Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete de Post

Retete de post in imagini. Retete de post cu legume. Dulciuri de post. Prajituri de post. Retete de post dietetice. Gasesti retete de aperitive de post, supe si ciorbe de post ,mancaruri de post si dulciuri de post.

Salata de cartofi de post

Salata de cartofi de post

  Iarasi am ajuns la o zi de vineri. Din nou va prezentam o reteta de post. De aceasta data va sugeram sa pregatiti o salata de cartofi pe cat de simpla pe atat de satioasa. Poate o cunoasteti cu denumirea de salata orientala, dar eu ii spun doar salata de cartofi. Consider ca salata […]

Supa de rosii

Supa de rosii

In fiecare vineri incercam sa postam cate o reteta de post. Azi va prezentam Supa de rosii. Supa se poate prepara si de dulce imbogatind-o cu galuscute de faina sau chiar cu galuscute de gris. Altii o prepara cu carne de pui si galuscute. Ramane la latitudinea fiecaruia daca o va prepara de post sau […]

Cosulete de foietaj cu dulceata

Cosulete de foietaj cu dulceata

Cel mai simplu desert posibil de preparat. Aceste cosulete cu dulceata sunt foarte bune cand ai chef de ceva dulce sau esti in criza de timp. Asa am patit si eu mai zilele trecute cand ai mei voiau ceva dulce si eu numai nu aveam chef de facut prajituri. Da, se mai intampla ca si […]

Supa de Legume

Supa de legume

Bucataresele Vesele va prezinta azi o Supa de legume , de post , pregatita ca prin Ardeal mai exact in Crisana…  Saptamana trecuta am prezentat si reteta de Iahnie de fasole , tot de post. Incercam sa va aducem in atentie o serie de mancaruri de post pentru a va putea descurca mai usor in perioada […]

Iahnie de fasole

Cum am spus si saptamana trecuta in fiecare vineri de peste an gatesc retete de post in aceasta zi . De data aceasta vreau sa va aduc in atentie o mancare simpla si anume iahnia de fasole. Doamne bine merge cu ea o ceapa rosie batuta ori niscavai muraturi din acelea puse la butoi in […]

Ciuperci cu mamaliga

Ciuperci cu mamaliga

Ca in fiecare vineri de peste an, gatesc preparate de post.Voi gati ciuperci cu mamaliga de aceasta data. Este un fel simplu si satios, asa ca il recomand sa il incercati si voi.Cu siguranta veti fi incantati de rezultatul final… . Este cea mai simpla reteta de Post cu cele mai simple ingrediente la indemana […]

Dovlecel pane cu crusta crocanta

Ingrediente: 1 dovlecel, 6 linguri faina, 1 varf de cutit praf de copt, apa minerala, sare, piper alb, ulei ptr prajit, Preparare: Curatam dovlecelul si il taiem felii cu grodimea de 3-4 mm. Le saram si le lasam circa 30 minute sa stea la rece. Intr-un vas punem 6 linguri faina, sare, piper alb, 1 […]

Aperitiv cu vinete, rosii si branza tofu

Acest aperitiv cu vinete ,rosii si branza tofu este  simplu si usor de preparat. Ingrediente o vanata potrivita 250 gr rosii cherry 150 gr branza tofu ulei de masline 3 catei de usturoi busuioc proaspat sare piper Mod de preparare Rosiile cherry se taie in doua sau in patru, se adauga branza tofu taiata si […]

Supa rece de rosii si telina

Supa rece de rosii si telina

Supa rece de rosii si telina Eu nu prea gatesc supe, nu ca nu imi sunt pe plac dar ma supun majoritatii : ) Deh!! la moldoveni borsul cat mai acru e la putere, indiferent din ce e facut 🙂 Asa ca ieri mi-am facut pentru sufletelul meu aceasta supa rece din rosii si tije […]

Salata de ceapa cu portocale si rosii cherry

Ingrediente (4 portii) 300 gr ceapa rosie 3 portocale 200 gr rosii cherry 3 linguri ulei 1 lingura otet din vin alb sare piper marar tocat fin Mod de preparare Ceapa se curata si se taie rondele Portocalele se curata, se scot semintele si se taie felii Rosiile se taie in doua sau in patru […]

Salata de naut, rosii si macris

Cu aceasta reteta participam la Dulce Romanie – Provocarea lunii Iunie 2012 Ingrediente 200 gr naut 250 gr rosii cherry o ceapa alba sau doua fire ceapa verde o mana frunze de macris 3-4 linguri ulei de masline zeama de la 1/2 lamaie sare piper Mod de preparare Nautul se pune la inmuiat in apa […]

Sarmale de post

  Sarmale de post Ingrediente 200 gr orez 100 gr fulgi de ovaz 500 gr ciuperci proaspete 4-5 cepe potrivite 2-3 morcovi o mana faina de malai (sau gris) 200 gr pasta de tomate patrunjel verde ulei sare piper cimbru boia iute si dulce varza proaspata sau murata 0 cana suc de rosii   Sarmale […]

Fasole verde cu ciuperci si tofu

Ingrediente: 400 g pastai fasole(am folosit pastai din conserva), 4 catei usturoi, 1 ceapa mica, 200 g ciuperci champignon (conserva), 1/2 legatura patrunjel verde, 200 g branza tofu cu ardei(merge si varianta simpla), sare, piper alb macinat, 2 linguri ulei, Preparare: Am turnat intr-o sita pastaile sa se scurga de apa. La fel am procedat […]

Zama cu cici

Ingrediente necesare pentru supa : fasole boabe (la ochi ,fiecare pune la fiert cat doreste ) 2-3 morcovi, 1 patrunjel radacina, 1/2 telina mai mica, 1 ceapa intreaga, sare dupa gust, Ingrediente cici: 300 g cartofi, faina, 1/4 lingurita sare, 1 lingura margarina, Preparare: Si acum sa trecem la prepararea zamei(supei) : Punem fasolea inainte […]

Mucenici de Post

Mucenici de Post

Mucenici de Post Sarbatoarea crestina a Sfintilor 40 de Mucenici din Sevastia s-a suprapus peste inceperea anului agricol traditional si a generat o sarbatoare traditionala romaneasca, Mucenicii. In credinta populara in ziua mucenicilor se incheie zilele babelor, lasand loc zilelor mosilor. Gospodinele fac in cinstea Sfintilor Mucenici, 40 de colaci numiti sfinti, mucenici sau bradosi. […]

Urmareste-ne si pe Instagram