediente sirop: 4linguri zahar, […]
Piramide cu crema ganache
Acesta este al treilea an in care pregatesc aceasta prajitura. Anul aceasta am schimbat crema pastrandu-i doar forma. Foi 6 oua 6 lg faina 6 lg zahar esenta de vanilie Crema I 600 gr ciocolata amaruie 600 ml frisca Crema II 300 gr ciocolata alba 300 ml frisca esenta de vanilie Glazura 250 gr ciocolata […]
Rulada de biscuiti si cocos
Prima postare din anul 2012 este o prajiturica foarte simpla dar foarte, foarte buna!!Este un desert rapid, fara coacere, ce are la baza biscuiti, unt si nuca de cocos. Se face extrem de usor si poate fi savurat la cafeaua de dimineata. Este o prajitura economica pe care va recomand sa o incercati !!Inca doua retete fara […]
Prajitura cu Nuca, Mac si Mere- Flódni
Ingrediente aluat: 750 g faina, 150 g untura(sau 350 g unt sau margarina), 200 g zahar praf, 6 galbenusuri de ou, 350-400 ml vin alb dulce, 1 praf de copt, Ingrediente umplutura mere: 1.6 kg mere, 4 linguri miere de albine, 2 maini gris, 2 lingurite scortisoara, Ingrediente umplutura mac: 400 g mac macinat, 200 […]
Albinita- Prajitura cu miere de albine
Albinita- Prajitura cu miere de albine, este prajitura copilariei mele pe care mama o pregatea de Craciun, Anul Nou sau sarbatorile Pascale. De cate ori ne intreba ce prajitura sa faca, raspunsul nostru era, Albinita! Alte retete cu prajituri de casa care poate v-ar interesa, gasiti dand clic pe imaginile de mai jos. Pentru a […]
Fursecuri fragede
Fursecuri fragede cu unt. Cum se fac fursecurile fragede. Cele mai fragede fursecuri pregatite in casa. Fursecuri fragede ca la cofetarie. Fursecuri cu ciocolata. Fursecuri fragede-Ingrediente 250 gr unt 125 gr zahar 2 plicuri zahar vanilat 1 ou 3 galbenusuri 250 gr faina 150 gr amidon de porumb Pentru decor ciocolata amaruie bombonele ornament Fursecuri […]
Tort Trandafirul Negru
Ingrediente foi: 600 g faina 50 g untura sau 100 g margarina Rama(sau unt), 300 g zahar, 3 galbenusuri ou, 1 pachet praf de copt, smantana cat cuprinde aluatul, Umplutura : 200 g mac macinat, 200 g faina, 100 g margarina Rama(la cub, sau unt), 250 g zahar pudra, 50 ml lapte, coaja de la […]
Tort cu crema de ciocolata si cafea- Tort Francisc
Ingrediente blat: 12 oua, 12 lg zahar, 12 lg faina, 1 praf de copt, Ingrediente crema: 700 ml frisca, 700 gr ciocolata, 5 plicuri de cafea ness instant, Ingrediente sirop: 100 ml cafea, 200 ml apa, 2-3 lg zahar, 3 lg Rom sau Cognac, Glazura : 300 g ciocolata menaj, 50 ml frisca sau lapte, […]