Tort cu crema de ciocolata amaruie
Ingrediente Blat 8 oua 8 lg zahar 6 lg faina 2 lg cacao 1/2 fiola esenta de rom Crema 500 gr ciocolata amaruie 500 ml frisca 1 fiola esenta rom Sirop 200 gr zahar 300 ml apa 3 lg ness Glazura 250 gr ciocolata amaruie 150 ml frisca 30 gr unt Decor aveline din crema […]
Prajitura cu capsuni si stracciatella
Prajitura cu capsuni si stracciatella, reteta cu capsuni.Prajitura fara coacere. Prajitura cu mascarpone si piscoturi.Cele mai bune prajituri cu mascarpone si capsuni. Prajitura cu capsuni si stracciatella-Ingrediente Un pachet piscoturi Savoiardi Crema 250 gr mascarpone 5 galbenusuri 300 gr zahar 500 ml frisca 1og gelatina o fiola esenta vanilie Sirop 150 ml whiskey(optional) 500 ml […]
Tort cu martipan
La multi ani!!! Azi fiind Sf.Gheorghe si cum in familie am doi sarbatoriti, nu se putea sa treaca aceasta zi fara a pregati un tort . Nu mi-a fost foarte greu in a ma hotara cum trebuie sa fie, fiindca pusesem ochii pe un tort prezentat de Dr Oetker intr-o campanie promotionala Primavara cu gust […]
Oua umplute murate in zeama de sfecla
Oua umplute murate in zeama de sfecla Ingrediente: 5 oua fierte, 2 oua crude, 200 ml ulei, 1 lingurita mustar, 300 ml smantana, 125 g branza topita cu verdeturi, sare, piper alb dupa gust, 2 bucati sfecla rosie(mai mici la marime), zahar, otet, Preparare: Sfecla rosie se spala si se pune la fiert. Fierbem 5 […]
Crema de Avocado cu Alune
Ingrediente: 2 bucati avocado, 1 ceapa mica alba, 3 catei usturoi, 2 linguri ulei masline, 2 linguri smantana, 3-4 linguri iaurt, 4 linguri alune prajite, 1/2 lamaie, piper verde sau alb macinat, sare dupa gust, 1 lingurita marar verde, Preparare: Scoatem cu o lingurita miezul de la avocado si il stropim cu zeama de lamaie. […]
Ciorba de Miel
Ciorba de Miel Cum se prepara Ciorba de Miel in Ardeal.Ciorba de Miel cu smantana.Ciorba de miel dreasa. Ciorba de miel preparata dupa reteta bunicii. Cea mai buna ciorba de miel pe care ati mancat-o pana acum. Ingrediente Ciorba de Miel: 800 g carne miel (gat, coada, coasta de miel ) 4 morcovi, 2 radacini patrunjel, […]
Iepurasi din aluat de cozonac
Ingrediente aluat: 600 g faina, 200 ml lapte, 200 ml frisca Megle sau Hulala, 1 ou, 1/4 lingurita sare, 3 linguri zahar, 30 g drojdie proaspata, 250 g rahat pentru umplut aluatul (optional sau puteti folosi stafide), stafide pentru ochisorii iepurasului si botisor, 2 galbenusuri de ou pentru uns, Preparare: Drojdia se dizolva in laptele […]
Iepurasi si oute din aluat de muffins
Ingrediente Iepurasi si oute din aluat de muffins: 1 cana faina (cana sa fie de 250 ml)(totusi am cantarit pentru siguranta si au fost exact 200 g faina), 1/2 cana zahar (100 g), 1 fiola esenta vanilie, 1/4 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingura si jumatate de cacao, 1/2 cana […]
Tort cu crema de portocale si ciocolata
Ingrediente blat: 8 oua, 6 linguri faina, 2 linguri cacao, 8 linguri zahar, 1/2 plic praf de copt, 1 praf de sare, Ingrediente crema: 5 galbenusuri de ou, 4 linguri faina, zeama stoarsa de la 2 portocale, 500 ml lapte, 200 g zahar(mai mult sau mai putin in functie de gustul fiecaruia), coaja rasa de […]
Beigli cu Nuca
Cel mai bun si iubit cozonac ce se prepara an de an la noi este acest cozonac unguresc, Beigli cu Nuca. Este acel cozonac subtirel cu multa umplutura de nuca sau mac. Beigli cu Nuca, sau cum il cunosc mai multi cu numele de Baigli este un cozonac unguresc ce se prepara mai ales in […]
Drob din Maruntaie de Miel
Drob din maruntaie de miel.Cum se prepara drobul de miel. Cel mai bun drob de miel. Drob de miel pregatit in casa. Drob de miel in prapure. Drob din maruntaie de miel-Ingrediente maruntaie de miel o legatura ceapa verde o legatura marar o legatura patrunjel 100 gr unt 6 oua pentru compozitie 3 oua […]
Oua umplute de diverse forme
Oua umplute de diverse forme Ingrediente: 7 oua fierte, 1 pateu mijlociu, 2 linguri unt sau margarina, sare, piper alb, 300 ml smantana, 1 lingurita mustar, 2 oua crude, 4 felii sunca presata(sau pastrama afumata), 3-4 castraveciori murati, 150 ml ulei ptr. maioneza(daca vreti ceva mai light va recomand Maioneza din Lapte), 1 praf de […]
Pasca cu branza dulce
Pasca cu branza dulce. Reteta traditionala de pasca.Pasca pentru masa de Pasti. Cea mai buna pasca. Pasca cu aluat de cozonac si branza dulce de vaci. Pasca cu branza dulce-Ingrediente 300 gr aluat de cozonac 600 gr branza vaci proaspata 3 galbenusuri 3 oua intregi 150 gr zahar(sau dupa gust) 50 gr stafide aurii razatura […]
Cozonac cu bule de mac
Cozonac cu bule de mac este unul dincei mai spectaculosi cozonaci de pana acum.La acest cozonac difera modul de preparare fata de cozonacii clasici prin felul de asamblare.Fiecare bula de aluat este umpluta cu mac.Cozonacul se poate pregati si cu umplutura de nuca sau alune. Ingrediente aluat Cozonac cu bule de mac : 140 ml lapte, […]
Tort diplomat cu fructe
Cu aceasta reteta participam la „Dulce Romanie” – Provocarea lunii Martie 2012 Blat 10 oua, 10 lg zahar, 10 lg faina, esenta de vanilie, Crema 10 galbenusuri, 350 gr zahar, 700 ml frisca, o cutie ananas, (sau alte fructe din compot) 2 pliculete gelatina, 2 esente vanilie la fiola, Sirop 300 gr zahar, 500 ml […]