1.6 kg gogosari semi iuti (alma paprika)
4-5 ardei iuti
200 ml otet
2 linguri sareneiodata (circa 60 grame)
10 linguri zahar
2 l apa
1 lingurita salicil sau praf conservant
1 buc hrean
Preparare:
Spalam bine gogosariidupa care ii crestam in forma de X . Punem 2 l apa la fiert , adaugam 200 ml otet de 9 grade , 10 linguri zahar , 2 linguri sare si lasam sa dea in clocot. Punem gogosarii crestati la oparit in solutie timp de1 minut dupa care ii scoatem intr-un vas si lasam sa se racoreasca un pic. Hreanul il curatam si taiem fasii. In borcane , sau galetute de plastic asezam gogosarii opariti ,printre ei punem ardei iuti si fasiile de hrean ,iar deasupra fiecarui borcan punem un varf de cutit de praf conservant ( in cazul in care puneti gogosariii intr-un vas mai mare , cum am facut eu, puneti ½ lingurita mica de praf conservant ) apoi turnati peste ei solutia de murat ce a-ti dat-o din nou in clocot.
Capsati borcanele si le dati la dunst uscat intre paturi. Se pot servi in aproximativ 2 saptamani.
Pofta Buna !!!