Sarmale de post
Ingrediente
200 gr orez
100 gr fulgi de ovaz
500 gr ciuperci proaspete
4-5 cepe potrivite
2-3 morcovi
o mana faina de malai
(sau gris)
200 gr pasta de tomate
patrunjel verde
ulei
sare
piper
cimbru
boia iute si dulce
varza proaspata sau murata
0 cana suc de rosii
Sarmale de post
Mod de preparare
Inainte de a face umplutura pregatim foile de varza.
Daca este proaspata indepartam cotorul iar in locul ramas punem cam 2 linguri de sare si turnam cu grija apa fierbinte.
Foile se vor inmuia si se vor desface de la sine.
Se scot si se lasa la racit .
Daca varza este murata e de preferat sa se spele in cat mai multe apa caldute inainte de a fi folosita.
Dupa ce am pregatit foile de varza, trecem la umplutura
Ceapa impreuna cu morcovul se calesc in 3-4 lg de ulei pana se inmoaie putin, se adauga orezul spalat bine si dam deoparte la racit.
Ciupercile se feliaza in lame subtiri si se calesc si ele in 2-3 lg de ulei pana scade zeama lasata .
Se adauga peste umplutura si se amesteca bine.
Tot atunci adaugam fulgii de ovaz, malaiul sau grisul, verdeata tocata fin, condimentam dupa gust cu sare, piper, cimbru, boia iar la final adugam si pasta de tomate.
Umplem sarmalele in foi de varza si le asezam intr-o oala de lut (daca aveti) in care am pus un strat de varza tocata fin si cateva crengute de cimbru.
Turnam un amestec de apa si suc de rosii cat sa le cuprinda si tinem oala la cuptor cam 2 ore la foc mic pana ce sarmalele sunt fierte .
Se servesc fierbinti cu ardei iute !!
Pofta buna!!
Comentarii recente
ankamario
16/03/2012 at 10:41Nu stiam ca pot pune gris in sarmale dar cu siguranta e o idee super! In acest fel nu ar mai iesi asa moale compozitia si ar fi mai usor de infasurat sarmalele! Va multumesc pentru idee! Si felicitari pentru blog!
Lory
18/03/2012 at 18:35Anka merge foarte bine atat grisul cat si faina de porumb si intradevar compozitia nu e sa moale 🙂
Multumim pentru urari :* si scuze ca raspund asa tarziu :*
Beth
16/03/2012 at 10:54délicieux, et très bien élaboré!
Lory
18/03/2012 at 18:36Merci :*
Mare Maria
16/03/2012 at 21:12Musai sa servesc o sarmaluta…….sunt delicoase:)!!!
Lory
18/03/2012 at 18:36Inca ce merg!!! :*
jani
16/03/2012 at 22:56o bunatate,le fac si eu
Lory
18/03/2012 at 18:37Sa ai spor Jani :*
ankamario
17/03/2012 at 22:21Ce buna e ideea cu grisul…cred ca asa nu mi-ar mai iesi moale compozitia! Multumesc frumos!
Lory
18/03/2012 at 18:39Sa stii ca nici nu se simte ca ai pus gris/malai in ele dupa ce le fierbi 🙂 Eu mai pun si la cele cu ,carne …imi plac sa fie mai ferme dupa ce sunt fierte 🙂
dia_diana58
19/03/2012 at 09:40Muuuuuuuuuuuuuuuult mai bune decat cele cu carne … grozave