Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete de Pasti

Aici gasiti retete de Pasti pentru toate gusturile si obiceiurile. Fripturi de miel , ciorba de miel, retete de cozonaci cu nuca , retete de cozonaci cu mac , retete de cozonaci pufosi , retete de pasca , oua rosii

Tort Trandafirul Negru

Ingrediente foi: 600 g faina 50 g untura sau 100 g margarina Rama(sau unt), 300 g zahar, 3 galbenusuri ou, 1 pachet praf de copt, smantana cat cuprinde aluatul, Umplutura : 200 g mac macinat, 200 g faina, 100 g margarina Rama(la cub, sau unt), 250 g zahar pudra, 50 ml lapte, coaja de la […]

Prajitura Fanta Rapida

RETETA: Prajitura Fanta Rapida Ingrediente: piscoturi de sampanie, 100 ml cafea, 50 ml rom, 150 ml apa, 5 lg zahar, 3 budinci de cocos, 10 lg zahar, 1 l lapte, 1 lingurita unt, 300 ml frisca, 2 linguri smantana, 2 plicuri budinca capsuni, 750 ml suc fructe de padure, Preparare: Punem 100 ml cafea impreuna cu […]

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata Acest tort de ciocolata l-am pregatit cu mare drag pentru data de 26 noiembrie, zi in care fiica mea, Andreea a implinit frumoasa varsta de 16 ani .La multi ani, draga mea !! Ingrediente- Tort de ciocolata Ingrediente Blat de cacao 8 oua 8 lg zahar 5 lg faina 4 lg cacao […]

Tort cu mere si crema de ness

Tort cu mere si crema de ness

Ingrediente Blat 6 albusuri 70 gr faina 60 gr zahar 60 gr zahar* esenta de vanilie Crema 6 galbenusuri 150 gr zahar 2 lg ness 200 ml frisca 125 gr mascarpone esenta de vanilie 5 gr gelatina Stratul de mere 4 mere 200 gr zahar 1 plic gelatina esenta de rom Sirop de rom apa […]

Prajitura cu crema de lamaie

Prajitura cu crema de lamaie

Ingrediente Foi 5 lg ulei 5 lg zahar 2 oua, 200 ml lapte 1 plic amoniu pentru prajituri faina cat cuprinde (cam 700 gr) Crema 500 ml lapte 500 gr zahar 6 lg faina 250 gr unt sau margarina o lamaie (coaja si zeama) un pic de sare Mod de preparare Se bate cu mixerul […]

Oua umplute tip puisori

Oua umplute tip puisori Ingrediente: 7 oua fierte, 1 pateu mijlociu, 2 linguri unt sau margarina, sare, piper alb, 300 ml smantana, 1 lingurita mustar, 2 oua crude, 4 felii sunca presata, 3-4 castraveciori murati, ulei ptr. maioneza, Preparare : Ouale se curata si tau pe jumatate. Pentru a le da o forma mai interesanta […]

Supa de Zdrente- Supa de oua- Tojas leves

INGREDIENTE: Supa de zdrente  300 g carne pui(spate, gat,…), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa mica, 1 lg unt, 1 lg ulei, 1 lamaie (in loc de lamaie puteti folosi pentru acrit otet), 450 g smantana, 2 galbenusuri ou, 4 oua, patrunjel verde, PREPARARE: Carnea de pui o portionam si o punem la fiert […]

Carnaciori in aluat de foietaj

Carnaciori in aluat de foietaj INGREDIENTE: 1 pachet aluat de foietaj, carnaciori, seminte de in, de susan,chimen, ou pentru a unge aluatul, 1 praf de sare, PREPARARE: Aluatul de foietaj cumparat il lasam la dezghetat in frigider. Presaram masa de lucru cu faina si intindem aluatul dezghetat. Il taiem fasii apoi infasuram carnaciorii . Ungem […]

Supa de pui cu taitei de casa

Supa de pui cu taitei de casa, reteta culinara. Cea mai buna supa cu taitei de casa, reteta supa de casa. Supa de legume cu taitei. Taitei cu ou. INGREDIENTE-SUPA DE PUI CU TAITEI DE CASA 6 aripioare de pui un morcov un pastarnac mai mic o bucatica de telina o ceapa taitei de casa […]

Ciorba greceasca

Ciorba greceasca

INGREDIENTE: Ciorba greceasca 400 g carne pui ( putem folosi. aripi, spate, gaturi,maruntaie de la pui sau alta pasare ), 300 g smantana, 2 galbenuse ou, 1 morcov mai mare, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 1 lamaie, sare, patrunjel verde, 40 g orez, 50 g unt , 1 lingura ulei, (din cantitatile descrise mai sus am […]

Prajitura cu branza si pere

INGREDIENTE ALUAT: 150 g unt sau margarina ( eu am folosit 100 g untura), 150 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 varf de cutit cu sare, 400 g faina, 2 galbenusuri ou, smantana cat cuprinde aluatul, 1/2 plic praf de copt, INGREDIENTE UMPLUTURA: 4 oua, 125 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic […]

Supa de Fazan

INGREDIENTE : 1 buc fazan, 6 buc. morcovi, 4 buc. patrunjel radacina, 1 telina de marime mijlocie, 1 ceapa, 2 – 3 catei usturoi, 1 lingura piper boabe, 1-2 buc. ienibahar, sare dupa gust PREPARARE : Punem fazanul (curatat si transat ) in circa 7 l apa rece cu 1 lingura mare de sare la […]

Ciorba de burta

Ciorba de burta- ardeleneasca

INGREDIENTE : Ciorba de burta- ardeleneasca 1 kg burta prefiarta si feliata 500 g oase de porc sau vita, cu carnita pe ele, 6 l apa, 4 morcovi, 2 radacini patrunjel, 1 ceapa razuita fin, 2 linguri unt ,1 lingura ulei, 2 capatani de usturoi, sare, 3 foi dafin, 100 ml otet, piper boabe, zeama de […]

Pulpa de miel in sos de vin rosu

Pulpa de miel in sos de vin rosu

Pulpa de miel in sos de vin rosu, reteta culinara. Friptura la cuptor din carne de miel.Friptura de miel cu vin rosu. Pulpa de miel impanata.  Pulpa de miel in sos de vin rosu-Ingrediente 1,5 kg pulpa de miel o lg miere albine 250 ml vin rosu 3 cepe rosii cimbru proaspat o lamaie o […]

Prajitura cuib

Ingrediente: Foi 9 oua, 9 linguri, zahar, 6 linguri faina, 50 g cacao, esenta de rom, Crema cocos: 250 g margarina (unt), 350 ml lapte, 100 g zahar, 100 g nuca de cocos, 1 lingura amidon alimentar, putina esenta de vanilie, Crema ciocolata: 200 g ciocolata amaruie, 100 g ciocolata cu crema capucino, 300 ml […]

Urmareste-ne si pe Instagram