Prajitura cu crema de cacao-de post
Prajitura cu crema de cacao-de post Chiar daca a inceput postul Craciunului asta nu inseamna ca nu mai putem pregati prajituri la fel de bune si care sa fie de post. Am ales de aceasta data sa pregatesc o prajitura de post in care sa folosesc indulcitorul natural Green Sugar. Nici nu iti dai seama […]
Cozonac de post
Cozonac de post Trebuie sa recunoasc ca pana mai zilele trecute nu am facut niciodata cozonac de post. De fapt, cozonac fac o data pe an, de Pasti si atunci trebuie sa fie cu de toate fiindca altfel nu il mananca. Dar spre uimirea mea cozonacul de post a avut mare trecere, abia am reusit […]
Gogosi de post
Acum avem si reteta Gogosi de post! Cum tot suntem in Postul Pastelui si vom mai fi si alte Posturi pe parcursul anului, m-am gandit ca nu ar strica sa postez si reteta de Gogosi de post, preparata in varianta mea. De multe ori poftele mari ne apuca chiar in aceste perioade cand suntem opriti […]
Mucenici muntenesti
In sfarsit am reusit sa fac mucenici muntenesti. La noi in Moldova dupa cum bine stiti, mucenicii se fac din aluat dospit. De mult timp vroiam sa incerc si reteta de mucenici muntenesti, asa ca anul acesta nu am mai stat pe ganduri cand am gasit forma speciala de decupat mucenici. Nu imi suradea ideea sa […]
Prajitura rapida cu mere si glazura de ciocolata
Prajitura rapida cu mere si glazura de ciocolata este o prajitura ce se prepara foarte usor si rapid. Este potrivita atat pentru zilele de post cat si pentru sarbatori in fuctie de ce ingrediente folositi la glazura. Chiar daca vi se anunta musafiri neasteptati aceasta prajitura se prepara repede pentru a servi cu ceva dulce […]
Placinta cu dovleac
Placinta cu dovleac este „vedeta” la noi in casa 🙂 De fiecare data cand pregatesc ceva cu dovleac, placinta, prajitura, strudel, dispar cat ai clipi. Tocmai de asta mi-am facut provizii la congelator de dovleac ras. Si iata ca a prins bine !! Acum la inceput de post am facut o placinta cu dovleac, de […]
Invartita cu mere
Invartita cu mere este un desert usor de preparat si foarte gustos. De aceasta data eu am pregatit invartita cu mere in varianta de post, folosind un aluat dospit simplu si la indemana oricui. Mie si familiei mele ne plac mult parjiturile dar si placintele cu mere asa ca mai mereu le pregatesc cate un […]
Turte de Ajun- Scutecele Domnului
La noi, in Moldova, inca se mai pastreaza traditia ca in ziua de Ajun, gospodinele sa pregateasca turtele rupte sau mai nou cum li se spune pelincile, scutecele Domnului. Imi aduc aminte cu drag, cum mama pregatea foile pentru aceste turte cu vre-o doua saptamani inainte. Framanta din faina, apa si sare un aluat nu […]
Cosulete de foietaj cu dulceata
Cel mai simplu desert posibil de preparat. Aceste cosulete cu dulceata sunt foarte bune cand ai chef de ceva dulce sau esti in criza de timp. Asa am patit si eu mai zilele trecute cand ai mei voiau ceva dulce si eu numai nu aveam chef de facut prajituri. Da, se mai intampla ca si […]
Mucenici de Post
Mucenici de Post Sarbatoarea crestina a Sfintilor 40 de Mucenici din Sevastia s-a suprapus peste inceperea anului agricol traditional si a generat o sarbatoare traditionala romaneasca, Mucenicii. In credinta populara in ziua mucenicilor se incheie zilele babelor, lasand loc zilelor mosilor. Gospodinele fac in cinstea Sfintilor Mucenici, 40 de colaci numiti sfinti, mucenici sau bradosi. […]
Baghete cu dovleac
Simple,usor de facut si foarte foarte gustoase!! Pentru aceasta reteta va trebuie asa: 800 gr aluat foietaj 500 gr dovleac de placinta zahar dupa gust esenta de rom esenta de vanilie sau zahar vanilat 2 linguri de zahar brun amestecat cu praf de scortisoara (optional) Scoateti aluatul de la congelator si-l lasati in frigider sa […]
Prajitura cu Bulion
Prajitura cu Bulion sau cum i se mai spune in alte parti Prajitura Saracului desi este foarte simpla este o prajitura foarte buna si in zilele de Post de peste an. Anul acesta de Craciun am pregatit prajitura si se pare ca si de Revelion am comanda asigurata. Va invit si pe voi dragi cititori […]
Tarta cu dovleac
Tarta cu dovleac Ingrediente: 250 g margarina (sau unt), 250-300 g faina + pentru intins, 80 ml apa, o lingurita zeama de lamaie, 3 linguri zahar, jumatate fiola vanilie, o lingurita praf de copt, un praf de sare, umplutura; 700 gr dovleac pentru placinta ras, 300 gr zahar, 100 gr margarina(unt), 2-3 lg pesmet alb […]
Cornulete de post in doua culori
Ingrediente ptr aluatul alb: 200 g cartofi fierti si pasati 400 g faina 100 ml apa 1 lingurita mica sare 1 lingurita mica zahar 25 g drojdie proaspata 50 g margarina Ingrediente ptr. aluatul rosu: 1 bucata ceapa mai mare 1 lingura mare boia dulce 150 g cartofi fierti si pasati 400 g faina 100 […]
Felii de portocale cu piure de avocado
Ingrediente ptr 4 portii: 4 portocale; 2 avocado; sucul de la o portocala; 2 lg zahar; 1 lg lichior de cirese amare cirese amare Mod de preparare Se curata de coaja portocalele si se desfac in felii.Aranjatile pe platouri separate si dati-le la frigider. Fructele de avocado se taie pe jumatate si se scoate […]