Cozonac cu scortisoara si nuca
Acest cozonac are un gust unic . Cozonac cu scortisoara si nuca, unii il prepara cu scortisoara, zahar si stafide , altii il prepara doar cu zahar si scortisoara, altii, cum am procedat si eu l-am preparat cu scortisoara, zahar si nuca. Indiferent de varianta umpluturii pe care o alegeti acest cozonac fraged va ramane […]
Cozonac bicolor cu rahat
Ingredientele enumerate la acest Cozonac bicolor cu rahat va sunt suficiente pentru 2 sucituri de cozonac. Este foarte aspectuoasa si arata foarte bine pe masa la orice ocazie. Cozonacul umplut cu rahat este unul din cozonacii preferati de noi. Sper ca aceasta reteta sa fie si pe placul vostru. O sugestie as face daca imi […]
Oua umplute murate in zeama de sfecla
Oua umplute murate in zeama de sfecla Ingrediente: 5 oua fierte, 2 oua crude, 200 ml ulei, 1 lingurita mustar, 300 ml smantana, 125 g branza topita cu verdeturi, sare, piper alb dupa gust, 2 bucati sfecla rosie(mai mici la marime), zahar, otet, Preparare: Sfecla rosie se spala si se pune la fiert. Fierbem 5 […]
Ciorba de Miel
Ciorba de Miel Cum se prepara Ciorba de Miel in Ardeal.Ciorba de Miel cu smantana.Ciorba de miel dreasa. Ciorba de miel preparata dupa reteta bunicii. Cea mai buna ciorba de miel pe care ati mancat-o pana acum. Ingrediente Ciorba de Miel: 800 g carne miel (gat, coada, coasta de miel ) 4 morcovi, 2 radacini patrunjel, […]
Iepurasi din aluat de cozonac
Ingrediente aluat: 600 g faina, 200 ml lapte, 200 ml frisca Megle sau Hulala, 1 ou, 1/4 lingurita sare, 3 linguri zahar, 30 g drojdie proaspata, 250 g rahat pentru umplut aluatul (optional sau puteti folosi stafide), stafide pentru ochisorii iepurasului si botisor, 2 galbenusuri de ou pentru uns, Preparare: Drojdia se dizolva in laptele […]
Iepurasi si oute din aluat de muffins
Ingrediente Iepurasi si oute din aluat de muffins: 1 cana faina (cana sa fie de 250 ml)(totusi am cantarit pentru siguranta si au fost exact 200 g faina), 1/2 cana zahar (100 g), 1 fiola esenta vanilie, 1/4 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingura si jumatate de cacao, 1/2 cana […]
Beigli cu Nuca
Cel mai bun si iubit cozonac ce se prepara an de an la noi este acest cozonac unguresc, Beigli cu Nuca. Este acel cozonac subtirel cu multa umplutura de nuca sau mac. Beigli cu Nuca, sau cum il cunosc mai multi cu numele de Baigli este un cozonac unguresc ce se prepara mai ales in […]
Drob din Maruntaie de Miel
Drob din maruntaie de miel.Cum se prepara drobul de miel. Cel mai bun drob de miel. Drob de miel pregatit in casa. Drob de miel in prapure. Drob din maruntaie de miel-Ingrediente maruntaie de miel o legatura ceapa verde o legatura marar o legatura patrunjel 100 gr unt 6 oua pentru compozitie 3 oua […]
Oua umplute de diverse forme
Oua umplute de diverse forme Ingrediente: 7 oua fierte, 1 pateu mijlociu, 2 linguri unt sau margarina, sare, piper alb, 300 ml smantana, 1 lingurita mustar, 2 oua crude, 4 felii sunca presata(sau pastrama afumata), 3-4 castraveciori murati, 150 ml ulei ptr. maioneza(daca vreti ceva mai light va recomand Maioneza din Lapte), 1 praf de […]
Pasca cu branza dulce
Pasca cu branza dulce. Reteta traditionala de pasca.Pasca pentru masa de Pasti. Cea mai buna pasca. Pasca cu aluat de cozonac si branza dulce de vaci. Pasca cu branza dulce-Ingrediente 300 gr aluat de cozonac 600 gr branza vaci proaspata 3 galbenusuri 3 oua intregi 150 gr zahar(sau dupa gust) 50 gr stafide aurii razatura […]
Cozonac cu bule de mac
Cozonac cu bule de mac este unul dincei mai spectaculosi cozonaci de pana acum.La acest cozonac difera modul de preparare fata de cozonacii clasici prin felul de asamblare.Fiecare bula de aluat este umpluta cu mac.Cozonacul se poate pregati si cu umplutura de nuca sau alune. Ingrediente aluat Cozonac cu bule de mac : 140 ml lapte, […]
Cozonac cu cacao si mac
Cozonac cu cacao si mac Cozonacul cu cacao si mac, este unul din prefaratii familiei. Mereu tot ce era cu mac, Linzer cu mac, Beigli cu mac era in topul preferintelor. Daca intrebam cu ce vreti sa fac linzerul, raspunsul era foarte rapid…, cu mac. Asa ca umplem cu mac tot ce putem. Chiar si […]
Ochi de Paun-Cozonac cu nuca si visine
Ochi de Paun-Cozonac cu nuca si visine este un cozonac mai deosebit.Aluat mai putin, umplutura mai multa. Reteta o am de la matusa mea Elisabeta care la randul ei o are de la soacra ei ce traia in Salaj. Nu ma intrebati de unde are soacra matusii reteta caci nu stiu. Important este ca a […]
Oua umplute tip puisori
Oua umplute tip puisori Ingrediente: 7 oua fierte, 1 pateu mijlociu, 2 linguri unt sau margarina, sare, piper alb, 300 ml smantana, 1 lingurita mustar, 2 oua crude, 4 felii sunca presata, 3-4 castraveciori murati, ulei ptr. maioneza, Preparare : Ouale se curata si tau pe jumatate. Pentru a le da o forma mai interesanta […]
Pulpa de miel in sos de vin rosu
Pulpa de miel in sos de vin rosu, reteta culinara. Friptura la cuptor din carne de miel.Friptura de miel cu vin rosu. Pulpa de miel impanata. Pulpa de miel in sos de vin rosu-Ingrediente 1,5 kg pulpa de miel o lg miere albine 250 ml vin rosu 3 cepe rosii cimbru proaspat o lamaie o […]