Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Sarmale de post

 

Sarmale de post
Ingrediente
200 gr orez
100 gr fulgi de ovaz
500 gr ciuperci proaspete
4-5 cepe potrivite
2-3 morcovi
o mana faina de malai
(sau gris)
200 gr pasta de tomate
patrunjel verde
ulei
sare
piper
cimbru
boia iute si dulce
varza proaspata sau murata
0 cana suc de rosii

 

Sarmale de post
Mod de preparare
Inainte de a face umplutura pregatim foile de varza.
Daca este proaspata indepartam cotorul iar in locul ramas punem cam 2 linguri de sare si turnam cu grija apa fierbinte.
Foile se vor inmuia si se vor desface de la sine.
Se scot si se lasa la racit .
Daca varza este murata e de preferat sa se spele in cat mai multe apa caldute inainte de a fi folosita.
Dupa ce am pregatit foile de varza, trecem la umplutura
Ceapa impreuna cu morcovul se calesc in 3-4 lg de ulei pana se inmoaie putin, se adauga orezul spalat bine si dam deoparte la racit.
Ciupercile se feliaza in lame subtiri si se calesc si ele in 2-3 lg de ulei pana scade zeama lasata .
Se adauga peste umplutura si se amesteca bine.
Tot atunci adaugam fulgii de ovaz, malaiul sau grisul, verdeata tocata fin, condimentam dupa gust cu sare, piper, cimbru, boia iar la final adugam si pasta de tomate.
Umplem sarmalele in foi de varza si le asezam intr-o oala de lut (daca aveti) in care am pus un strat de varza tocata fin si cateva crengute de cimbru.
Turnam un amestec de apa si suc de rosii cat sa le cuprinda si tinem oala la cuptor cam 2 ore la foc mic pana ce sarmalele sunt fierte .
Se servesc fierbinti cu ardei iute !!

 

Pofta buna!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram