Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete de Post

Retete de post in imagini. Retete de post cu legume. Dulciuri de post. Prajituri de post. Retete de post dietetice. Gasesti retete de aperitive de post, supe si ciorbe de post ,mancaruri de post si dulciuri de post.

Grisine cu piure de legume

Ingrediente 150 gr amestec mexican de legume congelate 500 gr faina 15 gr drojdie 1 lgt pasta de ardei iute 1 lg zahar 3-4 lg ulei mac si susan Mod de preparare Din legumele fierte la aburi se face un piure foarte fin.Il punem in masina de paine adaugam drojdia dizolvata cu o lg de […]

Felii de portocale cu piure de avocado

Ingrediente ptr 4 portii: 4 portocale; 2 avocado; sucul de la o portocala; 2 lg zahar; 1 lg lichior de cirese amare cirese amare   Mod de preparare Se curata de coaja portocalele si se desfac in felii.Aranjatile pe platouri separate si dati-le la frigider. Fructele de avocado se taie pe jumatate si se scoate […]

Prajitura cu Mere Rapida

Ingrediente : 500 g biscuiţi 1 kg mere 100 g zahăr 1 linguriţă scortişoară 2 plicuri budincă vanilie 300 ml apă 200 g ciocolată menaj Preparare : Într-o tavă aşezam un rând de biscuiţi. Merele se rad pe răzătoarea mare, adăugăm zahărul cu scorţişoara si amestecăm . Budincile le dizolvăm în 300 ml apă rece […]

Chiftele din soia cu susan

Ingrediente : 300 gr Soia granule 120 gr faina alba 4-5 catei usturoi 50 ml apa minerala 50 ml ulei sare, piper macinat seminte susan Preparare : Punem granulele de soia la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Strecuram si lasam la scurs dupa care stoarcem intre maini soia sa iasa bine […]

Cosulete cu pere

  Ingrediente 400 gr aluat foietaj 6 pere 3 lg zahar brun Pentru uns 1 ou(optional) Mod de preparare Foaia de aluat se taie in 12 patrate , la fiecare patrat se decupeaza colturile opuse ,fiecare lipindu-se de coltul celalalt.In cosuletul format asezam jumatatile de pere curatate de coaja si presuram zahar brun pudra. Ungem […]

Prajitura cu pere si biscuiti

Ingrediente 60 biscuiti simpli 2 kg pere mai tari 600 gr zahar 4 plicuri budinca de vanilie 1,2 l apa esenta de vanilie scortisoara sare Perele se curata de coaja si se taie in cubulete mici.Se adauga peste apa si zaharul care in prealabil le-am pus la fiert.Se fierb impreuna pana ce perele se inmoaie […]

Gogosari umpluti

      Ingrediente umplutura 3 cepe 2 morcovi 2 gogosari o gulie un pastarnac 1 dovlecel 1 vanata 5 rosii o leg marar o leg patrunjel 2 lg bulion o lgt pasta ardei iute 4 lg ulei de masline 200 gr orez brun sare piper mozaic de la Kotanyi 8 gogosari carnosi si mari […]

Cosulete cu fructe

Ingrediente 1 pachet foietaj Umplutura 10 caise 10 piersici 10 prune 300 gr afine 300 gr mure 3 mere 500 gr zahar 2 lg amidon 4 lg pesmet fin 3 lg zahar brun Mod de preparare Fructele se taie in bucati porivite si se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul .Se tine pe foc pana […]

Tagliatelle de ovaz cu rosii cherry

Ingrediente 125 gr paste de ovaz 200 gr rosii cherry 2 lg ulei masline 2 catei de usturoi 4 frunze de busuioc sare piper Mod de preparare Se pun pastele la fiert in apa cu sare 5-7 min si intre timp pregatim sosul.Intr-o tigaie adaugam uleiul de masline si calim in el cateii de usturoi […]

Mititei-Mici din Soia

Mititei-Mici din Soia

Mititei-Mici din Soia Mititei de Post, Mici de Post pentru pofticiosi, perfecti si pentru cei care nu consuma carne. Pentru a putea consuma acesti mititei si in perioada postului , renuntam la ouale din compozitie . Le inlocuim cu faina sau cu pesmet cat sa lege compozitia si adaugam circa 50 ml ulei si putina […]

Salata cu conopida

Ingrediente : 1 conopida mica 1 ardei gras rosu masline verzi ceapa verde sau rosie 1 lingurita ghimbir ras (puteti folosi si praf de ghimbir ) 1 ardei iute (este un foarte bun antioxidant si accelereaza si tranzitul intestinal) 1 legatura patrunjel verde 1/2 lamaie Preparare : Am fiert conopida . Am taiat bucatele mai […]

Fasole Frecata

Ingrediente : 500 gr fasole boabe 3 buc ceapa 5 catei usturoi 1 buc morcov 1 buc radacina patrunjel 2 foi dafin sare, boia ulei Cum procedam : Alegem fasolea , o spalam si daca nu avem oala minune,e de preferat sa o punem la inmuiat de cu seara in apa rece. Daca avem kukta(oala […]

Piure de urzici

Ingrediente: Piure de urzici urzici proaspete cam 1 kg 1 ceapa 3-4 catei usturoi 2-3 oua(optional) o lg faina sare ulei Mod e preparare :Piure de urzici Se aleg urzicile si se spala in multe ape reci pana apa devine limpede fara urme de nisip.Intr-o oala punem cam 3 litri de apa si cand da […]

Painici impletite cu Cartofi

Ingrediente : 1 kg faina alba 400 gr cartofi sare 30 gr drojdie proaspata Preparare : Se pun la fiert cartofii cu coaja in apa cu sare . Dupa ce au fiert ii curatam si ii zdrobim lasandu-i la racit. Drojdia o dizolvam in prealabil in 100 ml apa calduta cu 1 lingurita sare si […]

Prajitura cu mere si biscuiti (de post)

   Ingrediente 60 biscuiti simpli 2 kg mere 500 gr zahar 4 plicuri budinca de vanilie 1,2 l apa 150 gr stafide esenta de vanilie scortisoara 100 ml rom(eu am folosit lichior de migdale) Merele se curata de coaja si se taie in cubulete mici.Se adauga peste apa si zaharul care in prealabil le-am pus […]

Urmareste-ne si pe Instagram