Ciulama de Ciuperci cu Clatite Picante
Am mai prezentat ciulama de pui , ciulama cu mamaliga , dar niciodata nu v-am prezentat cu ce mai servesc eu ciulamaua de pui sau ciulamaua de ciuperci. Am avut cu toti pofta de ociulama de ciuperci asa ca m-am pus pe treaba sa o pregatesc. Presupun ca toti va asteptati sa vedeti in farfurie o ciulama servita cu mamaliga frecata sau mamaliga slobozita…. . Ei nu ! Nici vorba de mamaliga langa ciulamauamea ! Ce credeti ca am servit alaturi? Nu va dezvalui, va las pe voi sa descoperiti … . Reteta clasica o gasiti la Tocana de ciuperci .
Ingrediente Ciulama de Ciuperci cu Clatite Picante :
500 g ciuperci champignon
1 ceapa mica
400 ml supa dulce (sau legume)
4 catei usturoi
2 linguri unt
1 lingura ulei
250 g smantana
3 linguri faina
sare, piper alb macinat
1/4 legatura patrunjel verde
Ingrediente Clatite Picante pentru ciulama :
5 linguri faina
2 oua
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita praf de copt
1 ardei iute verde
1 ardei iute rosu
1 morcov mic
apa minerala
Preparare Ciulama de Ciuperci cu Clatite Picante :
Ciupercile pentru ciulama se curata si se taie felii. Ceapa se curata si se taie marunt. Incingem untul impreuna cu 1 lingura de ulei si calim usor ceapa cu un praf de sare. Adaugam ciupercile feliate, condimentam cu sare, piper alb macinat dupa gust si lasam pe foc cateva minute sa se caleasca impreuna cu ceapa. Adaugam acum si 2 catei de usturoi pisati. Cand ciupercile sunt facute turnam deasupra 400 ml supa (daca nu avem supa se poate folosi apa) lasand sa dea cateva clocote bune.
Intre timp in alt vas pisam restul de usturoi la care adaugam 3 linguri de faina si adaugam treptat smantana. amestecam cu un tel sa nu se faca gogoloase si turnam putin cate putin din zeama de pe ciuperci. Adaugam compozitia de smantana la ciuperci si lasam sa dea cateva clocote pana se ingroase ciulamaua.
Se presara deasupra cu patrunjel verde tocat.
Si dupa cum va spuneam de aceasta data ciulamaua nu am servit-o cu clasica mamaliga. Am pregatit ceva mai aparte incercand sa transform aceasta mancare banala pentru unii in ceva mai sofisticat…
In continuare va povestesc cum am preparat garnitura pentru ciulama…
Preparare Clatite Picante pentru ciulama:
Intr-un vas punem faina, ouale, praful de copt si sarea. Cu un tel incepem sa amestecam adaugand putin cate putin apa minerala pana obtinem un aluat ca de clatite. Adaugam 50 ml ulei la aceasta compozitie de clatite si cei doi ardei iuti taiati marunt pe care ii curatam de seminte si indepartam putin din vene. Razuim la aceasta compozitie de clatite si un morcov mai mic (pe razatoarea fina). Din compozitia rezultata se coc clatitele.
Servire Ciulama de Ciuperci cu Clatite Picante :
Rulam clatitele si le taiem fasii. Asezam fasiile de clatite pe farfurie sub forma de cuib, in interior punem ciulama peste care presaram putin patrunjel verde si presaram cu piper mozaic.
Chiar daca ciulamaua este o mancare banala dupa unii, eu consider ca poate fi prezentata si servita fara sa ne fie rusine de simplitatea ei. Totul depinde de cum o prezinti, cum o asezi in farfurie si in primul rand conteaza sa pui mult suflet la prepararea ei…. . Pofta Buna !
Comentarii recente
Guest
26/10/2013 at 09:12Ingenioasa ideea cu clatite picante! Si superba prezentarea, ca de obicei, de altfel 🙂
lauralaurentiu
26/10/2013 at 10:09Faina! Happy Ciulama’s Day!
Bucate Aromate
26/10/2013 at 13:12Ingenioasa ideea clatitelor! Si prezentarea e deosebita, ca de obicei, de altfel! Happy ciulama’s day! 🙂
Boabe de Cafea
26/10/2013 at 19:15Fetelor, m-ati dat gata cu ciulamaua voastra si clatitele alea minunate! Sunt chiar mandra de noi 🙂 Va pup!
Ioana Tone
26/10/2013 at 23:45Minunat.Sa traiasca ciulamaua