Tiramisu
Ingrediente Tiramisu: 7 galbenusuri 200 g zahar 500 g Mascarpone 5 linguri vin Lacrima lui Ovidiu ( reteta originala prevede vin Marsala pentru gatit) 500 ml frisca Megle 4 linguri smantana aproximativ 48 bucati piscot o tava de circa 35 cm x 25 cm Sirop pentru piscoturi: 200 ml cafea neagra 200 ml apa […]
Tort de ciocolata
Blat 6 oua 6 lg zahar 5 lg faina 1 lg cacao esenta vanilie crema 1 200gr ciocolata alba 200ml frisca lichida esenta vanilie crema 2 200gr ciocolata neagra 200gr frisca lichida esenta rom sirop 250gr zahar 250 ml apa esenta rom glazura 200 gr ciocolata 100 gr frisca lichida 50 gr […]
Braduti de Craciun
Ingrediente pentru aluat: 250 gr miere de albine 120 gr zahar 70 gr rama (unt) 60 gr untura 2 linguri lapte 1 lingurita zeama de lamaie 1 lingurita scortisoara macinata 1 plic praf de copt 500 gr faina 300 gr nuca macinata (sau alune macinate) 1 ou Pt. ornat folosim urmatoarea compozitie: 2 albusuri 320 […]
Ochi de Vrajitoare,Fursecuri
Pot sa spun ca este cea mai simpla si ceruta reteta la noi in casa de fursecuri Ochi de Vrajitoare. Se prepara usor si ies suficiente din cantitatile date. Cele mai populare fursecuri sunt cele din imaginile de mai jos. Erau in voga si in anii ’80, dar si acum inca sunt foarte cautate. Ingrediente […]
Tort Tutti Frutti
Blat 9 oua 9 lg zahar 9lg faina esenta vanilie Crema 5 oua 200gr zahar 500ml frisca 2 pl gelatina zahar vanilat piersici, ananas sau alte fructe din compot sirop 200gr zahar 200 ml apa razatura de lamaie decor frisca fructe proaspete sau din compot .. la alegere un plic tort geele dr oetker Mod […]
Tort diplomat cu piersici
blat 6 oua 6 lg zahar 6lg faina esenta vanilie crema 3 oua 200gr zahar 500ml frisca 2 pl gelatina zahar vanilat piersici din compot sirop 200gr zahar 200 ml apa razatura de lamaie decor frisca flori din lapte praf se prepara o compozitia de blat obisnuita si se coace intr-o tava dreptunghiulara .Dupa ce […]
Rulada cu crema de cacao
Foi 10 oua 10 lg zahar 10 lg faina esenta vanilie crema 2 oua 200gr zahar 250gr unt 2 lg apa 50gr cacao esenta rom glazura 150 gr ciocolata 75 ml frisca lichida 25 gr unt decor frisca 200ml ciocolata alba Ouale se separa. Albusurile se bat cu 5 lg de zahar iar galbenusurile […]
Tort ,,Gaby”
Tort ,,Gaby „ Blat 8 oua 8 lg zahar 6 lg faina 2 lg cacao esenta vanilie Crema 4 oua 400 gr zahar 500 gr margarina rama sau unt 82% grasime 100 gr cacao 4 lg apa rece 2 fiole esenta rom Sirop 300gr zahar 300ml apa razatura de lamaie esenta rom Glazura 300 gr […]
Rulouri cu cocos – Kokuszos tekercs
Va aducem in atentie aceste fursecuri delicioase, Rulouri cu cocos – Kokuszos tekercs, perfecte de a fi pregatite in zilele de sarbatoare, de Craciun, Revelion, dar si cu alte ocazii. Cu siguranta o sa va indragostiti de ele la prima degustare. Sunt atat de fragede si cu gust intens de cocos ca nu va puteti […]
Tort cu mere si crema de zahar ars
Blat 4 oua 4 lg zahar 4 lg faina esenta vanilie Crema 1l lapte 6 oua 200gr zahar zahar vanilat 8 mere 250gr zahar ptr. topit frisca intr-o cratita cu peretii inalti se pune la topit zaharul .Dupa ce s-a topit bine se imbraca peretii in zahar si se lasa sa se intareasca. Laptele, ouale […]
Cornulete Albe- Feher Omlos Kifli
Ingrediente : 700 gr faina 250 gr untura 25 gr drojdie proaspata 250 ml lapte 1 lingura zahar 1/2 lingurita sare 2 oua dulceata , rahat pentru umplutura ( dar putem folosi umplutura cu nuca) zahar praf 1 plic zahar vanilat Preparare : Cei 250 ml lapte ii punem la incalzit si dizolvam in el […]
Prajituri asortate
Prajituri Asortate Daca aveti in plan sa pregatiti mai multe sortimente de prajituri, pentru sarbatorile de Craciun sau pentru orice alta petrecere, eu va recomand sa incarcati sa pregatiti aceste retete de prajituri : – Minieclere – Prajitura Delicia – Prajitura Negresa MiniamandineBlat 9 oua 9 lg zahar 8 lg faina 2 lg cacao […]
Prajitura Kassai- Kassai Szelet
Prajitura Kassai, o prajitura de casa foarte apreciata de noi. A fost refacuta de multe ori, dar niciodata nu am apucat sa ii fac o poza mai buna cu aparatul foto ce il am in dotare si acum a venit si randul ei. Pozele initiale au fost facute in 2008, nu am sa le sterg […]
Tort Rose
Acest tort este asemanator cu cel de aici – Tort Moca doar ca am facut cateva modificari: 1.cantitatile folosite sunt o data si jumatate (tortul rezultat are 4 kg) 2.in interior pe langa crema am pus si cate un strat de dulceata de visine 3.glazura e din ciocolata simpla(de 400gr am avut nevoie)
Profiterol
Coji 100ml ulei 200ml apa 200 gr faina 4 oua sareCrema de vanilie650 ml lapte 3 oua 225 gr zahar 125 gr faina 50 gr margarina sare vanilinaSos de ciocolata 150gr zahar 100ml lapte 3 lg cacao 50 gr margarina esenta de romAlte ingrediente 400 gr inghetata 400 ml frisca Mod de preparare -Profiterol […]