Mini cheesecake cu rosii si miez de lapte
Mini cheesecake cu rosii si miez de lapte un aparitiv usor de pregatit si foarte gustos. Branza calcica miez de lapte se preteaza bine la astfel de aperitive , este o branza gustoasa ce isi pastreaza forma atunci cand este feliata. In site gasiti mai multe retete aperitive pentru mese festive sau intalniri cu prietenii. […]
Prajitura vanilata cu mascarpone
Prajitura vanilata cu mascarpone Daca vreti sa faceti o prajitura in doar doua ore va recomand aceasta prajitura vanilata cu mascarpone. Zic doua ore cu tot cu timpul de racire a blatului si siropului, fiindca altfel e gata mult mai repede. Nu e multa bataie de cap iar ingredientele sunt la indemana oricui. Nu mai […]
Prajitura Cappuccino
Prajitura Cappuccino o prajitura de casa pe care nu am pregatit-o de ceva timp, cred ca undeva prin 2000 a fost pregatita ultima data de mine… Mai zilele trecute rasfoind caietul cu retete am dat de reteta si am hotarat sa o pregatesc de Rusalii. Nu imi pare rau de decizia luata caci prajitura cappuccino […]
Tort cu crema de lamaie si frisca
Tort cu crema de lamaie si frisca Mai zilele trecute a fost ziua de nastere a cuiva draga mie, si cum m-a rugat sa o ajut cu un tort nu am putut sa o refuz. Am imprumutat crema de la Prajitura Budapesta si astfel am realizat acest Tort cu crema de lamaie si frisca. Am […]
Rulouri din tortilla si cascaval
Rulouri din tortilla si cascaval Aveti nevoie de cateva aperitive gustoase dar care sa se faca in 5 min? Incercati aceste rulouri din tortilla si cascaval Suplu Delaco si cu siguranta va veti incanta invitatii cu o gustare foarte gustoasa si aspectoasa. Noul cascaval Suplu de la Delaco in combinatie cu o sunca slaba face ca […]
Tort de clatite picant
Tort de clatite picant Tort de clatite picant este de fapt un aperitiv cu care iti poti impresiona musafirii. Coptul clatitelor necesita putin mai mult timp, dar se merita sa ne chinuim caci rezultatul este fenomenal de bun. Combinatia de branza, miere, lamaie, sunculita afumata (cui ii place poate sa foloseasca somon afumat), este fabuloasa. […]
Stufat de miel
Stufat de miel Nu este an ca de sfintele Sarbatori Pascale sa nu prepar acest Stufat de miel, dar nu stiu cum s-a facut ca am omis de fiecare data sa trag in chip acest preparat atat de cunoscut. Totusi eu tin sa scriu exact cum il prepar eu pentru a ramane copiilor mei aceasta […]
Cupcakes umplut cu Raffaello
Cupcakes umplut cu Raffaello In urma cu ceva timp am experimentat primele mele Cupcakes si am fost foarte multumita de ele atat eu cat si familia mea. Le-am facut undeva in preajma Floriilor si am folosit o crema de mascarpone care este dementiala dupa parerea noastra, mult mai buna decat frostingul clasic ce se foloseste […]
Tort Raffaello
Tort Raffaello Acest Tort Raffaello este de fapt prajitura Raffaello doar ca am pregatit-o sub forma de tort. Se poate pregati si in tava normala cu dimensiunea de 30×40 cm. Blatul acestui tort l-am copt intr-o forma detasabila cu diametrul de 26 cm. Este de acum alegerea voastra daca il pregatiti ca tort sau ca […]
Prajitura Budapesta
Prajitura Budapesta, este pe cat de simpla pe atat de delicioasa. Mama ne-o pregatea de multe ori de sarbatori. Azi rasfoind caietul cu retete de prajituri al mamei am dat si peste aceasta prajitura. In caietul ei este notat ca Budapest Szelet. Nu se putea sa nu fie o prajitura cu numele acestei frumoase capitale. […]
Oua dulci in martipan
Oua dulci in martipan. Asa-i ca suna pompos, nu? Dragilor trebuie sa va spun ca nu e nimic pompos in aceasta reteta . Cu totii stim reteta salamului de biscuiti, ei da e vorba de salamul de biscuiti in varianta reinventata. Trebuie sa va spun ca salamul de biscuiti a fost prima reteta de prajitura […]
Cum albim un ou cu coaja maro
Cum albim un ou cu coaja maro Vedeti o metoda deosebita de a vopsi ouale la Oua Vopsite in coji de ceapa Update 10.04.2015 – Oua vopsite cu aceasta metoda in 2015. In continuare va postesc Metoda de albire …. Cum albim un ou cu coaja maro S-ar putea sa credeti ca nu-s „citova” la […]
Rulada aperitiv cu branza si cascaval suplu
Rulada aperitiv cu branza si cascaval suplu Cum vesnic sunt la dieta si totusi am si eu pofte asa ca m-am pus sa prepar si pentru mine o Rulada aperitiv cu branza si cascaval, mai light. Cum se poate sa fie light??? Ei bine, am folosit produse de la prietenii nostri Delaco caci dupa cum […]
Cozonac cu glazura caramel
Cozonac cu glazura caramel este o varianta a Cozonacului cu scortisoara si nuca putin mai altfel, tocmai bun de pregatit de sarbatori. Pe langa faptul ca arata bine pe masa este si deosebit de bun. Asa ca va invit sa incercati acest Cozonac cu glazura caramel. Ingrediente Cozonac cu glazura caramel : 500 g faina […]
Cupcakes cu crema de Mascarpone
Cupcakes cu crema de Mascarpone Mereu am avut de gand sa pregatesc cupcakes. A venit si timpul lor. Am pornit de la o reteta facuta de Lory, Muffins cu ananas si mascarpone, dar nu m-am rabdat sa nu modific cate ceva in reteta caci altfel nu eram eu sanatoasa toata ziua… . De cate ori […]