Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cozonac cu migdale

Cozonac cu migdale
Cozonac cu migdale. Reteta cozonac umplut cu crema de migdale. Cel mai bun cozonac. Reteta aluat de cozonac. Cum se face cozonacul de casa.

Cozonac cu migdale-Ingrediente

ALUAT:
faina tip000 1kg
zahar 200gr
galbenusuri 8 buc
1 lingurita de sare
lapte 400ml
unt 30 gr
drojdie proaspata 50 gr
ulei 100 ml
o lg razatura de lamaie
o lg razatura de portocala
1 fiola esenta de rom
1 fiola esenta vanilie

CREMA:
8 albusuri
25 gr cacao
150 gr zahar
esenta rom si vanilie
esenta de migdale (foarte putina)
400 gr migdale maruntite
un galbenus pentru uns deasupra

cozonac cu migdale

Cozonac cu migdale- Mod de preparare

Se face o maia din 200gr de faina drojdia inmuiata cu 2 lg de zahar si lapte cald. Se amesteca pana devine un aluat cu o consistenta moale ,moale. Se lasa sa creasca bine apoi se adauga restul de faina, galbenusurile batute bine cu sarea, zaharul, esentele iar la sfarsit laptele cald si se framanta pana devine un aluat cu o consistenta elastica. Se adauga untul topit, uleiul si se mai framanta pana ce apar ,besicute” pe aluat. Se lasa la crescut intr-un loc cald ferit de curent.

Intre timp preparam crema: batem bine albusurile cu zahar adaugam cacao, esentele si migdalele maruntite cu ajutorul robotului.
Aluatul dupa ce a crescut se imparte in doua(obtinem doi cozonaci dintr-un kg de faina) , se intinde cu mana intr-o foaie dreptunghiulara, se pune deasupra crema de migdale se ruleaza dupa care cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem ruloul pe lung .

Impletim cele doua bucati si asezam in tava la crescut.

cozonac cu migdale
cozonac cu migdale

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C , pentru 50 de min.
Sugestie: Daca credeti ca migdalele sunt prea costisitoare pentru voi, inlocuiti-le cu nuca ,
Va iesi la fel de grozav!!

Comentarii recente

  • gaby_d

    24/07/2011 at 08:40

    Harnicutzo, minunat arata!!!
    Duminica frumoasa!

  • sarah

    24/07/2011 at 13:15

    a crescut foarte frumos.au trecut mai bine de 6 ani de cand n-am mai mancat cozonac.mie imi place doar cald 😀
    pupici si o duminica minunata!

  • Mimmi

    27/07/2011 at 14:12

    Asa de pufos si crescut ,arata minunat!

  • Lory

    27/07/2011 at 14:19

    @Gaby :*:*
    @Sarah sincer te compatimesc 🙂 dar poti sa-ti faci unul de pofta din juma de kil de faina cat sa-l mananci cald :))
    @Mimmi multumesc :* intradevar a fost tare bun:D

  • Anonymous

    03/10/2011 at 20:33

    arata demential de bine;bravo!

    • Anonymous

      10/04/2012 at 10:38

      ARATA FOARTE BINE,INTREBARE;MIGDALELE SE PUN CRUDE SAU COAPTE

    • Lory

      10/04/2012 at 10:42

      Da,trebuie prajite daca nu le gasesti asa .Le pui in tava si le prajesti la cuptor.

    • Anonymous

      11/04/2012 at 18:15

      CHIAR MAINE AM SA-L INCERC ,NU PREA I-MI IESE MIE COZONACII DAR ASTA ARATA PREA BINE

    • Anonymous

      30/09/2012 at 15:10

      Pai , daca nu stii gramatica limbii romane, cum sa
      i-ti iese cozonacii, bre????

  • Rocsy Ciobanu

    24/05/2012 at 13:23

    Minunat cozonac..bravo!

  • Postolache Violeta

    08/04/2013 at 02:10

    A iesit o nebunie, gustos si pufos, unul l-am mancat cald, iar al doilea cu greu ne-am indurat sa il lasam sa se raceasca!Mersi mult pentru reteta, pupici!

  • Postolache Violeta

    08/04/2013 at 02:10

    A iesit o nebunie, gustos si pufos, unul l-am mancat cald, iar al doilea cu greu ne-am indurat sa il lasam sa se raceasca!Mersi mult pentru reteta, pupici!

  • Postolache Violeta

    08/04/2013 at 02:10

    A iesit o nebunie, gustos si pufos, unul l-am mancat cald, iar al doilea cu greu ne-am indurat sa il lasam sa se raceasca!Mersi mult pentru reteta, pupici!

  • Postolache Violeta

    08/04/2013 at 02:10

    A iesit o nebunie, gustos si pufos, unul l-am mancat cald, iar al doilea cu greu ne-am indurat sa il lasam sa se raceasca!Mersi mult pentru reteta, pupici!

  • Postolache Violeta

    08/04/2013 at 02:10

    A iesit o nebunie, gustos si pufos, unul l-am mancat cald, iar al doilea cu greu ne-am indurat sa il lasam sa se raceasca!Mersi mult pentru reteta, pupici!

    • LoredanaCarp

      08/04/2013 at 10:14

      Vio ma bucur ca ti-a placut !! Sa va fie de bine!! Abia astept sa-l fac si eu de Pasti!!

  • Ioana A Munteanu

    11/04/2013 at 21:16

    NU STIU daca ati observat …dar Aluatul arata , PREA BINE . Asa trebuie sa arate un Cozonac Bun , se vede ca e pufos , plus compozitia( crema) sa fie destula ca sa simti gustul . Bravo . din partea mea as da nota 100 🙂 .

  • Ioana A Munteanu

    11/04/2013 at 21:16

    NU STIU daca ati observat …dar Aluatul arata , PREA BINE . Asa trebuie sa arate un Cozonac Bun , se vede ca e pufos , plus compozitia( crema) sa fie destula ca sa simti gustul . Bravo . din partea mea as da nota 100 🙂 .

  • Ioana A Munteanu

    11/04/2013 at 21:16

    NU STIU daca ati observat …dar Aluatul arata , PREA BINE . Asa trebuie sa arate un Cozonac Bun , se vede ca e pufos , plus compozitia( crema) sa fie destula ca sa simti gustul . Bravo . din partea mea as da nota 100 🙂 .

    • LoredanaCarp

      12/04/2013 at 10:45

      Multumesc Ioana pentru aprecieri!! Intradevar a fost un cozonac foarte bun, ce merita incercat!!

    • LoredanaCarp

      12/04/2013 at 10:45

      Multumesc Ioana pentru aprecieri!! Intradevar a fost un cozonac foarte bun, ce merita incercat!!

  • Ioana A Munteanu

    11/04/2013 at 21:16

    NU STIU daca ati observat …dar Aluatul arata , PREA BINE . Asa trebuie sa arate un Cozonac Bun , se vede ca e pufos , plus compozitia( crema) sa fie destula ca sa simti gustul . Bravo . din partea mea as da nota 100 🙂 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram