Cornulete fragede cu halva
Fragede, aromate, cu umpluturi diverse, cornuletele au fost si vor ramane prajiturile cele mai pregatite in casele romanilor. Ele pot fi facute cu untura, unt dar si cu ulei. In toate variantele sunt foarte fragede si gustoase
Astazi, am ales sa le pregatesc cu ulei, in varianta de post si sa le umplu cu delicioasa halva cu cacao de la Feleacul.
A fost o alegere mai mult decat inspirata, halva cu cacao este gustoasa, aromata si se comporta foarte bine la coacere. Traditionalele cornulete se umpleau cu rahat sau crema de nuci, dar trebuie sa recunosc ca acestea umplute cu halva sunt la fel de bune!!
Halvaua o stiu de cand ma stiu, era mai mereu desertul cel mai la indemana in copilaria noastra.
Pe atunci se gasea intr-un singur sortiment(sau cel putin asa stiu eu ). Imi placea sa o mananc cu paine … si acum fac la fel 🙂
Centenar Feleacul
Fabrica Feleacul din Sibiu este o fabrica cu traditie, produce halva dupa aceeasi reteta, inca din 1918 si niciodata nu a facut rabat de la calitate.
Fiindca anul acesta Feleacul aniverseaza 100 de ani de profesionalism, performanta si perseverenta, ne-a trimis un pachet mare cu cele 4 sortimente de halva si multe alte bunatati pe care le produc.
Am constata cu umire si placere ca halvaua are gustul pe care il stiam din copilarie. Sortimentele noi, cu merisoare si cacao, cu stafide si cacao sunt de vis, trebuie sa le incercati, le recomand cu placere!!
In general, halvaua se mananca ca atare, tocmai de aceea, Feleacul ne-a provocat sa pregatim cate o reteta in care sa o folosim.
Eu am reusit sa pregatesc cu ea cele mai bune si aromate cornulete fragede cu halva, recomand sa le incercati!!
Daca v-am facut pofta de halva, trebuie sa va spunem ca in curand, impreuna cu Feleacul, vom anunta un concurs pentru fanii nostri.
Concursul se v-a desfasura pe pagina de Fan Facebook si Instagram!
Cornulete fragede cu halva- Ingrediente
250 ml ulei
125 ml bors de putina
500-600 g faina
7 g drodie uscata(25 g proaspata)
un plic zahar vanilat
un praf de sare
halva cu cacao
Cornulete fragede cu halva- Reteta de post- Mod de preparare
Faina cernuta se pune intr-un castron, se adauga drojdia uscata si se amesteca cu faina.
Se face o mica adancitura in faina, se adauga uleiul, borsul la temperatura camerei, zaharul vanilat si sarea. Se framnata pana se obtine un aluat omogen si nelipicios.
Daca mai este nevoie se adauga faina sau bors in functie de consistenta aluatului.
Se impacheteaza in folie si se lasa sa se odihneasca cam 20 min, pe planseta.
Aluatul se imparte in doua bucati si se intinde in foaie subtire pe o planseta pudrata cu faina.
Se taie in mici patrate, se aseaza pe fiecare patrat cate un bastonas de halva si se ruleaza sub forma de cornulet.
Cornuletele fragede cu halva se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 20-30 min.
Cornuletele sunt gata atunci cand se auresc foarte putin, ele trebuie sa ramana mai mult albe. Se scot din cuptor si cat sunt ferbinti se tavalesc prin zahar pudra. Se lasa sa se raceasca inainte de a fi consumate.
Cornuletele fragede cu halva se pot pastra in cutii captusite cu hartie pergament.
Pofta buna!!