Tort cu crema de lamaie si vanilie
Azi implinim frumoasa varsta de 4 ani !!! Va multumim ca sunteti alaturi de noi zi de zi ! Ingrediente blat: 8 oua, 1 plic praf de copt, 6 linguri faina, 8 linguri zahar, 2 linguri cacao Ingrediente crema: 400 ml lapte, 2 plicuri budinca vanilie, 1 lamaie, 4 galbenusuri, 200 g zahar, 200 g […]
Ciuperci umplute pane
Ingrediente: 20 bucati ciuperci champignon, 200 g sunca presata, 200 g cascaval afumat, 1-2 linguri smantana, 1/2 legatura patrunjel verde, sare, piper dupa gust, 1 lingura unt, si 1/2 lingura ulei, ou, ulei pentru prajit, faina, pesmet, Preparare: Curatam ciupercile si indepartam coditele pe care ulterior le vom taia cubulete. Punem la incis 1 lingura […]
Ciorba de pipote si inimioare
Ingrediente : 500 g pipote si inmioare, 4 l apa, 4 morcovi, 2 radacini patrunjel, 1 ceapa razuita fin, 2 linguri unt ,1 lingura ulei, 5-6 catei de usturoi, sare, zeama de la ardei iute conservat in otet (dupa gust), 300 gr smantana, 3 galbenusuri de ou, Preparare : Pipotele si inimioarele le spalam in […]
Chiftelute din piept de pui
Chiftelute din piept de pui. Chiftelute dietetice din piept de pui . Cum pregatim Chiftelutele din piept de pui. Carne tocata de pui. Chiftelute din piept de pui-Ingrediente 500 gr piept de pui tocat o ceapa 2 felii de paine un ou 3-4 catei de usturoi sare piper patrunjel verde cimbru ulei Chiftelute din […]
Aperitiv din piept de pui
Aceasta reteta am pregatit-o pornind de la reteta Gat de gasca umplut postata de Lia acum vreo doua luni .Si fiindca nu aveam de unde sa fac rost de gaturi de gasca am folosit cu mare succes pielea de pe pieptul de pui . Ingrediente 300 gr piept de pui tocat pielea de pe doi […]
Coronita cu carne
Coronita cu carne Ingrediente aluat: 300g faina, 80g untura(sau 150 g margarina/unt), 1/2 lingurita sare, 1 lingurita zahar, 20 g drojdie, 100 ml apa calduta (depinde si de faina cata apa folosim asa ca recomand sa adaugati treptat), 1 ou pentru uns, Ingrediente umplutura: 300 g carne tocata, 1 bucata ceapa, 200 g amestec de […]
Tort cu crema de vanilie si portocale
Ingrediente blat: 6 oua, 4 linguri de faina, 2 linguri cacao, 6 linguri zahar, 1/2 plic praf de copt, Ingrediente crema: 5 galbenusuri de ou, 5 linguri faina, 500 ml lapte, 4 plicuri zahar vanilat, 200 g zahar(mai mult sau mai putin in functie de gustul fiecaruia), coaja rasa de la o portocala, 400 ml […]
Prajitura Somloi Galuska Rapida
Prajitura Somloi Galuska Rapida este varianta rapida fara coacere l acestei delicioase prajituri. O alta varianta al acestei prajituri o gasiti la Prajitura Somloi Galuska. Ingrediente Prajitura Somloi Galuska Rapida: 1 pachet mare piscoturi de sampanie, 300 ml Rom, 100 ml cafea, 100 g stafide, 200 g nuca prajita si taiata grosier, Ingrediente strat ciocolata […]
Gat de gasca umplut
Chiar daca nu aveti gat de gasca , pui, sau curcan, puteti foarte bine prepara acest fel cu pielea ce o indepartati de pe pieptul de pui in cazul in care nu il folositi. Deci nu uitati putem folosi si pielea de pe pieptul de pui sau alta oratanie, ar fi pacat sa il aruncam […]
Cuib de viespi- Darazs feszek
Ingrediente aluat: 40 g drojdie proaspata, 1 kg faina, 100 g zahar, 300 gr margarina(sau unt), 1/2 lingurita sare, 4 galbenusuri ou, 200 ml – 300 ml lapte, Ingrediente sirop: 800 ml lapte, 300 g zahar, 4 sticlute esenta rom, Alte ingrediente: 200 g margarina(sau unt), 280 g zahar, 200 g nuca macinata (sau nuca […]
Cozonac cu cacao si mac
Cozonac cu cacao si mac Cozonacul cu cacao si mac, este unul din prefaratii familiei. Mereu tot ce era cu mac, Linzer cu mac, Beigli cu mac era in topul preferintelor. Daca intrebam cu ce vreti sa fac linzerul, raspunsul era foarte rapid…, cu mac. Asa ca umplem cu mac tot ce putem. Chiar si […]
Rulada de clatite
Ingrediente clatite: 10 linguri faina, 3 oua, 1/2 lingurita sare, 10 g drojdie proaspata, 1 lingura pasta de ardei(sau 2 lingurite boia dulce), 50 ml ulei, apa minerala, Ingrediente umplutura rosie: 500 g branza dulce, 1 ceapa mica, 1 lingurita boia dulce(sau pasta de ardei), 150 g sunca(sau pastrama, salam uscat), 100 g unt sau […]
Sarmale cu pasat in oala de lut
Ingrediente: 1 ciolan afumat(sau costite afumate), slanina afumata taiata fasii, varza murata, 300 gr pasat, 3 bucati ceapa, sare , piper, 1lingurita boia(sau 3 linguri pasta de ardei), 10-15 boabe piper, 2 linguri mari de untura(sau 150 ml ulei), 1 crenguta cimbru, si cateva fire de marar uscat, Preparare : Desfacem frunzele de varza murata […]
Ochi de Paun-Cozonac cu nuca si visine
Ochi de Paun-Cozonac cu nuca si visine este un cozonac mai deosebit.Aluat mai putin, umplutura mai multa. Reteta o am de la matusa mea Elisabeta care la randul ei o are de la soacra ei ce traia in Salaj. Nu ma intrebati de unde are soacra matusii reteta caci nu stiu. Important este ca a […]
Albinita- Prajitura cu miere de albine
Albinita- Prajitura cu miere de albine, este prajitura copilariei mele pe care mama o pregatea de Craciun, Anul Nou sau sarbatorile Pascale. De cate ori ne intreba ce prajitura sa faca, raspunsul nostru era, Albinita! Alte retete cu prajituri de casa care poate v-ar interesa, gasiti dand clic pe imaginile de mai jos. Pentru a […]