Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Mancare de dovlecei

Mancare de dovlecei

Din nou e vineri deci urmeaza sa prezentam o reteta de post care ne va prinde bine si in postul Pastelui  sau in alte posturi mari de peste an. De data aceasta am pregatit o mancare de dovlecei delicioasa si totodata  satioasa. Chiar daca este o mancare de post si nu contine carne te poti satura. Daca ar trebui sa aleg intre o mancare cu carne si o mancare de post, cu siguranta o voi alege mancarea de post. Sper ca aceasta reteta de post sa fie si pe placul vostru.

Ingrediente:

  • 1 kg dovlecei
  • 400 g rosii decojite
  • 1 legatura marar verde
  • 1 varf de cutit ghimbir macinat
  • 1 lamaie
  • 1 ardei iute (ardeiul iute este optional se poate renunta la el daca nu va place mancarea picanta)
  • 2 bucati ceapa
  • 2 linguri ulei

Preparare:
Curatam dovleceii si ii feliem cat mai subtire. Rosiile se decojesc si se vor taia cubulete (putem folosi rosii din conserva gata decojite si taiate). Ceapa se curata si se taie marunt. Mararul verde se taie marunt. Ardeiul iute daca folositi il taiem felii cat mai subtiri.  Punem intr-o tigaie(sau cratita) cele 2 linguri de ulei la incins si calim ceapa pana aceasta se inmoaie. Adaugam in tigaie  rosiile taiate si dovleceii feliati. Condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam ardeiul iute(cine doreste), 1 varf de cutit cu ghimbir macinat si coaja razuita de la o lamaie. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba pana dovleceii pana devin moi. La final presaram mararul verde maruntit si mai lasam sa dea cateva clocote.  Luam deoparte si servim fie cu garnitura de orez, fie cu mamaliguta, dar este foarte buna si daca e  servita cu paine proaspata.

Mancare de dovlecei

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram