Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Prajituri de Craciun si Revelion

Nu poate fi sarbatoare de Craciun si Revelion fara ca pe masa sa nu se regaseasca prajituri si torturi.
Si daca prajiturile si torturile sunt pregatite in casa atunci cu atat mai bine.
In selectia Prajituri de Craciun si Revelion am adunat o multitudine de retete de prajituri dar si retete de torturi , unele mai complicate iar altele extrem de usor de pregatit chiar si de catre un incepator .
Veti gasi retete de torturi de ciocolata, torturi diplomat, torturi cu frisca, torturi cu fructe dar si retete de prajituri cu nuca, prajituri cu nuca de cocos, prajituri cu crema, prajituri cu foi, prajituri cu fructe.
O alta categorie de prajituri ce o veti regasi aici sunt prajituri traditionale de Craciun si Revelion- scutecele Domnului sau turte rupte la Ajun, baclava, piersici umplute, cornulete, haiose si multe altele.
Mai jos le veti descoperi retetele daca dati clic pe imaginile care va intereseaza.

Tort Ecler

INGREDIENTE ALUAT ECLER: 150ml ulei, 300 ml apa, 200 gr faina, 6-7 oua, INGREDIENTE CREMA: 4 linguri mari de faina, 4 cani de lapte(1L), 5 plicuri de zahar vanilat, 1 cana de zahar, 6 oua, 250 ml frisca, 2 plicuri gelatina de la Dr Oetker, PREPARARE ALUAT ECLER: Se fierbe apa cu uleiul si sarea […]

Bobite cu martipan si alune de padure

Bobite cu martipan si alune de padure

Bobite cu martipan si alune de padure, deserturi rapide. Prajituri fara coacere. Desert cu alune si martipan. Bobite glazurate. Prajituri de casa.  Bobite cu martipan si alune de padure-INGREDIENTE 100 gr alune de padure, 150 gr biscuiti cu vanilie, 200 gr resturi din blat de cacao, 4 piscoturi de sampanie, 100 gr unt, 1 lg […]

Minieclere pregatite cu ajutorul vasului Delimano

Minieclere pregatite cu ajutorul vasului Delimano In urma parteneriatului cu Delimano am intrat in posesia a doua vase Delimano Ceramica. Fiindca nu stiam nimic despre aceste vase ne-am documentat si am ramas placut surprinse sa aflam ca in ele putem gati cam tot ce se poate de la mamaliguta,tocanite,fripturi pana la creme pentru prajituri si […]

Prajitura cu vin si ciocolata

Ingrediente 250 gr margarina 250 gr zahar tos fin un plic zahar vanilat 4 oua 250 gr faina un plic praf de copt 125 ml vin rosu dulce 100 gr ciocolata amaruie Glazura 200 gr zahar pudra 3-4 lg vin rosu Decor migdale maruntite     Mod de preparare Mixam margarina cu zaharul pana ce […]

Tort cu Ciocolata si Visine

Ingrediente blat : 8 oua , 8 linguri faina, 8 linguri zahar, 1/2 plic praf de copt, 1 praf de sare Ingrediente crema: 500 ml frisca Megle, 500 g ciocolata menaj, Ingrediente glazura ciocolata: 300 g ciocolata menaj, 100-150 ml lapte, unt cat o nuca , Alte ingrediente : 500 g visine fara samburi (proaspete, […]

Tort Aniversar

Tort aniversar Uite ca au trecut 3 ani de blog!! Cand am inceput nu credeam ca vom ajunge pana aici. Va multumim mult pentru cuvintele frumoase pe care ni le-ati adresat!!! Ne bucuram sa va stim alaturi de noi :* In toti acesti 3 ani am trait multe impliniri si satisfactii alaturi de voi, ne-am […]

Melcisori cu nuca de cocos-Kokuszcsiga

Ingrediente aluat: 500 g biscuti petit beurre, 150 g margarina, 150 g zahar praf, 50 g nuca cocos, 4 linguri cacao, 100 ml cafea 100 ml rom 5-6 linguri dulceata de caise sau piersici Ingrediente umplutura : 4 linguri faina, 200 ml lapte, 2 plicuri zahar vanilat, 150 g margarina (cub), 200 g zahar praf, […]

Tort crema de zahar ars cu piersici

Ingrediente folosite ptr blat : 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 1/2 pachet praf de copt, Ingrediente petru crema : 8 oua intregi 1 l lapte 3 plic zahar vanilat 8 linguri zahar 200-300 gr piersici Mai avem nevoie de 8 linguri zahar pentru zaharul ars cu care tapetam o cratita. Mod de […]

Tort de branza cu visine

Ingrediente pentru blat : 500 gr biscuiti simpli, 1 lingura rama , 2 linguri dulceata de caise (sau orice alta dulceata ), Ingrediente pentru crema : 100 ml apa, 4 pachete gelatina de la DR Oetker, 1 kg branza dulce, 100 ml zeama de lamaie, 10 linguri zahar, 2-3 plicuri zahar vanilat, 400 ml frisca, […]

Tort cu crema ganache

Tort cu crema ganache Ingrediente Blat 12 oua 12 lg zahar 9 lg faina 3 lg cacao esenta de vanilie Crema 700 ml frisca 700 gr ciocolata alba 2 fiole esenta de vanilie Sirop 400 gr zahar 500 ml apa esenta de vanilie fasii de coaja de lamaie Glazura 200 gr ciocolata neagra 100 gr […]

Prajitura Carpati

Ingrediente Foi 6 oua 6 lg zahar 6 lg faina esenta de vanilie Crema 2 oua 200 gr zahar 250 gr margarina sau unt 82%grasime 50 gr cacao 2 lg apa 1 fiola esenta rom Glazura 200 gr ciocolata 70 ml frisca 20 gr unt nuca de cocos Mod de preparare Foi Se separa albusurile […]

Cornulete

Ingrediente : 1400 gr faina 500 gr untura 30 gr drojdie proaspata 500 ml lapte 2 linguri zahar 1 lingurita sare 4 oua dulceata , rahat pentru umplutura ( dar putem folosi umplutura cu nuca) zahar praf 2 plicuri zahar vanilat Preparare : Cei 500 ml lapte ii punem la incalzit si dizolvam in el […]

Prajitura cu osanza-Haios-Hajos Teszta

Prajitura cu osanza-Haios-Hajos Teszta

Prajitura cu osanza-Haios-Hajos Teszta nu lipseste niciodata pe masa noastra de Craciun sau Revelion. Este un fel de traditie la noi in familie in fiecare an si se prepara alaturi de cozonaci si beigli mereu. Mai jos gasiti si reteta in format VIDEO ! Retete Cozonaci …. Bunica a lasat mamei mele reteta de Haios, […]

prajitura Delicia

Prajitura Delicia

Prajitura Delicia Prajitura cu foi si crema de vanilie. Cea mai buna prajitura. Prajitura Delicia cu zahar caramel si crema de vanilie Cea de-a noua reteta din Top 10 cele mai bune retete de prajituri  este Prajitura Delicia . Prajitura Delicia- Ingrediente Foi-Prajitura Delicia oua 9 buc zahar 9 lg faina 7 lg. cacao 1 […]

Prajitura vieneza

  Cea de-a opta reteta din Top 10 cele mai bune retete de prajituri o puteti gasi si in lumea magica plina de poveste de pe Prajituria.ro Foi 7 oua 7 lg faina 7 lg zahar 300 gr rulouri umplute Crema 2 plicuri budinca de vanilie 600 ml lapte 12 lg zahar esenta de vanilie […]

Urmareste-ne si pe Instagram