Rulada de Mamaliga cu Ciuperci
Am pornit cu aceasta reteta de la traditionala Mamaliga cu branza si jumari, Mamaliga cu branza. O parte este reteta traditionala, dar o parte este mai „simandicoasa” si o sa vedeti in cele ce urmeaza de ce…. Am incercat sa imbin traditionalul cu modernul si spun ca am reusit sa fac acest lucru foarte bine avand in vedere ca Rulada de Mamaliga cu Ciuperci astfel pregatita a avut mare trecere printre cei care au fost serviti …. Nu va fie teama, incercati aceasta Rulada de Mamaliga.
Ingrediente Rulada de Mamaliga cu Ciuperci :
faina de porumb
apa
sare
250 g branza telemea (de vaca, oaie, capra )
200 g jumari macinate
300 g ciuperci
2 ardei chili mai mici uscati
100 g cascaval afumat
100 g telemea de oaie
100 g crema de branza ceva pufos cu verdeata
250 ml lapte
1 lingurita amidon
sare, piper proaspat macinat
granule de usturoi
3 linguri sos de soia
1 lingura sos Worchester
1 lingura miere de albine
1 lingura unt
1 lingura ulei
Frunze de salvie, ulei pentru prajitul frunzelor de salvie (cam 3-4 linguri)
Preparare Rulada de Mamaliga cu Ciuperci :
Punem apa la fiert impreuna cu sare. Cand clocoteste adaugam in ploaie faina de porumb amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase. Lasam la fiert pana se ingroase(astfel preparata mamaliga noi ii spunem mamaliga slobozita). Mamaliga rezultata o intindem cat este calda pe folie de aluminiu sau hartie de copt cerata peste care presaram seminte de in. Peste mamaliga intinsa razuim telemea de oaie (sau de care va este pe plac), presaram deasupra cu jumari macinate si rulam cat mai strans. Dam rulada de mamaliga astfel obtinuta la rece pana se incheaga bine.
In timpul cat rulada de mamaliga sta la rece ne ocupam de garnitura cu care o vom servi si de sosul de branza.
Preparare Ciuperci :
Spalam ciupercile si topim intr-o tigaie mai adanca 1 lingura de unt si 1 lingura de ulei peste care punem ciupercile scurse de apa (am ales ciuperci mai mici). Turnam deasupra sosul de soia, sosul Worchester, mierea de albine, condimentam cu piper proaspat macinat, fulgi de usturoi macinat,ardeii chili rupti in jumatate si 2 frunze de salvie rupte . Acoperim tigaia cu un capac si reducem sosul.
Preparare sos de Branza :
Dam pe razatoare cascavalul, branza telemea si adaugam la ele si crema de branza Ceva fin Pufos de la Delaco. Turnam deasupra laptele si punem vasul pe foc unde lasam sa fiarba pana se topesc branzeturile. Separat dizolvam amidonul cu putin lapte si turnam in vasul in care am topit branzeturile. Condimentam cu piper proaspat macinat si un praf de fulgi de usturoi macinat.
Montare :
Pe o farfurie intinsa punem 2-3 linguri sos de branza peste care vom aseza o felie de rulada de mamaliga, deasupra vom pune ciuperci punem doua felii de rulada de mamaliga imprejurul bazei si deasupra stropim cu sosul rezultat de la prajirea ciupercilor, iar peste ciuperci punem 1-2 frunzulite de salvie prajite in ulei.
Comentarii recente
Diana@disturbinglydelicious.ro
16/11/2013 at 21:53Vaiiii, ce bunatate!!! Foarte interesanta ideea cu rulada!!Love it!
Ioana Tone
18/11/2013 at 15:37salivez, arata intr-un mare fel.da de unde iau eu jumeri acum, ofof.
Elena Morar
07/10/2014 at 22:39este buna reteta ,dar eu am pus si un carnat afumat in rulada ;incercati si voi .