Cosulete cu pere
Ingrediente 400 gr aluat foietaj 6 pere 3 lg zahar brun Pentru uns 1 ou(optional) Mod de preparare Foaia de aluat se taie in 12 patrate , la fiecare patrat se decupeaza colturile opuse ,fiecare lipindu-se de coltul celalalt.In cosuletul format asezam jumatatile de pere curatate de coaja si presuram zahar brun pudra. Ungem […]
Prajitura cu pere si biscuiti
Ingrediente 60 biscuiti simpli 2 kg pere mai tari 600 gr zahar 4 plicuri budinca de vanilie 1,2 l apa esenta de vanilie scortisoara sare Perele se curata de coaja si se taie in cubulete mici.Se adauga peste apa si zaharul care in prealabil le-am pus la fiert.Se fierb impreuna pana ce perele se inmoaie […]
Gogosari umpluti
Ingrediente umplutura 3 cepe 2 morcovi 2 gogosari o gulie un pastarnac 1 dovlecel 1 vanata 5 rosii o leg marar o leg patrunjel 2 lg bulion o lgt pasta ardei iute 4 lg ulei de masline 200 gr orez brun sare piper mozaic de la Kotanyi 8 gogosari carnosi si mari […]
Cosulete cu fructe
Ingrediente 1 pachet foietaj Umplutura 10 caise 10 piersici 10 prune 300 gr afine 300 gr mure 3 mere 500 gr zahar 2 lg amidon 4 lg pesmet fin 3 lg zahar brun Mod de preparare Fructele se taie in bucati porivite si se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul .Se tine pe foc pana […]
Tagliatelle de ovaz cu rosii cherry
Ingrediente 125 gr paste de ovaz 200 gr rosii cherry 2 lg ulei masline 2 catei de usturoi 4 frunze de busuioc sare piper Mod de preparare Se pun pastele la fiert in apa cu sare 5-7 min si intre timp pregatim sosul.Intr-o tigaie adaugam uleiul de masline si calim in el cateii de usturoi […]
Mititei-Mici din Soia
Mititei-Mici din Soia Mititei de Post, Mici de Post pentru pofticiosi, perfecti si pentru cei care nu consuma carne. Pentru a putea consuma acesti mititei si in perioada postului , renuntam la ouale din compozitie . Le inlocuim cu faina sau cu pesmet cat sa lege compozitia si adaugam circa 50 ml ulei si putina […]
Salata cu conopida
Ingrediente : 1 conopida mica 1 ardei gras rosu masline verzi ceapa verde sau rosie 1 lingurita ghimbir ras (puteti folosi si praf de ghimbir ) 1 ardei iute (este un foarte bun antioxidant si accelereaza si tranzitul intestinal) 1 legatura patrunjel verde 1/2 lamaie Preparare : Am fiert conopida . Am taiat bucatele mai […]
Fasole Frecata
Ingrediente : 500 gr fasole boabe 3 buc ceapa 5 catei usturoi 1 buc morcov 1 buc radacina patrunjel 2 foi dafin sare, boia ulei Cum procedam : Alegem fasolea , o spalam si daca nu avem oala minune,e de preferat sa o punem la inmuiat de cu seara in apa rece. Daca avem kukta(oala […]
Piure de urzici
Ingrediente: Piure de urzici urzici proaspete cam 1 kg 1 ceapa 3-4 catei usturoi 2-3 oua(optional) o lg faina sare ulei Mod e preparare :Piure de urzici Se aleg urzicile si se spala in multe ape reci pana apa devine limpede fara urme de nisip.Intr-o oala punem cam 3 litri de apa si cand da […]
Painici impletite cu Cartofi
Ingrediente : 1 kg faina alba 400 gr cartofi sare 30 gr drojdie proaspata Preparare : Se pun la fiert cartofii cu coaja in apa cu sare . Dupa ce au fiert ii curatam si ii zdrobim lasandu-i la racit. Drojdia o dizolvam in prealabil in 100 ml apa calduta cu 1 lingurita sare si […]
Prajitura cu mere si biscuiti (de post)
Ingrediente 60 biscuiti simpli 2 kg mere 500 gr zahar 4 plicuri budinca de vanilie 1,2 l apa 150 gr stafide esenta de vanilie scortisoara 100 ml rom(eu am folosit lichior de migdale) Merele se curata de coaja si se taie in cubulete mici.Se adauga peste apa si zaharul care in prealabil le-am pus […]
Paste cu soia si ciuperci
Ingrediente: un pachet spaghete 200 gr soia cuburi 400 gr rosii in bulion 6 ciuperci potrivite 3-4 lg ulei de masline busuioc uscat o lingurita sos ardei iute 3-4 catei de usturoi piper sare Spaghetele le punem la fiert in apa cu sare si intre timp preparam sosul. Cuburile de soia se pun la fiert […]
Piure de fasole cu ardei copti
Necesar ptr. 4 persoane : 2 cutii de conserva de fasole boabe alba(cutia era de 400 gr sau fasole boabe fiarta in casa eu ultima varianta am folosit-o) 2 buc. ceapa 4 buc ardei Kapia (eu am folosit ardeii Kapia din congelator ) 4 linguri ulei 2-3 bucati de morcovi fiert 3 linguri de otet […]
Placinta cu varza si cartofi de post
Foarte buna aceasta Placinta cu varza si cartofi de post, bunica, dar si mama le pregateau mereu cand aveau varza acra marunta la indemana. Cand nu aveau varza acra ne faceau placinte cu cartofi si branza, care erau de asemeni foarte bune. In cele ce urmeaza va atasam si Reteta Video cu aceste placinte cu […]
Friptura de Soia la cuptor
Ingrediente : 1 pachet snitele vegetale Soia 1 lingurita delikat 1 lingurita sare 1 lingurita boabe de piper negru 6 catei usturoi 1 lingura margarina (unt) 50 ml ulei piper negru macinat, sare cimbru macinat 3 rosii 1 ardei iute Preparare : Punem bucatile de soia la fiert . In apa in care o fierbem […]