Da, am pregatit si Chiftele de Fasole-Paszuly Fasirt vineri cum de altfel in fiecare vinere de peste an gatesc mereu de Post. Este un preparat foarte bun pe care odata cu trecerea anilor am modificat-o putin fata de ceea ce am scris aici si voi publica chiar maine noua varianta de Chiftele de Fasole de Post pe care o pregatesc de ceva timp incoace. Odata cu trecerea anilor, capeti mai multa experienta in bucatarie, mai simplifici, adaptezi dupa nevoile personale reteta de baza pe care o pregateai cu ani in urma. Dar sa nu pierdem timpul iata cum pregateam aceste chiftele in urma cu 8 ani!
Ingrediente Chiftele de Fasole-Paszuly Fasirt :
500 gr fasole boabe
100 gr orez
1 felie paine
2 bucati ceapa
3-4 catei usturoi
1 morcov
1 patrunjel
cimbru
2 foi dafin
1 legatura patrunjel verde
sare, piper, ulei pentru prajit
faina
Preparare Chiftele de Fasole-Paszuly Fasirt :
Lasam fasolea de cu seara la inmuiat pana dimineata iar a doua zi o punem la fiert in apa calda cu un praf de sare. Lasam sa dea in 2-3 clocote si aruncam prima apa. O punem din nou la fiert cu alta apa.Curatam morcovul, patrunjelul si ceapa. Le dam prin razatoarea mare si le adaugam la oala in care fierbe fasolea impreuna cu foile de dafin si 1 lingurita sare. Intre timp punem la fiert si cei 100 gr orez separat.Felia de paine o punem la inmuiat in apa rece.
Cand fasolea e fiarta , o scurgem de zeama si o trecem prin masina de tocat carne impreuna cu orezul fiert si felia de paine inmuiata si presata bine. Adaugam apoi cimbrul, sare, piper dupa gust, patrunjelul verde tocat si usturoiul pisat . Framantam bine compozitia ,formam chiftelute pe care le dam prin faina si apoi le prajim in ulei incins .
[amd-yrecipe-recipe:96]
Pofta Buna !!!
Comentarii recente
LIVIU
07/03/2015 at 09:44O reteta excelenta!
Reteta zilei: chiftele de fasole - BIT TV - PASCANI, TG. FRUMOS, HARLAU
23/03/2018 at 09:30[…] mici modificari retetei de baza care am pregatit-o pentru prima data in 2008. Clic pe denumire Paszuly Fasirt, sa vedeti diferenta intre prima reteta si reteta de acum, […]