
Paste cu soia si ciuperci
Ingrediente: un pachet spaghete 200 gr soia cuburi 400 gr rosii in bulion 6 ciuperci potrivite 3-4 lg ulei de masline busuioc uscat o lingurita sos ardei iute 3-4 catei de usturoi piper sare Spaghetele le punem la fiert in apa cu sare si intre timp preparam sosul. Cuburile de soia se pun la fiert […]

Piure de fasole cu ardei copti
Necesar ptr. 4 persoane : 2 cutii de conserva de fasole boabe alba(cutia era de 400 gr sau fasole boabe fiarta in casa eu ultima varianta am folosit-o) 2 buc. ceapa 4 buc ardei Kapia (eu am folosit ardeii Kapia din congelator ) 4 linguri ulei 2-3 bucati de morcovi fiert 3 linguri de otet […]

Placinta cu varza si cartofi de post
Foarte buna aceasta Placinta cu varza si cartofi de post, bunica, dar si mama le pregateau mereu cand aveau varza acra marunta la indemana. Cand nu aveau varza acra ne faceau placinte cu cartofi si branza, care erau de asemeni foarte bune. In cele ce urmeaza va atasam si Reteta Video cu aceste placinte cu […]

Friptura de Soia la cuptor
Ingrediente : 1 pachet snitele vegetale Soia 1 lingurita delikat 1 lingurita sare 1 lingurita boabe de piper negru 6 catei usturoi 1 lingura margarina (unt) 50 ml ulei piper negru macinat, sare cimbru macinat 3 rosii 1 ardei iute Preparare : Punem bucatile de soia la fiert . In apa in care o fierbem […]

Mere la Gratar
Si cum am inceput sezonul gratarelor m-am gandit la un dulce rapid ,si anume la mere coapte pe gratar . Ingrediente : 4 mere 7-8 linguri zahar 1 lingurita scortisoara 1-2 linguri nuca macinata frisca Preparare: Curatam merele. Le taiem in doua si scoatem partea cu samburii (ideal ar fi sa taiem merele in felii […]

Banane la Gratar
Ingrediente : 4 banane, 3 linguri zahar, 4 lingurite Metaxa, 3 linguri nuca macinata (sau alune macinate) Preparare: Spalam bananele, si le stergem cu un prosop uscat. Le asezam pe gratar si le prajim pana coaja devine maronie. Fiecare banana se curata de o fasie groasa de coaja in partea superioara . Pulpa fierbinte se […]

Bulgarasi din Jeleu de Morcovi
Bulgarasi din Jeleu de Morcovi este un dulce ce se poate prepara atat in zilele de Post de peste an cat si in restul zilelor. Este foarte bun si usor de preparat si este pe gustul copiilor dar si al adultilor. In cele ce urmeaza aveti reteta si pasii de preparare, speram sa va fie […]

Chiftele de Post din Soia
Ingrediente : 300 gr Soia granule 120 gr faina alba 4-5 catei usturoi 50 ml apa minerala 50 ml ulei sare, piper macinat cimbru ulei pentru prajit Preparare : Punem garnulele de soia la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Strecuram si lasam la scurs dupa care stoarcem intre maini soia sa […]

Pilaf cu urzici
In fiecare an abia astept sa vina primavara ca sa ma pot bucura de gustul urzicilor. Pregatesc din ele cel mai bun pilaf cu urzici si il mananc de fiecare data cu mare pofta. Dupa cum stiti, beneficiile urzicilor sunt multiple, ajuta la detoxifierea organismului, contin fier si magneziu, sunt bune in combaterea anemiei, sporeste […]

Mancarica cu Praz, Masline si Ciuperci
Aceasta mancarica de praz e facuta dupa reteta unei prietene dragi Alina I. Ingrediente : 1 fir praz 2 bucati ceapa alba (circa 300 gr ) 150 ml vin alb demisec 200 ml bulion 200 ml apa 150 gr masline negre feliate 200 gr ciuperci champignon 100 ml ulei sare, piper dupa gust marar verde […]

Foietaj cu nuca si gem de caise
Acest foietaj umplut se face repede(e pentru cei in criza de timp) si garantez ca e foarte bun. Pentru patru suluri am avut nevoie de urmatoarele ingrediente: un pachet aluat foietaj(800gr) umplutura de nuca 150gr nuca macinata 50gr ciocolata 25gr unt(margarina) esenta rom umplututa de gem gem de caise(sau de care doriti) 5 lg 2 […]

Cartofi Umpluti cu Orez
Acesti Cartofi umpluti cu orez sunt o mancare de Post foarte consistenta ce se pregateste usor cu ingrediente la indemana tuturor. Puteti servi alaturi de acesti cartofi urmatoarele salate. Cartofi Umpluti cu Orez – Ingrediente 6 cartofi de marime medie1 buc ceapa1 paharel orez ( de 100 ml )1 ardei capia1 morcov razuit4 paharele cu […]

Placinta cu varza
Foi 500g faina 25gr drojdie sare apa Umplutura 2kg varza alba(proaspata) o ceapa o lg pasta de tomate zahar(dupa gust) ulei de masline piper Preparare: Se face un aluat simplu din ingredientele de mai sus si se lasa la dospit cam 15 min.Apoi se imparte in bucati egale si se intind in foi cat de […]

Pireu de Castane Fals- Gesztenyekrem Babbol
Ingrediente: 300 gr fasole uscata pestrita(tarcata) 200 gr zahar 30 ml apa 1 plic zahar vanilat (sau 2 plicuri dupa preferinta) 3 linguri esenta rom (2 linguri Rom) Preparare : Fasolea se pune de cu seara la inmuiat in apa rece. A doua zi se pune la fiert in apa rece curata. Cand fasolea e […]

Musaca de Morcovi si Orez
Ingrediente : 500 gr morcovi 200 gr ciuperci proaspete (sau conserva) 100 ml ulei 2 bucati ceapa 200 gr orez pesmet 1 legatura patrunjel verde sare, piper dupa gust Preparare: Curatam ceapa , o taiem marunt si o calim pe un pic de ulei . Morcovii ii curatam , ii taiem rondele si ii punem […]